Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Kajaks

Vai "Lauvas" turpinās sešu uzvaru sēriju?

Vai "Lauvas" turpinās sešu uzvaru sēriju?
Mareks Jurevičus
Foto: basket.lv

Šovakar plkst. 19:00 49. vidusskolas zālē basketbola kluba "Keizarmežs" basketbolisti tiksies ar Liepājas "Lauvām", kas iepriekšējās sešas spēlēs izcīnījusi vienīgi uzvaras.

No "Lauvu" ķepas krīt pat Latvijas vicečempioni

Liepājnieki pēdējā mēneša laikā rāda tiešām atzīstamu sniegumu gan LBL, gan BBL, nodrošinot dalību Izaicinājuma kausa "Final Four", kas no 29. februārim līdz 1. martam norisināsies Rīgā. Pusfinālā "Lauvas" gaida smaga cīņa ar "VEF Rīga", kura jau sezonas vidū pauda vēlmi iekļūt Elites divīzijā. Var runāt par nenoskaņošanās problēmam, taču iepriekšējā LBL spēlē "Lauvas" dramatiskā cīņā izrāva uzvaru pagarinājumā pret ULEB kausa sešpadsmitdaļfinālisti "Ventspils" (102:99), pateicoties lielā mērā lieliskajai Mareka Jurēvičus spēlei (36 punkti) un uzvaras metienam, kas tika sagatavots 3.3 sekunžu laikā. Tāpat panākuma pamatā bija veiksmīgā saspēles vadītāju Vaira Pusaudža un Vernona Hemiltona spēlei, kurus uzbrukumā nespēja ierobežot ne Džastins Lavs, ne Raimonds Gabrāns.

Džonsona sniegums neapmierināja

Ceturtā un piektā numura pozīcijā spēlējošais amerikānis Ārons Džonsons "Liepājas Lauvām" pievienojās pirms nepilnām divām nedēļām - 15. februārī. Džonsonam tika dotas pāris spēles, lai sevi pierādītu, bet tajās viņš nespēja attaisnot savu lietderību. Pirmajā spēlē "Liepājas Lauvu" sastāvā pret lietuviešu "Arvi/Suduv", kurā tika pārliecinoši uzvarēts ar 92:62, Džonsons guva 11 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt otrajā spēle Liepājas kluba rindās pret Gulbenes "Bumerangu" (84:82) Džonsons atzīmējās ar septiņiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Pašreiz Džonsonam tiekot meklēts aizvietotājs.

Vai "Lauvas" neuzkāps uz "Ventspils" grābekļa?

"Keizarmeža" basketbolisti, kas šosezon 15 spēlēs triumfējuši vien reizi (15. janvāra spēlē pret "Bumerangs/ASK" ar 80:73), nebūt nav tie stiprākie oponenti "Lauvām", kas sekmīgās uzvaras sērijas laikā var nedaudz "atļauties" nenovērtēt sāncēnsi, līdzīgi kā to šosezon vairākkārt izdarījis "Ventspils" klubs. Šeit jau daudz kas būs atkarīgs no galvenā trenera Armanda Misus spēju noskaņot puišus pašaizliedzīgai cīņai, kas varētu atnest liepājniekiem astoto uzvaru LBL, ļaujot apsteigt sīvākos konkurentus "VEF Rīga" turnīra tabulā.

LBL kopvērtējuma tabula


1. "ASK Rīga" 8-0*
2. Rīgas "Barons/LMT" 8-1
3.BK "Ventspils"7-2
4.SK "Valmiera"9-6
5. "VEF Rīga" 8-8
6. Liepājas "Lauvas" 7-7
7. Gulbenes "Bumerangs/ASK" 2-12
8. BK "Ķeizarmežs" 1-14

*vieta, komanda, uzvaras-zaudējumi


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-26 10:31, pirms 16 gadiem
Jautājums nevietā... Vai maz ir iespējams Ķeizarmežam zaudēt???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-26 10:37, pirms 16 gadiem
nav šaubu!
Slēpts komentārs: Laurāns
, 2008-02-26 10:49, pirms 16 gadiem
ja man kads jautaatu pirms sezonas es domatu ka final 4 uzvares VEF bet tagad man sak likties ka VEF ir mazas izredzes pret liepaju vai vnk kadam ir jakrit ka taja spelet LV pret Lietuvu vai ari fatali jamet garam
, 2008-02-26 10:55, pirms 16 gadiem
Par FINAL Four4. Tad šeit domāju būs interesants duelis. Valters ir ļoti lielisks un izcils stratēģis. Turpretīm Misus ir zaļš un paļaujas dažkārt uz Možeika smadzenēm, kā arī uz LL spēlētāju individuālo meistarību. Un ne vienmēr uzvar tas, kas uz papīra vai pēc iepriekšējām spēlēm ir bijis labāks. Man liekas, ka VEFam ir vairāk priekšrocību, tikai kā viņi tās izmantos, tā ir cita lieta. Starpcitu LL ļoti švaki spēlē pret zonu un VV domāju ka to zin.
, 2008-02-26 11:37, pirms 16 gadiem
uzskatu, ka lauvas arii uz sho speeeli buus moraali sagatavojushaas, jo pretinieks jebkuraa gadiijumaa ir jaanoveertee, ko nevareetu teikt par V-pili - sagadaajot vienu no shaa gada sensaaacijaam! Lauvas turaaas, Final 4 ir jaanjem
Slēpts komentārs: KurkulIIC~
, 2008-02-26 12:47, pirms 16 gadiem
yx tiešam labs jautajums
, 2008-02-26 12:53, pirms 16 gadiem
Andrim vnk vairs Lauvas nepatīk, jo Vpils zaudēja.
, 2008-02-26 13:29, pirms 16 gadiem
Diez Lauvas nebūs jau sagatavojušas kādu jaunu spēlētāju šovakar ko notestēt, ja jau līdz ceturtdienai tik vairs laika atlicis ko jaunu pieteikt?
, 2008-02-26 13:43, pirms 16 gadiem
trakie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-26 14:43, pirms 16 gadiem
ja pusfinala spele notiktu sodien tad domaju ka VEFs tiktu izmicits pa OSC sienam bet lidz sestdienai laika ir vel visai daudz un visskas var gadities(tfu,tfu,tfu) un mani visvairak uztrauc tas ka nav kads nogurums jo VEFa gadijuma viniem ir bijusas maz speles bet lauvam visai daudz un piedavam tas tika uzvaretas, plus varetu but ka kad lauvam vaig uzvaret vini ari uzvar jo sūduvas variants paradija ka savus sivakos pretiniekus ja vaig tad var ari sagraut
, 2008-02-26 16:38, pirms 16 gadiem
Cik maksā ieeja uz šo spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mārtiņš Gulbis un Gatis Jahovičs. Foto: VEF Rīga
40

Oficiāli: par VEF galveno treneri kļūst Mārtiņš Gulbis

Šodien Latvijas spēcīgākais basketbola klubs "VEF Rīga" galvenā trenera amatā apstiprinājis Mārtiņu Gulbi. Līgums noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju sadarbību pagarināt uz vēl diviem gadiem.
Jānis Gailītis. Foto: VEF Rīga
16

VEF pēc abpusējas vienošanās atvadās no galvenā trenera Gailīša

Latvijas Basketbola līgas čempione "VEF Rīga" šodien paziņojusi, ka pēc abpusējas vienošanās netiks turpināta sadarbība ar galveno treneri Jāni Gailīti, kurš komandu aizvedis līdz septiņiem Latvijas zeltiem.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
14

Oficiāli: ''Prometey'' noslēdz Eiropas projektu un izstājas no LAT-EST līgas

Ukrainas basketbola komanda ''Prometey'' oficiāli paziņojusi, ka neturpinās projektu Eiropā, kura laikā divas sezonas tā bāzējās Latvijas galvaspilsētā Rīgā un kļuva par divkārtējo Latvijas - Igaunijas līgas čempioni.