Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspilij" pirmais leģionārs - amerikāņu aizsargs Teits

Emils Ozerinskis

"Ventspilij" pirmais leģionārs - amerikāņu aizsargs Teits
Džeilons Teits. Foto: Pyrinto

Latvijas - Igaunijas apvienotās līgās čempionvienība un Latvijas vicečempione BK "Ventspils" vienojusies ar pirmo komandas leģionāru, piesaistot pērnajā sezonā Somijā spēlējušo amerikāņu basketbolistu Džeilonu Teitu.

24 gadus vecais un 191 centimetru garais Džeilons Teits spēlē saspēles vadītāja pozīcijā. Līgums starp "Ventspils" komandu un amerikāņu basketbolistu noslēgts uz vienu sezonu. Pērn basketbolists nogaršoja Eiropas basketbola maizes garozu, spēlējot Somijas čempionāta komandā Tamperas "Pyrinto", kas Latvijas līdzjutējiem pazīstama no laika Baltijas līgās turnīrā. Pagājušajā sezonā "Pyrinto" rindās Teits nospēlēja 42 spēles, izceļoties ar 14,3 punktiem un 4,7 rezultatīvām piespēlēm vidēji mačā.

BK “Ventspils” ģenerālmenedžera Ralfa Pleinica komentārs: “Džeilons Teits ir gados jauns spēlētājs ar 2 gadu pieredzi profesionālā basketbolā. Pagājušajā sezonā Somijā pierādīja, ka viņš var apvienot saspēlēs vadīšanu ar punktu gūšanu, ko mēs no viņa sagaidām arī Ventspilī. Komandas komplektācija turpinās, bet brīvu vietu komandā paliek aizvien mazāk, līdz ar to, pavisam drīz būsim gatavi uzsākt jauno sezonu jaunā izskatā.”

Koledžas gadus Teits pavadīja rsepektējamajā Ilionoisas universitātē, kur gan ar īpaši augstiem statistikas rādītājiem amerikāņu aizsargs neizcēlās. Pēc koledžas absolvēšanas 2017. gadā Teits pievienojies Kanādas basketbola vienībai “Niagara River Lions”, bet pagājušo sezonu basketbolists pavadīja Vecajā kontinentā, apgūstot Somijas basketbola apvāršņus.

"Ventspils" komanda šogad gatavojās startēt Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā un FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur būs jāpārvar Rumānijas vai Ungārijas komandas pretestība, lai sasniegtu grupu turnīru. "Ventspils" vienībai uz jauno sezonu ir spēkā līgumi ar vietējiem spēlētājiem Mārci Vītolu, Artūru Grīnbergu, Jāni Kaufmani, Kristapu Ķilpu, Dāvidu Vīksni, Jāni Bērziņu, Linardu Jaunzemu, Ronaldu Zaķi un Klāvu Čavaru.

Artūra Visocka-Rubeņa vadībā komanda uzsāks pirmsezonas treniņus augusta sākumā, līdz sezonas ievadam aizvadot pārbaudes turnīrus gan ārzemēs, gan pašmājās.

  +4 [+] [-]

, 2019-07-25 16:22, pirms 5 gadiem
ok, šis ir līmenīti labāks par VEF jauno mazuli

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 16:55, pirms 5 gadiem
Kad pēdējo reizi BKV sastāvā netika iekļauts "melnais" pirmās vai otrās pozīcijas numurs? Bieži ir bijuši labi, žēl, ka katru sezonu jāliek jauni vietā

  -3 [+] [-]

, 2019-07-25 17:19, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: ok, šis ir līmenīti labāks par VEF jauno mazuli
Gaidām sezonu un tad redzēs

  -1 [+] [-]

, 2019-07-25 19:29, pirms 5 gadiem
Pēdējās dienās tā pašvaki ar to saulīti, lai pludmalē riepu cepinātu, tapēc arī sanāca laiciņš te mazliet pašķirstīt skautinga materiālus...

#KomplektējamSastāvu #MācosNoKļūdām #LatvijasLabākaisGM #AivaramDaudzNaudas

  +1 [+] [-]

, 2019-07-26 09:39, pirms 5 gadiem
Pagaidām pēc sastāva skatos ka nav neviena PF pozīcijas spēlētāja.