Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "Darbojāmies ļoti pasīvi"

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Galvanovskis: "Darbojāmies ļoti pasīvi"
Agris Galvanovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Basketbola kluba (BK) "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis pēc šodien izcīnītās uzvaras pār Gulbenes "Buki/ASK" sarunā ar eSports.lv atzina, ka viņa vadītās vienības spēlētāji mača sākumā darbojušies ļoti pasīvi, kas atļāvis gulbeniešiem ātri pārņemt spēles iniciatīvu savās rokās.

- Pāris vārdos par pašu spēli - kas izdevās, kas ne?
- Pirmkārt, izdevās uzvarēt. Otrkārt, jāatzīmē fakts, ka izlašnieki komandai pievienojās tikai vakar, līdz ar to mēs vēl neesam atraduši kopsaucēju komandas spēlei. Pašu spēli iesākām ļoti slikti, pasīvi darbojāmies aizsardzībā, kamēr gulbenieši vēl bija salīdzinoši svaigi. Viss norakstāms uz to, ka mēs spēli iesākām ļoti pasīvi, līdz ar to arī radās kļūdas. Pirmajā puslaikā pieļāvām 15 kļūdas, un dažās no tām pat pretinieks mūs nepiespieda kļūdīties. Spēlētāji vienkārši izmeta bumbu autā... Varbūt arī spēlētājiem bija pārāk liela atbildības sajūta, jo šī bija sezonas pirmā spēle. Tas bija kā pirmsstarta drudzis, kas pārgāja tikai 25. minūtē. Gulbenes komandā spēlē divi centra spēlētāji, un lielāko mača daļu viņi pavadīja, laukumā esot četriem mazajiem, un tas mums sagādāja nelielas problēmas. Uz tā rēķina arī viņi turējās līdzi, bet beigās spēli sakārtojām, un viss bija kārtībā.

- Vai esi apmierināts ar leģionāru sniegumu šīs dienas spēlē?
- Viņi vēl nav pilnībā adaptējušies. Tomēr Latvijas un Baltijas basketbols ir visai specifisks. Kurš ir pieradis spēlēt klasisku Eiropas basketbolu, tad viņš arī tā biški apjūk un nesaprot, kāpēc pa laukumu skrien četri mazie. Gulbene ļoti bieži sedza zonas aizsardzību, un Breizeltons sākumā īpaši nesaprata, ko darīt. "Buki" spēlēja savādāk nekā tās komandas, ar kurām aizvadījām pārbaudes spēles. Bet tiklīdz Breizeltons ieslēdza pilnus apgriezienus, tā spēle kļuva savādāka. Uzreiz viņš gan piespēles iedeva, gan pats iemeta un gāja caurgājienos.

- Kāpēc šodienas spēlē nepiedalījās Raimonds Gabrāns?
- Viņam vēl ir problēmas ar veselību. Viņš šodien pat vēl bija Rīgā, kur viņam tika veiktas medicīniskās pārbaudes.

- Tātad Jura Umbraško mazais spēles laiks [Nepilnas 10 minūtes - E.B.] norakstāms uz to, ka viņš kopā ar pārējiem izlases spēlētājiem komandai pievienojās tikai vakar?
- Jā, kā jau teicu, viņi komandai pievienojās tikai vakar. Jāsaka, ka aizsardzībā Juris sev atvēlētajā laikā nospēlēja ļoti labi. Bet uzbrukumā ir ļoti grūti nospēlēt labi, ja šī ir pirmā spēle jaunā komandā. Ir vajadzīgi vairāki treniņi, lai viņš iejustos uzbrukuma shēmās un sajustu komandu. Šodien vairāk spēlēja tie, kas varēja labāk nospēlēt uzbrukumā.

Saistītais raksts

"Ventspilij smaga uzvara pār ''bukiem''

  +1 [+] [-]

, 2008-09-23 21:11, pirms 16 gadiem
Nu prieksh pirmaas speeles ok

  +4 [+] [-]

, 2008-09-23 21:15, pirms 16 gadiem
Baxter19 rakstīja: Nu prieksh pirmaas speeles ok
bukiem jaa, ventinjiem paaraak blaavi

  +5 [+] [-]

, 2008-09-23 21:16, pirms 16 gadiem
šodien - ne šis,ne tas.
jācer,ka būs labāk.

  -3 [+] [-]

, 2008-09-23 21:16, pirms 16 gadiem
butu bukiem vairak ka 9 normali speletaji kas var spelet es varu teikt pilnigi droši ka ventspils nekad vairak negribetu spelet pasivi jo butu riktigi dabujuši pa mizu

  +3 [+] [-]

, 2008-09-23 21:17, pirms 16 gadiem
Number 0 rakstīja: bukiem jaa, ventinjiem paaraak blaavi
izlasi,ko teica Galvanovskis,izlases speeleetaaji pievienojaas tikai vakar un komanda veel nav saspeeleejusies kaa arii Gabrana veseliibas probleemas un pirmaa speele sezonaa!

  +2 [+] [-]

, 2008-09-23 21:18, pirms 16 gadiem
no umbraško teikuma var netieši secināt, ka vpils pret bukiem spiesti spēlēt ar iespējami labāko sastāvu - nevar pat atļauties iespēlēt jaunpienācējus utt. vpils šīs sezonas spējas, šobrīd man ir vislielākā intriga. par pārējiem ir skaidrs, kurā plauktiņā kurš liekams, bet vai vpils būs tuvāk top2 vai valmierai, nav skaidrs.

  -1 [+] [-]

, 2008-09-23 21:20, pirms 16 gadiem
Baxter19 rakstīja: izlasi,ko teica Galvanovskis,izlases speeleetaaji pievienojaas tikai vakar un komanda veel nav saspeeleejusies kaa arii Gabrana veseliibas probleemas un pirmaa speele sezonaa!
tu paskaties uz rezultaatu un tad apskaties kas pret ko speeleeja...varbuut tomeer pardomaasi...

     [+] [-]

, 2008-09-23 21:25, pirms 16 gadiem
Number 0 rakstīja: tu paskaties uz rezultaatu un tad apskaties kas pret ko speeleeja...varbuut tomeer pardomaasi...
Nu jaa,bet tomeer BKV vairs nav taa komanda,kas bija agraak,diemzheel

  +1 [+] [-]

, 2008-09-23 21:25, pirms 16 gadiem
kāta nespēlēs pasīvi, ja pievienojās tikai vakar! interesanti gan, lrytas nokomplektējās pirms mēnešiem diviem(?) tad daži venspilnieki tikai vakar iepazinās ar saviem komandas biedriem

  +2 [+] [-]

, 2008-09-23 21:27, pirms 16 gadiem
Number 0 rakstīja: tu paskaties uz rezultaatu un tad apskaties kas pret ko speeleeja...varbuut tomeer pardomaasi...
nu nav nedz mērķi kā bija agrāk nedz līdzekļi un ta arī pati filosofija ir paminijusies! tā ka baudīsim to kas ir un priecāsimies par to, bet lai komanda nepalaižas, mēs no viņiem gaidīsim uzvaras

     [+] [-]

, 2008-09-23 21:38, pirms 16 gadiem
NU jaa taa arii domaaju ...STArta drudzis ...TAA ok!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-23 21:46, pirms 16 gadiem
njaa vairs nevar vērteet BKV kā Eiropas līmeņa komandu

Tagad viņa ir tādā paša līmenī kā Liepāja,Valmiera,Buki utt.

Protams žēl ka tā,bet ko darīt

     [+] [-]

, 2008-09-23 22:12, pirms 16 gadiem
Kad ventinjiem beidzot pievienosies

  +1 [+] [-]

, 2008-09-24 00:23, pirms 16 gadiem
patiik shii trenera attieskme! visu pasaki kaa arii iisteniibaa bija! ne tur staasta itkaa klausiitaajs nesuuda nejeegtu ne arii paaraak sarezhgjiiiti. patiika arii tas ka no trenera viedokla paska ko un kas...