Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas - Igaunijas līgā spēlēs nepāra skaits komandu

Emils Ozerinskis

Latvijas - Igaunijas līgā spēlēs nepāra skaits komandu
Renārs Magone. Foto: Jānis Martels

Latvijas Basketbola savienība (LBS) apstiprinājusi komandas, kuras startēs nākamās sezonas apvienotajā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgā. Jaunas komandas turnīram piesaistīt neizdevās.

Nākamajā sezonā piedalīsies sešas Latvijas komandas - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass/VIA", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja". Savukārt Igaunijas pusi pārstāvēs Tallinas "Kalev/Cramo", "Avis Rapla", "Parnu Sadam", "Rakvere Tarvas", "Tattu Ulikool", "Kalev/TLU" un "TalTech".

Turnīrā nepiedalīsies jau pērn sezonas gaitā no čempionāta izslēgtā "Valga/Valka" kā arī Jūrmalas komanda, kura sezonas gaitā nesaņemot solīto atbalstu no pašvaldības nomainīja nosaukumu uz "SilJa". Citas komandas turnīram pievienoties gatavas nebija. Līdz ar to turnīrā šogad piedalīsies mazākais komandu skaits kāds tajā bijis - 13.

Čempionāts tiks izspēlēts divos apļos, katrai ar katru komandu tiekoties divas reizes. Taču ņemot vērā pandēmijas ierobežojumus, nolemts līdz gadu mijai komandām spēlēt savās valstīs. Respektīvi Latvijas komandas izspēlēs mačus ar citām Latvijas komandām, savukārt igauņi to darīs savā starpā. Robežu šķērsošana vienībām paredzēta jau 2021. gadā.

Lai palielinātu spēļu skaitu, nolemts šogad rīkot Latvijas kausa izcīņu. Tās dēļ sezona Latvijas komandām sāksies nedaudz ātrāk nekā ierasts. Jau septembra vidū varētu tikt aizvadītas pirmās kārtas cīņas Latvijas kausā. Nākamajā kārtā iekļūs komandas, kuras būs spēcīgākas divu maču summā. Savukārt kausa ieguvējs finālā tiks noteikts vienā spēlē.

Sastāva komplektācijā šobrīd no Latvijas komandām aktīvākā bijusi čempione "VEF Rīga", kas gatavojas startam arī FIBA Čempionu līgā. Arī "Ogrei" komplektējas gana spēcīgs un simpātisks sastāvs. Nedaudz par savu vienību aprisēm ziņojuši liepājnieki un valmierieši, bet no "Ventspils" nometnes pagaidām publiskajā telpā bijis klusums.

Igaunija visstraujāk pie ziņu publicēšanas ķērusies Pērnavas komanda, kurā arī jaunajā sezonā spēlēs Latvijas basketbolisti Lauris Blaus un Linards Jaunzems. Bez latviešiem pērnavieši novākuši arī gana pieklājīgu vietējo spēlētāju pulku. Šodien pirmā ziņa parādījusies arī no Roberta Štelmahera trenētās "Kalev/Cramo", kurai pievienojies Spānijā vairākus gadus pavadījušais igaunis Rauno Nurgeru.

Tartu komandas galvenā trenera amatu no Prita Venes pārņēmis līdzšinējais asistents Tomass Kādimā, kuram palīdzēs pieredzējušais Tīts Soks. Savukārt veterāns Gregors Arbets kāris kedas vadzī un kļuvis par Krisa Kilinga asistentu "TalTech" komandā. Savukārt cita Tallinas komanda "Kalev/TLU" savam sastāvam ieguvusi ļoti labu papildinājumu vietējā saspēles vadītāja Sīma Markusa Posta personā.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-23 15:38, pirms 4 gadiem
Žēl gribējās lai Jekabpils atgriežas

  +2 [+] [-]

, 2020-07-23 16:05, pirms 4 gadiem
Tas ir LBS nopelns, jo šobrīd naudas nav, un no komandām pieprasa ļoti lielu maksu, pie tam, pilnīgi visas darbības ir maksas darbības, faktiski LBS uzrauga un iekasē naudu, pārējais notiek klubu sulā, un LBS par to neatbild, par visu atbild klubi, un LBS nekādu pievienoto vērtību turnīram nedod.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-23 17:38, pirms 4 gadiem
Vai Jūrmala spēlēs vismaz LBL2 līmenī?

  +1 [+] [-]

, 2020-07-23 18:20, pirms 4 gadiem
LBL 2 VAR ARĪ NEPAVILKT

  +1 [+] [-]

, 2020-07-23 18:20, pirms 4 gadiem
Ja nu LBL

  +1 [+] [-]

, 2020-07-23 18:21, pirms 4 gadiem
3

     [+] [-]

, 2020-07-23 22:23, pirms 4 gadiem
Nu, baigi žēl, ka Jūrmalas šogad nebūs.