Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF" apbalvos konkursa uzvarētājus

"VEF" apbalvos konkursa uzvarētājus
Sandis Silavs
Foto: vefriga.com

Sestdien, 24.janvārī, plkst. 16.45 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā basketbola klubs "VEF Rīga" apbalvos skolēnu eseju konkursa "Kāds vienmēr uzvar, un kāds vienmēr zaudē. Narkotikas uzvar vienmēr" uzvarētājus.

Apbalvošana notiks pirms Latvijas Basketbola līgas (LBL) I divīzijas spēles starp basketbola klubiem "VEF Rīga" un "Buki/ ASK", kas Olimpiskajā centrā sāksies plkst. 17.00. Pasākumā piedalīsies arī Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska. Apmeklēt šo vai citas šīs sezonas kluba mājas spēles aicināti arī eseju autori.

"VEF Rīga" rīkotajā konkursā piedalījās gandrīz 400 skolēni no visas Latvijas, par labākajiem darbiem kluba žūrijas vērtējumā atzītas Rēzeknes Katoļu vidusskolas 9.klases skolnieces Jūlijas Koļesņikas (1.vieta), Baumaņa Kārļa Viļķenes pamatskolas 9.klases skolnieces Lauras Jesaulkovas (2.vieta) un Rozulas pamatskolas 9.klases skolnieka Kristapa Lapinska (3.vieta) esejas. Ar tām iespējams iepazīties "VEF Rīga" mājas lapā "VEF sabiedrībā" sadaļā "VEF pret atkarību".

"VEF Rīga" ir gandarīts un saka paldies visiem par atsaucību un interesi. Saņemtie darbi apliecina skolēnu izpratni par narkotikām un to lietošanas sekām, taču vienlaikus tajos pausta nepieciešamība par šo jautājumu runāt daudz vairāk - runāt skolās, ģimenēs, plašsaziņas līdzekļos un rīkoties – bargi sodīt narkotiku izplatītājus, organizēt regulāras pārbaudes naktsklubos, uzņemt uz patiesiem notikumiem balstītas filmas u.tml. Taču par vienu no galvenajām vērtībām konkursa dalībnieki ir atzinuši sevi kā draugus un līdzcilvēkus, uzsverot nepieciešamību būt blakus, nevis vienaldzīgiem, kā arī nepieciešamību pašiem būt stipriem un par savu dzīvi nopietni atbildīgiem.

Konkursa mērķis bija pievērst bērnu un jauniešu uzmanību narkotiku radītajam postam, mudināt viņus apzināties to, jo realitāte skarbi apliecina, ka pusaudžus ir viegli iesaistīt narkomānijā. Viņi zina par atkarībām, bet nevar noticēt, ka paši kļūs par upuriem, tādēļ īpaša uzmanība ir jāvelta izglītošanai. "VEF" vēlas pusaudžu auditorijā veidot viedokli, ka lietot narkotikas nozīmē nolemt sevi iznīcībai, nevis būt stilīgam.

"VEF Rīga" pauž visasāko nosodījumu narkotiku u.c. aizliegto vielu lietošanai. Atsaucoties LBL antidopinga kampaņai, turpmāk visās "VEF" LBL spēlēs groza vairogus rotās uzlīmes ar tās saukli "Par tīru spēli".

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa
BK VEF Rīga direktore
vefriga.com

  +5 [+] [-]

, 2009-01-23 18:38, pirms 15 gadiem
simboliska bilde

     [+] [-]

, 2009-01-24 00:14, pirms 15 gadiem
gangreena666 rakstīja: simboliska bilde