Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

Emils Ozerinskis

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.

"Ventspils" ir vēsturiski pirmā apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas čempionkomanda. Nu jau šķietami tālajā 2019. gada pavasarī "Ventspils" basketbolisti Tallinā uzveica rīdziniekus. Tā līdz šai sezonai palika vienīgā ventspilnieku spēle par turnīra medaļām, jo pēdējos trīs gados kurzemnieki neiekļuva pusfināla fāzē. "VEF Rīga" savu vienīgo titulu apvienotajā līgā 2022. gada pavasarī, kad Vefiņš patraucēja Ronaldam Zaķim aizsniegties līdz savam otrajam turnīra titulam ar pārsteidzošo debitanti "Viimsi".

Līdz šim četros līdz galam izspēlētajos apvienotās līgas turnīros bijuši četri dažādi čempioni. Rītdien pirmo reizi kāda no turnīra dalībkomandām iegūs apvienotās līgas titulu otro reizi. Svētdien spēle par zeltu norisināsies Tallinā, tiekoties Igaunijas flagmanim "Kalev/Cramo" ar aktuālo čempionvienību - "Prometey".

Šajā sezonā Jāņa Gailīša un Ginta Fogela vadītās komandas kopumā tikušās četras reizes. Divos apvienotās līgas pamatturnīra dueļos pārāks ar rezultātiem 107:68 un 99:76 bija Vefiņš. Komandas tikās arī Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas pusfināla stadijā. Kurzemnieki uzvarēja sērijas pirmo spēli ar 97:91, tomēr ceļš līdz kausa izcīņas finālam ventspilniekiem izpalika, jo atbildes mačā Melnā nāve nokāva ventiņu cerības par došanos uz Jelgavu, dominējot ar 101:80.

"VEF Rīga" vai "Ventspils" par apvienotās līgas bronzas medaļu ieguvējiem kļūs pirmo reizi, jo iepriekš rīdzinieki allaž spēlējuši finālā, bet "Ventspils" bez sava pirmā zelta nav aizcīnījusies līdz citām medaļu spēlēm Latvijas - Igaunijas līgas ietvaros.

Pēc Džaizeka Lotija iedzīvošanās savainojumā, "VEF Rīga" ārējās līnijas līdera lomu uzņēmies Pīdžejs Paipss, kamēr tuvāk grozam savas kvalitātes kā Spānijas ACB līgā pieredzi guvis basketbolists apliecina Gregs Vitingtons. Vienmēr pastāv risks, ka 20 atlēkušo bumbu spēli var aizvadīt augumā ne tas slaidākais, bet ar zemu gravitācijas centru apveltītais Arnaldo Toro, kura izstumdīšana no vietas nav no vieglākajiem uzdevumiem arī apvienotās līgas milžiem, kuru "Ventspils" rindās nemaz nav. Tāpat vienmēr pret sava tēva savulaik pārstāvēto komandu iekarst var Roberts Blūms. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka šovakar, ļoti iespējams, ierindā varētu atgriezties Dairis Bertāns, kurš mēģinās iesildīties un lēmumu pieņems atbilstoši pašsajūtai.

Kopumā kvalitātīvu sniegumu šosezon demonstrējuši "Ventspils" amerikāņu basketbolisti Išmaels El-Amins un Dešons Frensiss. Savukārt serba Toma Vasiļjeviča sezona bijusi kā pa kalniņiem. Pēc neveiksmīgā pusfināla snieguma trešajā spēlē Tallinā, paliekot ar baranciņu gūtajos punktos, reabilitēties vēlēsies žurnālistu vērtējumā par sezonas MVP atzītais Linards Jaunzems. Savukārt iesākot mačus no rezervistu soliņa lielu pienesumu punktu gūšanā "Ventspilij" var dot vienu sezonu "VEF Rīga" rindās pavadījušais Artūrs Ausējs.

Latvijas vadošo basketbola klubu cīņu par Latvijas - Igaunijas līgas bronzas medaļām varēs vērot kanāla TV4 skatītāji un portāla Sportacentrs.com lietotāji.

Latvijas-Igaunijas līgas medaļu spēles

Dat.SpēleLaiksVieta
Par bronzu19.04.VEF Rīga - Ventspils19.00"Rimi" Olimpiskais centrs
Par zeltu20.04.Kalev/Cramo - Prometey19.30"Unibet" Arēna Tallinā

Latvijas-Igaunijas līgas medaļnieces

GadsZeltsSudrabsRez.BronzaFināla MVPČempionu treneris
2023.PrometeyVEF Rīga77:62Tartu UlikoolDžians KlavelsRonens Ginzburgs
2022.VEF RīgaViimsi95:64Pärnu SadamDžeilens RailijsJānis Gailītis
2021.Kalev/CramoVEF Rīga86:75OgreMoriss KempsRoberts Štelmahers
2019.VentspilsVEF Rīga102:80Kalev/CramoRihards LomažsRoberts Štelmahers

     [+] [-]

, 2024-04-19 10:29, pirms 2 nedēļām
Ventspilij vajag normālu treneri. Sporta skolotāju Fogeli vajag pie jauniešiem, vai arī lai pļauj zāli. Nu cik var! Sauciet atpakaļ Štelmaheru, noteikti būtu labāk.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-19 11:27, pirms 2 nedēļām
MazaFaka5 rakstīja: Ventspilij vajag normālu treneri. Sporta skolotāju Fogeli vajag pie jauniešiem, vai arī lai pļauj zāli. Nu cik var! Sauciet atpakaļ Štelmaheru, noteikti būtu labāk.
Fogels un Gailītis ir ļoti līdzīgi. VEF ir meistarīgāki vadošie spēlētāji, kuri smagi neņem galvā Gailīša aurošanu. BKV jaunajiem un Ausējam Fogela kliegšans gan dod nopietni pa nerviem.
Ja BKV aizies metieni no perimetra, tad rezultātu nav iespējams prognozēt. Ja spēle neaizies un haoss komandā saksies no 1/4 beigām, tad draud atkal VEF stabila uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-19 11:41, pirms 2 nedēļām
Sērijā Ventspilij nav variantu diemžēl. Bet viena spēle ir cerīgāk.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-19 12:21, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: Fogels un Gailītis ir ļoti līdzīgi. VEF ir meistarīgāki vadošie spēlētāji, kuri smagi neņem galvā Gailīša aurošanu. BKV jaunajiem un Ausējam Fogela kliegšans gan dod nopietni pa nerviem.
Ja BKV aizies metieni no perimetra, tad rezultātu nav iespējams prognozēt. Ja spēle neaizies un haoss komandā saksies no 1/4 beigām, tad draud atkal VEF stabila uzvara.
Es īsti nesaprotu tavu vēlmi izteikties, ja pats nezini par to? Ja Gailīti neklausa, spēlētāju atlaiž un tāda komunikācija ir ļoti daudziem treneriem.

Vai nu Tu seko līdzi NBA, kur treneris ir nulle, vai kas ir par lietu? Vai esi aizmirsis, ka Gailītis ir atlaidis spēlētāju turpat spēles laikā?

     [+] [-]

, 2024-04-19 12:24, pirms 2 nedēļām
Ja Vefam nebūs Lotijs atpakaļ, tad spēle būs sīva iespējams. Grūti pateikt, kā būs ar rezervistiem VEFam, jo pret BKV tie var nospēlēt labāk. BKV priekšrocība tā, ka Bumeisters visticamāk var ātri sapelnīt piezīmes sedzot El Aminu

     [+] [-]

, 2024-04-19 12:35, pirms 2 nedēļām
Lauksiamnieks rakstīja: Es īsti nesaprotu tavu vēlmi izteikties, ja pats nezini par to? Ja Gailīti neklausa, spēlētāju atlaiž un tāda komunikācija ir ļoti daudziem treneriem.

Vai nu Tu seko līdzi NBA, kur treneris ir nulle, vai kas ir par lietu? Vai esi aizmirsis, ka Gailītis ir atlaidis spēlētāju turpat spēles laikā?
Ja par spēlētāju atlaišanu, tad daļēji tur ir taisnība. Bet ļoti lielu nozīmi spēlē cik nozīmīgs spēlētājs ir VEF komandä. Paips jau ntās reizes ir atļāvies spēlēt traģiski individuāli un Gailītis ir mēģinājis ar bļaušanu vismaz viņu atslēgt.😅
Ja Paipsa gājienus veiktu Putāns vai Būmeisters, tad viņus visticamāk noņemtu no sastāva bez liekiem jautājumiem.
Nav viss tik taisni un viennozīmīgi kā saki!

  +2 [+] [-]

, 2024-04-19 12:39, pirms 2 nedēļām
Autor,
kura izstumdīšana no vietas nav no vieglākajiem uzdevumiem arī apvienotās līgas milžiem, kuru "Ventspils" rindās nemaz nav.

BKV nav milžu?

     [+] [-]

, 2024-04-19 12:41, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: Ja par spēlētāju atlaišanu, tad daļēji tur ir taisnība. Bet ļoti lielu nozīmi spēlē cik nozīmīgs spēlētājs ir VEF komandä. Paips jau ntās reizes ir atļāvies spēlēt traģiski individuāli un Gailītis ir mēģinājis ar bļaušanu vismaz viņu atslēgt.😅
Ja Paipsa gājienus veiktu Putāns vai Būmeisters, tad viņus visticamāk noņemtu no sastāva bez liekiem jautājumiem.
Nav viss tik taisni un viennozīmīgi kā saki!
Tas ir vienkārši trenera darba stils. Par to jau ir daudz runāts. Šosezon ir tipisks piemērs Witingtons, kurš to īsti nezināja un pirmajā spēlē tikai aizsūtīts uz ģērbtuvēm un atgriezts.

Nav tāda viena noteikta trenera stila, kas nestu rezultātus, galvenais trenerim ir tas, lai ir basketbola fanāts

Pieminēji Paipsu, tad problēma jau tur tā, ka viņš diezgan slikti vada saspēli, tur īsti nav ko atslēgt, viņam vajag pg blakus. Tāpēc jau mazliet labāk veicas, kad Bumeisters iesāk un vada saspēli, ja tikai Paips, tad bumba pie viņa stāv un viņš kaut kādas mistiskās piespēles grib iedot

     [+] [-]

, 2024-04-19 13:09, pirms 2 nedēļām
Lauksiamnieks rakstīja: Pieminēji Paipsu, tad problēma jau tur tā, ka viņš diezgan slikti vada saspēli, tur īsti nav ko atslēgt, viņam vajag pg blakus. Tāpēc jau mazliet labāk veicas, kad Bumeisters iesāk un vada saspēli, ja tikai Paips, tad bumba pie viņa stāv un viņš kaut kādas mistiskās piespēles grib iedot
Iestāsti to Gailītim, kurš viņu nepārtraukti mēģina ielikt par pg un pēc tam viņu audzina uz soliņa.🙂

     [+] [-]

, 2024-04-19 13:51, pirms 2 nedēļām
JurisT rakstīja: Autor, BKV nav milžu?
Debatējams jautājums. Es teikšu, ka šobrīd basītis ir gājis uz priekšu un Zaķis vairs neierakstās starp milžiem. Balvīns, Menzīss, pagājušajā gadā Pavelka. No vietējiem Rozītis un Iļjins, manuprāt, kvalificējas milža apzīmējumam. Ja centrs nav virs 210, tad tas ir centrs parastais ne vairs milzis.

     [+] [-]

, 2024-04-19 15:27, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: Iestāsti to Gailītim, kurš viņu nepārtraukti mēģina ielikt par pg un pēc tam viņu audzina uz soliņa.🙂
Kā Lotijs a traumu, tā cita varianta nav

     [+] [-]

, 2024-04-19 16:45, pirms 2 nedēļām
Emīls Ozerinskis rakstīja: Debatējams jautājums. Es teikšu, ka šobrīd basītis ir gājis uz priekšu un Zaķis vairs neierakstās starp milžiem. Balvīns, Menzīss, pagājušajā gadā Pavelka. No vietējiem Rozītis un Iļjins, manuprāt, kvalificējas milža apzīmējumam. Ja centrs nav virs 210, tad tas ir centrs parastais ne vairs milzis.
Pag, nu tad jau vefam ar nav milžu. Toro ir Zaķa izmēra čalis, tikai ar drusku īsākām kājām. Skaidrs, ka Zaķis savāks folus pret viņu, bet arī Toro varētu mēģināt pirmais savākt tolus pret Zaķi. Abi ir ļoti līdzvērtīgi čaļi, tik vien, ka viens ir atlētisks nēģeris, kamēr otrs ir diezgan švaks bumbu vācējs. bet atbloku Ronis var zlikt izcilu, ja gribēs.

     [+] [-]

, 2024-04-19 17:32, pirms 2 nedēļām
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pag, nu tad jau vefam ar nav milžu. Toro ir Zaķa izmēra čalis, tikai ar drusku īsākām kājām. Skaidrs, ka Zaķis savāks folus pret viņu, bet arī Toro varētu mēģināt pirmais savākt tolus pret Zaķi. Abi ir ļoti līdzvērtīgi čaļi, tik vien, ka viens ir atlētisks nēģeris, kamēr otrs ir diezgan švaks bumbu vācējs. bet atbloku Ronis var zlikt izcilu, ja gribēs.
Tehniski pēc mana augstāk veiktā komentāra no VEF Pinnis ierakstās parametros vismaz vertikālajā skalā. Taču puikam jāstrādā kačenē un vēl jāpiebriest, lai tiešām to laukumā arī varētu just.

     [+] [-]

, 2024-04-19 18:06, pirms 2 nedēļām
Kā var ielikt vienā laikā ar LBL 1/4 finālu? Mierīgi šo varēja likt 20.00 un Ogre-Liepaja 18:00

     [+] [-]

, 2024-04-19 18:21, pirms 2 nedēļām
VEF laikam treshie.

     [+] [-]

, 2024-04-19 18:22, pirms 2 nedēļām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Kā var ielikt vienā laikā ar LBL 1/4 finālu? Mierīgi šo varēja likt 20.00 un Ogre-Liepaja 18:00
Es ar VEF, 1/4 fināls vienalga

     [+] [-]

, 2024-04-19 18:23, pirms 2 nedēļām
wolf rakstīja: Sērijā Ventspilij nav variantu diemžēl. Bet viena spēle ir cerīgāk.
Ooooooooo.

     [+] [-]

, 2024-04-19 19:33, pirms 2 nedēļām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Kā var ielikt vienā laikā ar LBL 1/4 finālu? Mierīgi šo varēja likt 20.00 un Ogre-Liepaja 18:00
Jo Lat-Est ir atsevišķa līga un lēmumus veic nesaskaņojot ar LBL? Tas tā kā šosezon ne reizi vien ir pierādījies.

     [+] [-]

, 2024-04-19 19:55, pirms 2 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Jo Lat-Est ir atsevišķa līga un lēmumus veic nesaskaņojot ar LBL? Tas tā kā šosezon ne reizi vien ir pierādījies.
Šī nav taisnība, ja kas