Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Andžejevskis: "Potenciāls komandai ir augsts"

Andrejs Siliņš

Andžejevskis: "Potenciāls komandai ir augsts"
Juris Andžejevskis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Disciplīna ir pats galvenais un to apjautu tikai tad, kad biju prom no basketbola vides. Man ir mainījusies attieksme pret basketbolu un dzīvi kopumā," intervijā kluba mājaslapā bkvalmiera.lv saka basketbola kluba "Valmiera" līderis Juris Andžejevskis.

Lai gan otrdienas spēlē tika piedzīvots zaudējums, Tu spēlē guvi 23 punktus. Kā Tev tas izdevās, jo šogad pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies basketbolā?
- Visiem, it īpaši man ir vajadzīgs laiks, lai pēc ilgāka pārtraukuma varētu sajust basketbolu. Tā sanāca, ka pret "Šauļiem" spēle aizgāja man, lai gan neko krasi savās darbībās nebiju mainījis atšķirībā no iepriekšējām spēlēm. Acīmredzot smagais darbs, kas ieguldīts sagatavošanās posmā vasarā nav bijis veltīgs un par to man liels prieks.

Otrdienas spēle gāja kā pa viļņiem...
- Jāatzīst, ka spēles otrajā ceturtdaļā pilnībā netika pildīti trenera norādījumi, aizsardzībā par daudz kļūdījāmies, uzbrukumā spēlējām pārāk individuāli, nevis kā komanda, kas pret šāda līmeņa pretiniekiem nekavējoties atspoguļojās rezultātu tablo. Otrā puslaika sākumā sākām spēlēt savu spēli: agresīva aizsardzība ar ātru pāreju uzbrukumā, kā arī turējāmies pie trenera plāna, kas ļāva samazināt rezultāta starpību. Spēles beigās komandas šķīra vien trīs punkti, pie tam mums bija uzbrukums ar samērā brīvu trīspunktnieku... spēles liktenis varēja izvērsties pavisam savādāks, bet šoreiz nepaveicās.

Mazliet par Tevi pašu - šogad pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies basketbolā. Kāpēc tāds lēmums?
- Vispirms, kāpēc es vispār aizgāju no basketbola... Zuda iedvesma spēlēt un vajadzēja sakārtot savas domas. Sākumā plānoju, ka izlaidīšu tikai vienu gadu, bet beigās tie pārvērtās par diviem. Šis laiks man ir bijis ļoti vērtīgs, jo palīdzēja novērtēt basketbolu no citas puses: saprotu, ka disciplīna ir pats galvenais un to apjautu tikai tad, kad biju prom no basketbola vides. Man ir mainījusies attieksme pret basketbolu un dzīvi kopumā. Svarīgākais itin visā ir pareiza attieksme. Basketbols nesākas zālē, kad kājās uzvelc sporta apavus un paņem rokā bumbu, bet tā ir ikdiena: smags darbs gan zālē, gan ārpus tās.

Kad sāki gatavoties jaunajai sezonai?
- Tā kā divus gadus nebiju profesionāli nodarbojies ar sportu, tad sezonai sāku gatavoties jau laicīgi. Jāatzīst, ka tas nebija viegli un prasīja lielu disciplīnu, jo pašam bija ar visu jātiek galā. 2008. gada decembrī Raita Ravinska vadībā, Jāņa Daliņa stadionā, sāku dažādus fiziskās sagatavotības treniņus un tie turpinājās līdz pat augustam. Augustā sākās treniņi kopā ar komandu. Vēlos pateikties Raitim Ravinskim par ieguldīto darbu un palīdzību sastādot individuālo treniņa programmu. Šobrīd jūtos ļoti labi, varētu pat teikt, ka labāk savā basketbola karjeras laikā neesmu juties.

Kāds noskaņojums valda komandā?
- Komandas noskaņojums ir labs, un ar katru spēli tas uzlabojas. Jo ilgāk esam kopā un vairāk saspēlējamies, jo kļūstam spēcīgāki. Pirms sezonas, kā arī tagad trenējamies ļoti smagi un pašlaik neesam optimālajā formā. Smagais darbs tiek ieguldīts tagad un tas atmaksāsies vēlāk, un varbūt tāpēc tagad tie rezultāti nav tie labākie. Fiziskajai sagatavotībai jābūt tādai, lai mēs visu sezonu varētu nospēlēt turoties pie mūsu komandas stila: agresīva aizsardzība un ātra pāreja uzbrukumā. Ir ļoti labi, ka Baltijas Basketbola līgā mums spēles ir bijušas ar spēcīgākajiem pretiniekiem (izņemot "Lietuvos Rytas"), jo tikai tā mēs vairāk redzam savus vājos posmus, kurus ir nepieciešams uzlabot.

Kā vērtē jauno komandas treneri?
- Darbs treniņos ir profesionāls un atdeve no visiem spēlētājiem ir ļoti laba. Pirmā uzvara oficiālā spēlē ir iegūta un tas nav slikts sākums jaunajam trenerim. Treneri vairāk varēs novērtēt pēc rezultātiem, bet viens labs darbs jau izdarīts: komandas sastāvs ir ļoti labi nokomplektēts. Nākotnes potenciāls komandai ir augsts un, tāpēc pie tā ir tikai jāturpina strādāt.

Kādi ir komandas mērķi šajā sezonā?
- Jāmēģina noturēties Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā un jāizcīna pēc iespējas vairāk uzvaru. Tas, protams, nebūs viegli. Latvijas Basketbola līgā (LBL) par vietu trijniekā varētu cīnīties. Ja komanda uz papīra ir spēcīgāka, tas vēl nenozīmē, ka laukumā būs tāpat. Pierādījums tam ir otrdienas spēle, kurā "Liepājas lauvas" pieveica Latvijas čempionus "Ventspili". Šis gads noteikti būs interesants gan Baltijas, gan Latvijas basketbola līgā un mēs darīsim visu, lai sarūpētu saviem skatītājiem pozitīvas emocijas.

Ko Tu novēlētu komandas atbalstītājiem?
- Tie atbalstītāji, kas nāk un atbalsta – liels paldies par izrādīto uzticību. Komandai ir vajadzīgi atbalstītāji, jo tā ir viena no priekšrocībām spēlējot savās mājās. Protams, spēlēt pie pilnām tribīnēm ir vieglāk. Ļoti jūtams ir tas, ka atbalstītāju loks ir samazinājies, bet ceru, ka uz nākamajām spēlēm līdzjutēji atgriezīsies, jo tas mums dod papildus enerģiju un pozitīvismu cīnīties līdz galam, kas varbūt šobrīd mums visvairāk pietrūkst. Saprotu arī to, ka mums ir jārāda laba spēle, lai skatītāji atbalstītu un ticētu mums. Protams, ka komanda darīs visu, lai rādītu skatītājiem tīkamu spēli un to, lai sezonas beigās pie pilnām tribīnēm varētu cīnīties par medaļām Latvijas Basketbola līgā.

Resursi:
bkvalmiera.lv

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 11:57, pirms 15 gadiem
veiksmi arī turpmāk.
Slēpts komentārs: ivo84

 +10 [+] [-]

, 2009-10-15 12:28, pirms 15 gadiem
Mazliet par Tevi pašu - šogad pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies basketbolā. Kāpēc tāds lēmums?
Šis laiks man ir bijis ļoti vērtīgs, jo palīdzēja novērtēt basketbolu no citas puses: saprotu, ka disciplīna ir pats galvenais un to apjautu tikai tad, kad biju prom no basketbola vides. Man ir mainījusies attieksme pret basketbolu un dzīvi kopumā. Svarīgākais itin visā ir pareiza attieksme. Basketbols nesākas zālē, kad kājās uzvelc sporta apavus un paņem rokā bumbu, bet tā ir ikdiena: smags darbs gan zālē, gan ārpus tās.

...ir jāaiziet prom divu gadus no bb un jāpastrādā normāls darbs, par parastu normālu algu, lai saprastu, ka nekas nenokā nerodas, ka darbs ir jādara nopietni un atbildīgi, lai vispār kautko dabūtu pretīm. Nevienam no LV izlases tas nav vēl pielecis. Piecas stundas katru dienu mētā bumbu par neadekvāti augstu samaksu, sauc tos par smagiem treniņiem, bet strādājuši ta tomēr nekad nav, lai saprast kas ir darbs un atbildība. Nav brīnums ka tādi bezatbildīgi muļķi izaug.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 12:42, pirms 15 gadiem
Andžejevskis tiešām rādā ļoti labu sniegumu uz laukumu. Aizsardzībā strādā kā "zvērs" + vēl pret spēcīgo Sauļu komandu iemeta 23 punktus. Būtu vēl Reinis Strupovic sācis rādīt savu spēli tad jau Valmiera būt ļoti neērts pretiniek jebkurai LBL komandai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-10-15 13:15, pirms 15 gadiem
Cik zinu, Jurim nekad nav bijushas problemas ar pashatdevi , nezinu kaa treninjos, bet speelees jau nu noteikti! Negribaas paarslaveet, bet tieshaam labs piemeers jaunajiem.. Ja veel kaadu reizi Juris prieceetu skatiitaajus ar saviem efektiigajiem dankiem speeles laikaa, domaaju tas vairaak atdziivinaatu skatiitaajus.. Lai veicas!!

  +3 [+] [-]

, 2009-10-15 14:07, pirms 15 gadiem
Valmierai ir ciinas gars un gan jau to paradiis visaa krāšņumā!

     [+] [-]

, 2009-10-15 14:10, pirms 15 gadiem
Sim calim jau kopaa ar Melderi un Galvanovski jau ir kkads biznes man liekas cita joma ja nemaldos tad kkas saistiits ar cela darbiem!

  -2 [+] [-]

, 2009-10-15 14:41, pirms 15 gadiem
Kāda jēga ja komandā ir pāris vietējo spēlētāju ,futbolā visi ir vietējie bet futbolam naudas neatrodas .

  -3 [+] [-]

, 2009-10-15 14:46, pirms 15 gadiem
futbols vnk prosti iesuka attieciba pret parejo pasaules dalU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-15 16:47, pirms 15 gadiem
valmierietis19 rakstīja: futbols vnk prosti iesuka attieciba pret parejo pasaules dalU!
Ja tev nepatīk futbols, tad tas nenozīmē, ka tas iesūkā.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 19:55, pirms 15 gadiem
ivo84 rakstīja: nevis apnika basketbols bet bija treknajos gados japelna lielais pikis.treknie gadi beidzas macins tukss jasak kapat basketbols :d
Aizmirsi, ka arī basketbolā tās sezonas bija treknas...
Juris tikai sāk tāpat kā visa komanda tikai tgd spēlēt
Nesaprotu ko vietējā publika gaida? Jāiet un jāatbalsta sava komanda...tik daudz savējie komandā nav spēlējuši jau kādus 5 gadus... Būs atbalsts arī uzvaras nekur nepaliks

  +3 [+] [-]

, 2009-10-16 02:02, pirms 15 gadiem
Jurchikam jau ar Monju bija klasiska saspele agrak, vel tagad atceros Jura alley-op V5V sporta zale, kaut tagad kads taa macetu uzkarinat..