Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmieras basketbolisti aicina jauniešus nelietot aizliegtās vielas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Valmieras basketbolisti aicina jauniešus nelietot aizliegtās vielas
Ingus Bankevics un Sandis Amoliņš

Turpinot Latvijas Basketbola līgas (LBL) antidopinga kampaņu ''Par tīru spēli!'', trešdien, 11.februārī, basketbola kluba ''Valmiera'' spēlētāji Ingus Bankevics un Sandis Amoliņš viesojās Valmieras Valsts ģimnāzijā, lai skolas jauniešiem stāstītu par savu pārliecību - profesionālais sports nav savienojams ar aizliegto vielu lietošanu.

Pasākumā piedalījās arī Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas speciāliste Ligita Ziedone un Latvijas Basketbola savienības Jauniešu izlašu direktors Viktors Zujevs.

Tikšanos atklāja Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Jānis Zemlickis, izsakot gandarījumu, ka ar vidusskolas vecuma jauniešiem tiekas sporta autoritātes, īpaši tādēļ, ka ģimnāzijā jau vairākus gadus valda sportiska atmosfēra.

Valmieras basketbolisti Ingus un Sandis jauniešiem stāstīja par sevi, saviem sasniegumiem, panākumiem un plāniem, kā arī pārliecību par dopinga un citu aizliegto vielu kaitīgo ietekmi, ne tikai uz veselību, bet arī potenciālo sportista karjeru. Jaunieši vēlējās zināt kā basketbolisti pavada brīvo laiku un kā viņi izklaidējas. Ingus atbildēja, ka saprāta robežās izklaidēties nav nekas nosodāms, galvenais, lai tas netraucē treniņu un sacensību procesam. Savukārt Sandis stāstīja, ka lielāko daļu brīvā laika pavada kopā ar savu ģimeni, kur lielāko daļu uzmanības nākas veltīt bērnam.

Antidopinga komisijas speciāliste daktere Ligite Ziedone visvairāk jautājumu saņēma par trenažieru zālēs pieejamo uztura bagātinātāju ietekmi uz veselību. Daktere atbildēja, ka pastāv liels risks, ka šajos produktos ir veselībai kaitīgas un dažkārt pat profesionālā sportā aizliegtas vielas, tāpēc vislabāk ir trenētēties bez tiem.

Noslēgumā Valmieras sportisti ģimnāzijai dāvināja basketbola bumbas un dalīja autogrāfus uz kalendāriem ar Valmieras basketbolistu attēliem.

Ceturtdien, 12.februārī, no plkst.13.00, kampaņas “Par tīru spēli!” ietvaros, Jelgavas 4.viduskkolā viesosies basketbola kluba Zemgale spēlētāji Ainis Lagzdiņš un Matīss Rozītis, kā arī Antidopinga komitejas un Latvijas Basketbola savienības pārstāvji.

Informāciju sagatavoja:
LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

  -4 [+] [-]

, 2009-02-11 18:14, pirms 15 gadiem
Turpinot Latvijas Basketbola līgas (LBL) antidopinga kampaņu ''Par tīru spēli!'', trešdien, 11.februārī, basketbola kluba ''Valmiera'' spēlētāji Ingus Bankevics un Sandis Amoliņš viesojās Valmieras Valsts ģimnāzijā, lai skolas jauniešiem stāstītu par savu pārliecību - profesionālais sports nav savienojams ar aizliegto vielu lietošanu.

nu kaa ta nav savienojams??pameegini tik Tour de France iztikt bez narkatjikaam

  +2 [+] [-]

, 2009-02-11 18:22, pirms 15 gadiem
Direktors ir Zemlickis nevis Zemlinskis!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-02-11 18:40, pirms 15 gadiem
krauklens rakstīja: kraukliits.myminicity.com ieejiet lūdzu !
beidz te savas pirmklasnieku spēlītes reklamēt

  -3 [+] [-]

, 2009-02-11 19:00, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Direktors ir Zemlickis nevis Zemlinskis!!!!
tur jau arii rakstiits Zemlickis alni!

  +3 [+] [-]

, 2009-02-11 19:06, pirms 15 gadiem
un kā vēl var apvienot

     [+] [-]

, 2009-02-11 19:29, pirms 15 gadiem
Es pilniba piekritu Valmieras basketbolistiem.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-11 19:48, pirms 15 gadiem
kadas mulkibas,nav taa ka vini kko nelietotu!tas ka vini pasi nezin ko lieto tas ir cits.pirms katras speles doks iedod ripas lai norij,nesaku ka tas ir dopings,bet gan varetu buut kkads energijas uzlabotaajs utt. bet nu gandriiz neviens profesionaalis nav tiirs!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-11 19:50, pirms 15 gadiem
Morgiladze rakstīja: tur jau arii rakstiits Zemlickis alni!
Pats esi briedis! izlaboja velak.

     [+] [-]

, 2009-02-11 22:05, pirms 15 gadiem
arī šokolāde ir enerģijas paēdiens ,bet tik atļautais .....-)))

     [+] [-]

, 2009-02-11 22:34, pirms 15 gadiem
skymen rakstīja: kadas mulkibas,nav taa ka vini kko nelietotu!tas ka vini pasi nezin ko lieto tas ir cits.pirms katras speles doks iedod ripas lai norij,nesaku ka tas ir dopings,bet gan varetu buut kkads energijas uzlabotaajs utt. bet nu gandriiz neviens profesionaalis nav tiirs!
iet runa par aizliegtām vielām! tagad varbūt sāc kaukt ka kāds ēd C vitamina dražejas vai ož ostamo spirtu?!?!

     [+] [-]

, 2009-02-11 22:39, pirms 15 gadiem
sinTizators-sēmušku rakstīja: iet runa par aizliegtām vielām! tagad varbūt sāc kaukt ka kāds ēd C vitamina dražejas vai ož ostamo spirtu?!?!
es arii runaju pa aizliegtaam vielaam,ne jau C vitamiins aizliekts ir
piedod,bet nu profesionaalais sports nesastaav no bagaatiiga ediena kurss ir sabalanseets,nesaku ka visi lieto,bet domaju ka kaads noteikti panem kko labaakiem rezultaatiem.cilveeka organismam ir savas speeju robezas bet lai sasniegtu vairaak,ir kkas jaierij.ticiet,taa ir.ne velti Tour de france tik biezi dzird dopinga skandaalu jo taados temops un attaalumus kaa vini bliez,organisms nespeej to fiziski veikt.tas viss ir pieradiits.man katraa iznaa ir prieks,ja sie puissi iztiek bez un ceru ka iztikss arii!