Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Mārupe" vēlreiz pārspēj "Rīdzene/Turība" basketbolistus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

LBL2: "Mārupe" vēlreiz pārspēj "Rīdzene/Turība" basketbolistus
Toms Straudovskis bija rezultatīvākais savā komandā ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām
Foto: Renārs Buivids

Vienīgajā šodien aizvadītajā Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēlē savā starpā tikās "Mārupe" un "Rīdzene/Turība" komandas. Līdzīgi kā pirms divām nedēļām, pārāki bija "Mārupes" spēlētāji - 79:66.

Par šīs spēles favorīti varēja uzskatīt "Mārupes" komandu, kas astoņās aizvadītajās cīņās spējusi izcīnīt sešas uzvaras. Tikmēr "Rīdzene/Turība" vienība bija aizvadījusi par trīs spēlēm vairāk, bet spējusi izcīnīt vien četras uzvaras. Jāsaka, ka "Mārupe" savu pēdējo spēli aizvadīja izbraukumā tieši pret "Rīdzene/Turība" komandu, gūstot panākumu ar rezultātu 83:77.

Šo maču ļoti labi iesāka "Rīdzene/Turība" basketbolisti, četrās minūtēs veicot 10:0 izrāvienu. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē rezultativitāte saruka, viesiem nespējot turpināt savu izrāvienu. Tikmēr mājinieku rindās lieliski spēlē iesaistījās Toms Straudovskis, kurš vienatnē samazināja rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (9:14). Pēdējās divās minūtēs rezultāta starpība atkal pieauga līdz deviņiem punktiem, bet desmitminūti ar precīzu metienu noslēdza Otto Polis - 18:11. "Mārupei" otrās ceturtdaļas pirmajā pusē bija izdevies pārņemt iniciatīvu, četru minūšu laikā samazinot rezultāta starpību līdz minimumam (22:23). Ceturtdaļas vidū "Mārupes" izrāviens bija jau 13:0. Turpinājumā spēle kļuva līdzīgāka, mājiniekiem dodoties lielajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 33:30.

Otro puslaiku ar jaunu apņēmību sāka laukuma saimnieki. Lai arī ar augstu rezultativitāti neizdevās izcelties, "Mārupe" pēc piecām spēlētām minūtēm atradās vadībā ar rezultātu 40:32. Divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām "Mārupe" basketbolisti savu pārsvaru bija palielinājuši līdz 10 punktiem. Rezultāta starpība varēja kļūt vēl lielāka, bet mājiniekiem nesekmējās ar metienu realizāciju. Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs bija skaidrs, ka "Mārupe" ir ļoti tuvu uzvarai šajā mačā, iekrājot 15 punktu pārsvaru (58:43). "Rīdzene/Turība" spēlētāji, tuvojoties mača izskaņai, prata nedaudz atspēlēties, bet deficīts bija pārāk liels. "Mārupe" arī šajā mačā apspēlēja "Rīdzene/Turība" komandu ar rezultātu 79:66.

Lielsku spēli mājinieku rindās aizvadīja Toms Straudovskis, gūstot 27 punktus un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas. Tikmēr Artūrs Kramiņš komandas rēķinam pievienoja 14 punktus. "Rīdzene/Turība" labā 19 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Kārlis Priednieks, bet ar "double-double" izcēlās Rihards Adiņš, atzīmējoties ar 10 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

LBL2, 8. decembris

"Mārupe" - "Rīdzene/Turība" 79:66 (11:18, 22:12, 20:12, 26:24)
"Mārupe": Straudovskis 27 (9 ab), Kramiņš 14, Brička 11, Šteinbergs 10, Motivāns 9 (11 ab) Pāže 6, Polis 2, Metnieks, Skrējāns, Saulītis, Volfmanis.
"Rīdzene/Turība": Priednieks 19 (8 ab), Adiņš 10 (15 ab), Ērglis 8, Uškāns 7, Baumanis 5, Krūms 5, Gertsons 5, Sokolovs 4, Krauklis 2, Siliņš 1, Strādnieks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība