Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera Glass/ViA" sastāvu papildina arī Elksnis

Emils Ozerinskis

"Valmiera Glass/ViA" sastāvu papildina arī Elksnis
Edmunds Elksnis pie skulptūras "Valmieras puikas"
Foto: Rasa Krūmiņa

Pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas pusfināliste "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" šosezon spēlēs Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā un, lai cīnītos ar abu valstu spēcīgākajām komandām, pastiprinājusi savu sastāvu ar saspēles vadītāju Edmundu Elksni.

27 gadus vecais saspēles vadītājs Edmunds Elksnis veidos "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolas" aizsargu duetu kopā ar Jāni Kaufmani. Tādējādi abi Valmieras basketbolisti turpinās spēlēt kopā arī pēc radikālajām basketbola pārmaiņām Gaujas krastos, pilsētas galvenās komandas statusu pārņemot studentu vienībai, kura līdz šim bija viena no vadošajām komandām valsts otrajā spēcīgākajā līgā.

Pagājušajā sezonā Elksnis sasniedza individuāli karjeras labākos rādītājus LBL turnīrā "Valmieras/Ordo" sastāvā. 187 cm garais saspēles vadītājs Latvijas čempionātā 28 mačos izcēlās ar 11,6 punktiem, 5,1 rezultatīvu piespēli, 3,8 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 1,1 pārtvertu bumbu. Savukārt desmit Baltijas līgas spēlēs valmierieša rēķinā 9,4 punkti, 3,9 rezultatīvas piespēles un 2,9 izcīnītas bumbas zem groziem. Taču izņemot trīs pieredzējušos spēlētājus, "Valmieras/Ordo" sastāvs bija par jaunu, lai abās līgās spētu pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Tikmēr Latvijas - Igaunijas līgā debitējošie Vidzemes Augstskolas studenti lielākoties jau pārsnieguši divdesmit gadu robežu.

Karjeras pirmos četrus gadus Edmunds Elksnis pavadīja "Valmieras" sastāvā, kur aizsarga loma bija limitēta, izpildot agresīva aizsardzības spēlētāja un enerģijas devēja no soliņa lomu. Savu karjeru Elksnim jaunā līmenī izdevās pacelt pēc pievienošanās "Jūrmalas/Fēnikss" komandai 2015. gadā. Divās kūrortpilsētā pavadītajās sezonās Elksnis sevi pierādīja kā produktīvu spēlētāju, kura trumpis ir spēle ātrajos uzbrukumos, kur veiklo aizsargu ir ļoti grūti apturēt. Pagājušajā sezonā Elksnis atgriezās savā pilsētā kā viens no komandas vadošajiem spēlētājiem. Elkšņa panākumu sarakstā ir Latvijas čempionāta bronza ar "Valmieru" 2013. gadā.

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolas" saspēles vadītāja Edmunda Elkšņa komentārs: “Pirms šīs sezonas ir ļoti interesanti. Pārstāvēsim Valmieru, bet komanda ir pavisam jauna, kluba vadība ir jauna un citi, taču ļoti labi pazīstami, treneri. Treniņu process ir tik tiešām kvalitatīvs - būsim gatavi jaunajai sezonai. Savas pilsētas godu aizstāvēt ir īpaši un tagad to darīsim ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā. Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu.”

Edmunds Elksnis kopā ar Jāni Kaufmani papildinās "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolas" pēdējo sezonu kodolu, komandā no iepriekšējām sezonām turpinot spēlēt Oto Grīnbergam, Jānim Engeram, Klāvam Dubultam, Tomam Kohanovam, Ervīnam Ivanovam, Reinim Ermansonam, Valteram Liepiņam, Renāram Apsītim, Elvim Brokānam un Mārim Riekstiņam.

Izmantotie resursi:
VALMIERA GLASS VIA basketbols

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 10:25, pirms 6 gadiem
Komandas piestrādā pie mārketinga, bet LBL lapā gan pagaidām nekādas informācijas par jauno sezonu. Bēdīgi.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-07 10:29, pirms 6 gadiem
Laikam vēl klāt nāks Māris Ziediņš , cik dzirdēts …. tas arī vismaz pagaidām viss !

  +3 [+] [-]

, 2018-09-07 10:29, pirms 6 gadiem
Tie paši Ordo.

  +6 [+] [-]

, 2018-09-07 10:50, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Tie paši Ordo.
Taisnība. Tikai Iļjins tiks nomainīts ar Ziediņu, kas tomēr nav ar plus zīmi. Pārējais sastāvs liela starpība nav. Es pat teiktu pērnā Valmiera bija talantīgāka, tomēr trīs dzeki bija U18 sudraba izlasē, šeit varbūt vairāk gaļas un masas. Par pieredzi pastrīdētos, no tiem desmit, kuri iepriekš tika izziņoti, LBL spēlējis ir vienīgi Engers. Tas, ka visiem virs 20 gadiem nekādu labāku rezultātu negarantē.

     [+] [-]

, 2018-09-07 10:57, pirms 6 gadiem
Laikam Melderis trenē.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 11:03, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Komandas piestrādā pie mārketinga, bet LBL lapā gan pagaidām nekādas informācijas par jauno sezonu. Bēdīgi.
Un tad vēl visi brīnās kāpēc klubi Latvijā izmirst ... kā tur bija par to zivi, kas pūst ...?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 11:07, pirms 6 gadiem
pinkainis rakstīja: Un tad vēl visi brīnās kāpēc klubi Latvijā izmirst ... kā tur bija par to zivi, kas pūst ...?
Ķekava gribēja spēlēt basketbola virslīgā, bet viņus nepielaida.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 11:14, pirms 6 gadiem
pinkainis rakstīja: Un tad vēl visi brīnās kāpēc klubi Latvijā izmirst ... kā tur bija par to zivi, kas pūst ...?
Nav laika ar tādiem sīkumiem krāmēties , jārisina globāli projekti LAT - EST līga . Skat, kāds labi atalgots amats šnepiņam ar atleks !!!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 11:20, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Ķekava gribēja spēlēt basketbola virslīgā, bet viņus nepielaida.
Cik sapratu tad jaunuzceltās halles sporta zāles grīda bija viena no lielākajām problēmām. Neatbilda noteikumiem.

     [+] [-]

, 2018-09-07 11:54, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Komandas piestrādā pie mārketinga, bet LBL lapā gan pagaidām nekādas informācijas par jauno sezonu. Bēdīgi.
Varbūt apvienotajai līgai būs jauna mājaslapa?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 12:24, pirms 6 gadiem
Nu, ko vēl Ādi un Toto trio atkal varēs dragāt!

     [+] [-]

, 2018-09-07 20:21, pirms 6 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Nu, ko vēl Ādi un Toto trio atkal varēs dragāt!
Aizveries ar savām muļķībām! Valmiera ar toto nekrāmējas.

     [+] [-]

, 2018-09-08 16:57, pirms 6 gadiem
Ordo atpakaļ!!!