Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalu" laukumā turpinās vadīt spēlējošais prezidents Jeromanovs

Emils Ozerinskis

"Jūrmalu" laukumā turpinās vadīt spēlējošais prezidents Jeromanovs
Edgars Jeromanovs
Foto: Ivars Kezbers

Latvijas trešo spēcīgāko basketbola komandu "Jūrmalu" arī jaunajā sezonā laukumā pārstāvēs kluba prezidents Edgars Jeromanovs, kurš pērnajā sezonā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

32 gadus vecais saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs pagājušajā sezonā veica ne tikai kluba administratīvo darbu, bet arī bija īsts komandas līderis laukumā. Spēlējošais prezidents Latvijas čempionātā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, labākais piespēlētājs un bumbu pārtvērējs, šajās statistikas kategorijās 35 nospēlētās spēlēs sakrājot 12 punktus, 4,3 rezultatīvas piespēles un 1,7 pārtvertas bumbas. Tas palīdzēja kūrortpilsētas komandai kaldināt LBL bronzas medaļas, jūrmalniekiem sērijā par trešo vietu trīs spēlēs pieveicot "Ogri". Savukārt Baltijas līgas 16 mačos saspēles vadītāja rēķinā 11,3 punkti, 4,7 rezultatīvas piespēles un 2,3 pārtvertas bumbas, aizvedot jūrmalniekus līdz turnīra finālam.

Karjeras sākumposmā Jeromanovs spēlēja Latvijas čempionāta komandās "Ventspils Augstskola", "Barons", "VEF Rīga" un "Liepāja". 2009. gadā basketbolists devās leģionāra gaitās uz Ukrainu, pievienojoties "Mykolaiv" komandai, bet pēc sezonas Ukrainā saspēles vadītājs devās uz Grieķijas otrās līgas vienību "Perikos/Arhelaos". Vērā ņemams periods Jeromanova karjerā ir trīs pavadītās sezonas Zviedrijas komandā Norčepingas "Dolphins", kas leģionāram ir ilgs laiks pārstāvot vienas komandas krāsas. 2014. gadā latviešu basketbolists nolēma atgriezties mājās un pievienojās "Jūrmalas/Fēnikss" komandai, kļūstot par vienības seju. Pagājušajā vasarā līdzšinējie kluba organizatori nolēma pārtraukt "Jūrmalas/Fēnikss" darbību, bet lai pilsētas basketbols nepazustu no Latvijas basketbola kartes, Jeromanovs uzņēmās jauna kluba veidošanu, kas savā pirmajā pastāvēšanas gadā ieguva medaļas gan Latvijas, gan Baltijas līgās.

Līdz ar Jeromanova palikšanu "Jūrmalā" komandai ir nokomplektēts desmit spēlētāju sastāvs. Bez spēlējošā prezidenta "Jūrmalas" rindās paliek Uģis Pinete, Kristaps Pļavnieks un Dāvis Klegeris. Atgriešanos kūrortpilsētā piedzīvos Endrū Šmits un Kristaps Mediss, bet vienības rindās debitēs Kārlis Lasmanis, Oskars Hlebovickis, baltkrievs Deniss Vikentsjevs un lietuvietis Mats Juciks.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 10:21, pirms 6 gadiem
Par šo jau laiciņu domāju, turpinās spēlēt vai nē... forši ka turpina, ir ok spēlētājs, ar pieredzīti.

     [+] [-]

, 2018-09-07 11:22, pirms 6 gadiem
Labs sastāvs Jūrmalai. Vēl vismaz vienam papildinājumam garajā galā jābūt!

  +4 [+] [-]

, 2018-09-07 11:37, pirms 6 gadiem
Malacis Jeromanovs ,spēja saglabāt basketbolu Jūrmalā un pats vēl uzspēlē kā kluba prezidents !!!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 12:20, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Par šo jau laiciņu domāju, turpinās spēlēt vai nē... forši ka turpina, ir ok spēlētājs, ar pieredzīti.
Hmm, kāda iemesla dēļ viņam būtu jādomā par karjeras beigām?

     [+] [-]

, 2018-09-07 12:22, pirms 6 gadiem
Lasu ziņas par Jūrmalu, Valmieru, Ogri un Liepāju un priecājos - ir mums arī vairāk vai mazāk stabilas komandas ar adekvātu menedžmentu!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 13:00, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Hmm, kāda iemesla dēļ viņam būtu jādomā par karjeras beigām?
To viņš nesenajā intervijā sportacentrs teica, ka vēl domājot vai spēlēšot vai turpināšot tikai kā kluba vadītājs.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 13:19, pirms 6 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: To viņš nesenajā intervijā sportacentrs teica, ka vēl domājot vai spēlēšot vai turpināšot tikai kā kluba vadītājs.
da nuu, kamēr Tu esi viens no labākajiem līgā, šitādus tekstus bīdīt nav jēgas. Kad sāks viņu kāds apspēlēt, tad nu gan var sākt domāt.

     [+] [-]

, 2018-09-07 13:25, pirms 6 gadiem
Jūrmala varētu tēmēt uz finālu!

     [+] [-]

, 2018-09-08 05:35, pirms 6 gadiem
BRONZA