Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Eiropas vicečempions Vēveris atgriežas "Valmiera Glass/ViA"

Emils Ozerinskis

Eiropas vicečempions Vēveris atgriežas "Valmiera Glass/ViA"
Valters Vēveris. Foto: FIBA

Viens no Latvijas basketbola jaunās paaudzes talantiem Valters Vēveris uz sezonu atgriezies "Valmiera Glass/ViA" sastāvā un šogad debitēs Latvijas - Igaunijas basketbola līgā.

19 gadus vecais un 193 centimetrus garais valmierietis Valters Vēveris pagājušajā sezonā pievienojās Spānijas ACB līgas kluba “Morabanc Andorra” sistēmai. Andoras otrajā komandā Spānijas ceturtajā līgā aizsargs aizvadīja 24 spēles, caurmērā gūstot 12,5 punktus mačā. Vēveris Valmierā atgriežas uz īres tiesībām un nākamo sezonu pavadīs Roberta Zeiles trenētajā komandā, debitējot Latvijas klubu basketbola augstākajā līgā.

Tieši “Valmiera Glass/ViA” komandā Vēveris spēra savus pirmos soļus pretī profesionālajam basketbolam. Pēc divām LBL 3. divīzijā aizvadītām sezonām, Vēveris 2016./2017. iekļāvās studentu basketbola kluba galvenajā komandā, vien 16 gadu vecumā kļūstot par nozīmīgu rotācijas spēlētāju. Aizsargs deva svarīgu pienesumu, lai valmierieši izcīnītu LBL 2. divīzijas sudraba medaļas. Savukārt gadu vēlāk Vēveris jau bija kļuvis par komandas uzbrukuma līderi, vidēji mačā gūstot 16,1 punktu un no tālās distances izceļoties ar 38,1% precizitāti.

2018. gada vasarā pēc rezultatīvās sezonas Valmieras komandā trenera Zeiles audzēknis Vēveris spoži spēlēja Latvijas U18 izlases sastāvā. Būdams Latvijas junioru izlases trešais rezultatīvākais spēlētājs ar 12,9 gūtiem punktiem, Vēveris spēlēja būtisku lomu, lai Latvijas U18 izlase kļūtu par Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvēju. Savukārt šajā vasarā Latvijas sudraba komanda spēlēja Pasaules U19 čempionātā, kur gan iztrūka komandas līderis Artūrs Žagars. Vēveris bija otrais rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs ar 10,7 punktiem, Latvijas izlasei ierindojoties 12. vietā starp pasaules spēcīgākajām U19 komandām.

Valtera Vēvera komentārs: “Esmu patiesi priecīgs, ka ir radusies iespēja uz gadu atgriezties mājās un spēlēt “Valmiera Glass/ViA” komandā. Doties laukumā ar skatītāju atbalstu, kuriem basketbols ir tuvs sirdij, jau LBL2 laikos bija fantastiski! Ar nepacietību gaidu jauno sezonu, kurā pašam būs iespēja spert soli uz augšu un kopā ar komandu cīnīties par katru uzvaru līdz pēdējam. Par skaļām tribīnēm!”

Valteram Vēverim Valmieras komandas rindās būs iespēja spēlēt kopā ar savu brālēnu Kristoferu Šepti, kurš pagājušajā vasarā pārnāca uz Valmieru no Ventspils basketbola sistēmas. 193 cm garajam Šeptem pagājušā sezona noslēdzās priekšlaicīgi ar novembra izskaņā gūtu ceļgala savainojumu. Līdz tam 18 gadus vecais aizsargs paspēja iziet laukumā septiņās Latvijas – Igaunijas līgas spēlēs. Savukārt LBL 2. divīzijā aizsargs līdz traumai bija komandas līderis ar 15,8 punktiem, 6,2 atlēkušajām bumbām un 2,6 piespēlēm vidēji mačā.

Jau iepriekš "Valmiera Glass/ViA" informēja par sadarbības turpināšanu ar Edmundu Elksni, Klāvu Dubultu, Jāni Engeru un Valteru Liepiņā. Komandas rindas papildinājis ASV studējušais spēka uzbrucējs Roberts Blumbergs.

Izmantotie resursi:
VALMIERA GLASS VIA basketbols

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 11:56, pirms 5 gadiem
Valmiera Ordo, neplāno šosezon atsākt startēt?
Pagājušo sezon lasiju, ka uz gadu paņems pauzi, it kā gads pagājis, bet ziņu nekādu nav...

  +2 [+] [-]

, 2019-08-05 12:00, pirms 5 gadiem
Valmierai atkal veidojas laba un spēcīga komanda.
Un kapēc vajag Ordo, pilnībā pietiek ar vienu komandu Valmierā.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 12:13, pirms 5 gadiem
Heh! Pirms pāris nedēļām rakstīju, ka ceru uz Vēvera atgriešanos Valmierā un nu tas ir noticis! Talantīga komanda būs Vidzemē. Dubults, Veveris, Liepins, Septe, Riekstins, engers, Blumbergs +Elksnis un vēl būšot kāds pieredzējušais. Jātēmē uz medaļām!!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-05 13:30, pirms 5 gadiem
Jaunie džeki labi , tas tā ir , bet vajadzētu pāris pieredzējušu veču !

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 14:01, pirms 5 gadiem
Labs papildinājums Valmierai,pie tam vietējais, par medaļām gan te nevajadzētu sapņot, ja nu vienīgi nav vēl kādi pāris labi papildinājumi.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 14:35, pirms 5 gadiem
Par nedaļām murgot laikam nevajag, taču Latvijas TOP komandām Valmierā vieglas pastaigas nebūs... Galvenais, lai puikas tiek cauri bez traumām un rāda labu basketbolu!

  +5 [+] [-]

, 2019-08-05 16:08, pirms 5 gadiem
Nekā personīga, bet man viņš šķiet stipri pārvērtēts spēlētājs, ko pierādīja arī PČ pirmās spēles. Ir sajūta, ka uz laukuma atrodas tikai ar vienu mērķi - žarīt pa grozu pēc iespējas vairāk. Bet šīs līgas lejasgala komandas līmenim, protams, atbilst.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 16:14, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Par nedaļām murgot laikam nevajag, taču Latvijas TOP komandām Valmierā vieglas pastaigas nebūs... Galvenais, lai puikas tiek cauri bez traumām un rāda labu basketbolu!
Es nerunāju par medaļām, bet gan cīņu par tām. Ar tadu plejādi jaunu un talantīgu spēlētāju var kalnus gāzt. Atceramies kaut vai 2013. gadu, ka komanda bija lidzīga, bija pāris labi pieredzējušie un daudz jauno ar Boni priekšgalā. Rezultātu atceries? Bronzas sērijā Baronu nolauzām! Nekas nav neiespējams. Pagaidām neskaitot Ventspili un VEF jaudigi brunojas tikai Jurmala, ar pārējām mierigi varesim sisties.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 16:15, pirms 5 gadiem
Mord rakstīja: Nekā personīga, bet man viņš šķiet stipri pārvērtēts spēlētājs, ko pierādīja arī PČ pirmās spēles. Ir sajūta, ka uz laukuma atrodas tikai ar vienu mērķi - žarīt pa grozu pēc iespējas vairāk. Bet šīs līgas lejasgala komandas līmenim, protams, atbilst.
Sezona Andorā nebija nākusi baigi par labu! Pie sava trenera nākamsezon izšaus!!

     [+] [-]

, 2019-08-05 16:38, pirms 5 gadiem
timurietis rakstīja: Valmiera Ordo, neplāno šosezon atsākt startēt?
Pagājušo sezon lasiju, ka uz gadu paņems pauzi, it kā gads pagājis, bet ziņu nekādu nav...
Neticu , ka kaut kas tur atkal sanāks , visam nauda vajadzīga !

     [+] [-]

, 2019-08-05 18:10, pirms 5 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Es nerunāju par medaļām, bet gan cīņu par tām. Ar tadu plejādi jaunu un talantīgu spēlētāju var kalnus gāzt. Atceramies kaut vai 2013. gadu, ka komanda bija lidzīga, bija pāris labi pieredzējušie un daudz jauno ar Boni priekšgalā. Rezultātu atceries? Bronzas sērijā Baronu nolauzām! Nekas nav neiespējams. Pagaidām neskaitot Ventspili un VEF jaudigi brunojas tikai Jurmala, ar pārējām mierigi varesim sisties.
Nolauzām... Ja nopietni, nezinu Valmierā nevienu vietējo ar uzvārdu Ginters. Bet tas pat nav svarīgi. Domāju, arī Liepäjai puikas labi sapirkti, tikai tas supertreneris (Štālberg, piedod!) tāds, maigi sakot, ļoti zaļš. Taču var jau labi spēlēt arī norādījumiem no tukšas malas... Nu, gan jau Ogrei arī kaut kas būs normāls, tur jau vecajai gvardei vēl pulveris sauss. Valmierai pagaidām vēl pārāk īss līdzvērtīgs soliņš, un tikai pusotra punktu mašīna - pa 0,75 te lieku uz Liepiņu un, protams, arī Vēveri. Vēl kādu noteikti vajag!

     [+] [-]

, 2019-08-05 20:01, pirms 5 gadiem
Vīņaudu dabūt atpakaļ un vēl kādu kārtīgu PG un C ar auguma cm jo Dubultu labāk ppar PF trenēt.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-05 20:38, pirms 5 gadiem
Vīņauds, cik zinu, finanšu jomā strādā. Diez vai atpakaļ uz basketbolu ies...