Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Ja pedagogu algām atrada 6,4 miljonus, tad sportam divus arī atradīs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krūmiņš: "Ja pedagogu algām atrada 6,4 miljonus, tad sportam divus arī atradīs"
Varis Krūmiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Saeimas Sporta apakškomisija vērsīsies pie valdības ar prasību rast iespējas kompensēt ziedojumu sarukumu sporta nozarei aptuveni divu miljonu eiro apmērā, otrdien nolemts apakškomisijā.

Iniciatīvas "Es atbalstu sportu!" pārstāvji apakškomisijas sēdē pauda pārliecību, ka nodokļu reformas rezultātā 2018.gada pirmajā pusē sarucis sportam ziedoto līdzekļu apjoms, kā dēļ nozare saskata riskus turpmākai sekmīgai funkcionēšanai.

Finanšu ministrijas pārstāve Astra Kaļāne skaidroja, ka nav objektīvi uzņēmumu veikto ziedojumu apmēru pēc nodokļu reformas stāšanās spēkā skatīt pirmā pusgada griezumā, īpaši ņemot vērā, ka lielākā ziedojumu daļa visbiežāk valsts budžetā nonāk gada beigās.

Kaļāne uzsvēra, ka uzņēmumiem līdz ar nodokļu reformu ir radušās papildu iespējas, kā ziedot sportam, taču vienlaikus viņa akcentēja, ka ziedošana ir brīvprātīgs process un valsts nevar uzspiest to darīt.

Pašlaik Finanšu ministrija nepiedāvāšot nekādus risinājumus, jo tas vēl ir pāragri. Nodokļu reformas radītās sekas plānots vērtēt nākamajā gadā, piebilda Kaļāne.

Viņa uzsvēra, ka jautājumā par ziedojumiem nepieciešams strādāt ar uzņēmumiem, tos informējot par ziedošanas iespējām un pieejamajiem atvieglojumiem. Viņa tāpat pauda, ka fizisko personu, kas ziedo sportam, skaits ir ļoti mazs, kas liek domāt, ka ar šīm personām sporta organizācijas nestrādā pietiekamā apmērā.

Sporta apakškomisijas vadītājs Jānis Upenieks (V) norādīja, ka nedrīkst gaidīt līdz nākamajam gadam, jo zaudējumi sportam jau ir radušies. Tāpēc apakškomisija vērsīsies pie valdības, prasot kompensēt aptuveni divus miljonus eiro.

Deputāts Varis Krūmiņš uzskata, ka valstij esot līdzekļi šādai kompensācijai. "Ja pedagogu algām atrada 6,4 miljonus eiro šogad, tad sportam divus miljonus eiro arī atradīs," viņš teica.

Paredzēts, ka uz kārtējo sēdi nākamajā nedēļā sanāks Latvijas Nacionālā Sporta padome, kas arī varētu izskatīt šo jautājumu.

Kā ziņots, ar iniciatīvu "Es atbalstu sportu!" paredzēts virzīt idejas un priekšlikumus, kā uzlabot sporta nozares situāciju valstī. Iniciatīvas pārstāvji uzskata, ka sports Latvijā ir nepietiekami finansēts, savukārt sporta pārvalde darbojas neefektīvi. Tādēļ iniciatīvas mērķis ir aktualizēt pašreizējo situāciju šajā nozarē valstī un rast veidus, kā risināt sasāpējušos jautājumus.

Iniciatīvas pārstāvji uzskata, ka ir jāpalielina finansējums sporta sektoram un ir jāpanāk veidi, lai ziedojumu apjoms nesaruktu. Iniciatīvas pārstāvjus neapmierina sarukušais ziedojumu apjoms sportam, uzsverot, ka tādēļ sportisti esot spiesti atteikties no dalības starptautiskās sacensībās un turnīros. Vienlaikus viņus satrauc novecojošais treneru un sporta pedagogu sastāvs, kā arī, viņuprāt, nepārdomātā sporta infrastruktūra.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2018-09-04 12:36, pirms 6 gadiem
Aizsardzībai metāllūžņus par simtiem ļimaku pērk a sportam naudas nav!

  -2 [+] [-]

, 2018-09-04 12:51, pirms 6 gadiem
Prikola pēc nobalsošu par Vari vēlēšanās

  +1 [+] [-]

, 2018-09-04 13:12, pirms 6 gadiem
visvairāk visā šajā mani interesē pēc kādiem principiem tā valsts nauda tiktu sadalīta??? (ja nu tādu dabūtu) tie kas finansēja kampaņu, tie vairāk un tie kas tikai ar muti piebalsoja, tie mazāk????

     [+] [-]

, 2018-09-04 13:26, pirms 6 gadiem
Šī valsts ir vnk fanstastiska!! bēdu ieleja..

  +4 [+] [-]

, 2018-09-04 14:24, pirms 6 gadiem
Deputāts Varis Krūmiņš uzskata, ka valstij esot līdzekļi šādai kompensācijai. "Ja pedagogu algām atrada 6,4 miljonus eiro šogad, tad sportam divus miljonus eiro arī atradīs," viņš teica.

Lūk, tā ir izpratne par budžetu! Kā alkāns staigājot gar misenēm meklē tukšās pudeles. Nu tajā tālākajā atrada 6 tumšās stikla pudeles, tad jau arī šajā misenē atradīsies 2 gaišās.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-04 14:42, pirms 6 gadiem
Tos 6 miljonus "atrada" valsts rezervēs neparedzētiem gadījumiem.

"Puse šīs summas tiks ņemta no neparedzēto izdevumu fonda, kaut finanšu ministre atzīst, ka tas “nav gluži neparedzēts gadījums”. Otra puse tiks meklēta Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžetā. K. Šadurskis gan pagaidām nezina, kur to ņemt, IZM naudas apcirkņi jau izvētīti, un nekāda apslēpta naudas lāde nav atrasta."

     [+] [-]

, 2018-09-04 14:50, pirms 6 gadiem
edgarinsh rakstīja: Aizsardzībai metāllūžņus par simtiem ļimaku pērk a sportam naudas nav!
tu gribi teikt ka tu savam dzīvoklim vai mājai slēdzeni nelieto? It īpaši ja pašu kaimiņš jau ložņā pa citu dzīvokļiem. Šitie dunduku komentāri vnk fascinē.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-04 14:53, pirms 6 gadiem
gurgucis rakstīja: Šī valsts ir vnk fanstastiska!! bēdu ieleja..
valsts liekās tāda, kāda ir tava dzīve. Es piemēram pelnu četrciparu skaitli pa 100h darba, man ir sieva un savs dzīvoklis. Nerakstu lai palielītos, bet lai kaut vienu personu apgaismotu - dzīves līmenis ir atkarīgs no tevis paša nevis no valsts. Piecel pakaļu un sāc domāt ko darīt! Šī dzīves lekcija tev ir par velti, novērtē to

     [+] [-]

, 2018-09-04 14:56, pirms 6 gadiem
Ja atradīs 2kk sportam, tad kultūras darbinieki arī ko līdzīgu teiks un tā tālāk, ķēdes reakcija. Ko šis indivīds dara politikā, ja loģika viņam nulles līmenī un pats nesaprot par ko runā.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-04 14:57, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: tu gribi teikt ka tu savam dzīvoklim vai mājai slēdzeni nelieto? It īpaši ja pašu kaimiņš jau ložņā pa citu dzīvokļiem. Šitie dunduku komentāri vnk fascinē.
Ar muļķiem nav vērts strīdēties. Pajautāsi, kādēļ iepirktie bruņutransportieri un haubices ir "metāllūžņi", kādas ir to iespējas un uzdevumi valsts aizsardzībā un kādu tehniku kādiem mērķiem būtu bijis labāk pirkt, neviens no interneta militārajiem "ekspertiem" uz nevienu no izvirzītajiem jautājumiem nespētu atbildēt.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-04 15:06, pirms 6 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Ar muļķiem nav vērts strīdēties. Pajautāsi, kādēļ iepirktie bruņutransportieri un haubices ir "metāllūžņi", kādas ir to iespējas un uzdevumi valsts aizsardzībā un kādu tehniku kādiem mērķiem būtu bijis labāk pirkt, neviens no interneta militārajiem "ekspertiem" uz nevienu no izvirzītajiem jautājumiem nespētu atbildēt.
ļoti faktoloģiski aprakstīji, gluži kā pa kaimiņu tv nodevi tagad

  -3 [+] [-]

, 2018-09-04 15:10, pirms 6 gadiem
Varis Krūmiņs ir ļoti sakarīgs Saeimas deputāts, nav iemesla viņu atstāt ārpus 13. Saeimas. Paturiet šo vīru prātā, kad roka ņems listi, lai balsotu!

     [+] [-]

, 2018-09-04 15:15, pirms 6 gadiem
Protams, ka var tādu sīkumu atrast - jautājums vai gribēs un motivēti to darīt, to nodrošināt jau deputātu pienākums