Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Timma: "Sērija pret "Jēkabpili" dos papildu motivāciju finālam"

Andrejs Siliņš

Timma: "Sērija pret "Jēkabpili" dos papildu motivāciju finālam"
Jānis Timma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Neesam tāda komanda, kas, spēlējot ar 60% atdevi, varētu uzveikt aptuveni līdzvērtīgu pretinieku," pēc uzvaras pār "Jēkabpili" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā sacīja "Ventspils" uzbrucējs Jānis Timma, daloties pārdomās par aizvadīto sēriju un gaidāmo finālu pret Rīgas VEF.

Ja būtu jāpasniedz balva LBL pusfinālu vērtīgākajam spēlētājam jeb MVP, to saņemtu "Ventspils" uzbrucējs Jānis Timma. Kamēr komanda nerādīja gaidīto sniegumu un nepieciešamā rezultāta sasniegšanai iztērēja maksimāli pieļaujamo, krāslavietis bija līmenī. Vidēji 16,6 punkti, 8,0 atlēkušās bumbas, 5,8 izprovocētas piezīmes, 1,0 pārtverta bumba - visos rādītājos labākais komandā.

Vai pirms sērijas rēķinājies, ka cīņa par finālu var ieilgt?
- Pirms paša sērijas sākuma nebiju domājis, ka būs tik liela pretestība. Pēc pirmās spēles sapratu, ka nebūs tik vienkārša sērija. "Jēkabpils" ļoti labi mācēja izmantot savas stiprās puses. Viņu mājas zāle pie saviem līdzjutējiem ir ļoti savdabīga. Domāju, otri tādi fani kā "Jēkabpilij" Latvijā nav. Tāpat garais ceļš turp un atpakaļ ir grūtāk nekā aizbraukt uz Liepāju vai Rīgu, nospēlēt un braukt atpakaļ. Braucām dienu iepriekš, bet tik un tā tās ir sešas stundas autobusā, nākamajā rītā vēl treniņš un vakarā spēle, pēc kuras atkal jādodas ceļā. Sērija izvērtās gara, un tā apstiprināja, ka nedrīkstam atslābt ne uz vienu minūti spēles laikā - vai tā būtu trešā, ceturtā vai piektā. Neesam tāda komanda, kas, spēlējot ar 60% atdevi, varētu uzveikt aptuveni līdzvērtīgu pretinieku. Domāju, šī būs papildu motivācija, jo zināsim, kas būs jādara un kā jāspēlē, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

Ar ko "Jēkabpils" sagādāja lielākās problēmas?
- Viņi bija labi taktiski sagatavojušies, bija vairāki aizsardzības veidi. Gan presings, gan pozicionālā aizsardzībā viņi ļoti daudz manevrēja ar shēmām, tāpēc bija grūti izsekot, kas kurā brīdī tiek spēlēts.

Kāpēc tik krasi atšķirīgs, nevienmērīgs sniegums sērijas gaitā?
- Kad mājās uzvarējām ar 49 punktiem, domāju, spēle nebūtu bijusi tik vienkārša, ja "Jēkabpils" spēlētu stiprākajā sastāvā visu otro puslaiku. Tik lielas starpības noteikti nebūtu bijis. Mums šajā sezonā kopumā ir nestabils sniegums - te augšā, te lejā. Arī tagad bija piecas spēles gandrīz nepārtraukti, tikai ar dienu laika, lai sagatavotos nākamajam mačam. Pretinieks ar katru spēli mūs zina arvien labāk un labāk. Grūti spēlēt pret komandu, kas met tālmetienus ar tik augstu precizitāti, pie tam ne jau tikai brīvos. Ja komanda iemet ceturtdaļā 38 punktus, ir grūti turēt līdzi. Neteiktu, ka mums bija slikta aizsardzība. Metieni, ko viņi dažkārt realizēja, bija negaidīti un diezgan traki.

Ja nebūtu tavu 92,6%, tad pat bail iedomāties, cik bēdīgs būtu komandas soda metienu precizitātes procents. Ar ko tas skaidrojams?
- Grūti atbildēt. Domāju, ka soda metieni - tas ir jautājums katra spēlētāja galvā. Darām to katru dienu, katru spēli un treniņu. Ir pietiekami laika sagatavoties, tā nav spēles situācija, kur mēdz gadīties, ka jāmet ne tā, kā esi pieradis. Varbūt aizmet garām vienu, otru un sāc domāt, kas tiek darīts nepareizi. Ceru, ka visiem atgriezīsies pārliecība, un iekļūšana finālā palīdzēs tikt atpakaļ pie normāla soda metienu procenta.

Vai iznāca pasekot arī otrai pusfināla sērijai?
- Protams, iznāca. Bija interesantas spēles. Divi mači bija punkts punktā, un vienā no spēlēm Aigars [Šķēle] varēja pēdējā sekundē izvilkt. Varēja sanākt citādāk, un arī tā sērija varēja ievilkties.

Kāds priekšstats par VEF sniegumu, stiprajiem un vājajiem punktiem?
- Komanda ir mainījusies sezonas laikā vairākas reizes. Ir traumēti spēlētāji, aizgājuši spēlētāji, bet tās ir problēmas, ar ko cīnās katrs klubs. Varbūt viņiem līdz ar sastāva izmaiņām ir pamainījies komandas iekšējais klimats. Basketbolā jāspēlē komandai, tāpēc svarīga ir saspēlētība un komandas gars. Domāju, ka šobrīd tas varētu būt mūsu pluss.

Ko darījāt, kamēr gaidījāt pretiniekus pusfinālā, kādiem elementiem pastiprināti pievērsāt uzmanību treniņos?
- Gatavojāmies gandrīz tāpat, kā visu sezonu. Zinājām savas stiprās un vājās vietas, pie kā jāstrādā. Aizvadījām divas pārbaudes spēles pret labu komandu [Sanktpēterburgas "Spartak"]. Mums tas bija labs treniņš, un šīs piecas spēles pusfinālā ļāva sajust ritmu un spēļu garšu.

Vai nebūtu bijis labāk spēlēt ceturtdaļfinālu? Lai arī pret vājāku pretinieku, komandai būtu spēļu prakse, ritms un ātrāk izjusta "play-off" garša.
- Vieglāk būtu to saprast, ja vienreiz būtu tam iets cauri un tagad varētu salīdzināt. Dažreiz tas ir labi, ka nav jāspēlē, jo sezona ir gara, daudz sīvu pretinieku, saspringtu spēļu, bet tagad bija laiks atpūsties un sagatavoties vairāk nekā citas komandas. No otras puses būtu labāk, ja varētu ātrāk sajust "play-off" garšu, izspēlēties un ieskrieties. Katram scenārijam ir savi plusi un mīnusi. Uzskatu, ka pagaidām viss ir kārtībā.

Kas būs svarīgākie priekšnosacījumi, lai reāli cīnītos par zeltu?
- Neko jaunu neatklāšu - spēlēsim savu spēli, jābūt agresīviem no pašas pirmās minūtes. Sērija pret "Jēkabpili" un konkrēti ceturtā spēle, kad domājām, ka aizbrauksim pie 2-1 uz Jēkabpili, uzspēlēsim un uzvarēsim, parādīja, ka tā tas nenotiks. Mums jāspēlē visai komandai un par visiem 100% no pirmās minūtes katrā spēlē.

"Ventspils" un VEF finālsērija sāksies 7. maijā Ventspilī.

1 2 37 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2014-05-04 17:51, pirms 10 gadiem
Domāju, otri tādi fani kā "Jēkabpilij" Latvijā nav.

Yeah
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-05-04 18:05, pirms 10 gadiem
aspms1 rakstīja: NBA zvaigznīte var sākt ziepēties Pat Barnies šo kā stāvošu apspēlēja ne reizi vien, a čalīts vēl par NBA sasapņojies...
Nebūtu mums abi Amerikāņi satraumēti pēdējā spēlē, būtu varbūt savādāk

  +3 [+] [-]

, 2014-05-04 18:16, pirms 10 gadiem
Timma lab spēl! 1 vai vairāk spēļ pasaul spēcīgākaj līg - tas jau būs tik no viņ atkarīg.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 18:24, pirms 10 gadiem
entuziasts rakstīja: Timma lab spēl! 1 vai vairāk spēļ pasaul spēcīgākaj līg - tas jau būs tik no viņ atkarīg.
ko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-05-04 19:00, pirms 10 gadiem
Hehe, es kautiņā gandrīz zaudēju vietējam pagalma alkoholiķim.

Bet tas mani neuztrauc, jo šī pieredze deva man motivāciju priekšstāvošajai cīņai par pasaules čempiona titulu boksā.

hehe...

  +4 [+] [-]

, 2014-05-04 19:07, pirms 10 gadiem
Rādās, ka pie mums dzīvo tādi eksperti, kas no baša sajēdz daudz vairāk nekā tie nejēgas tajā NBA, kas izdomāja Janku nodraftēt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-05-04 19:47, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nav nekādu izredžu šajā vasrā viņam, maksimāli atrādīties tikai nometnē vai izlasē spēlējot, bet vai Bagijs viņu ņems
A ko tu smejies? Netiks jau ar vai būs 11-12 spēlētājs, jo Bertāns, Kuksiks un Mejeris labāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 20:15, pirms 10 gadiem
es kee kortigs lotgolis gaidot ventspolis uzvaruš, lai butaltus tot mokskers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 20:50, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Es smejos par to NBA spēlēšanu nākamjā sezonā, bet ar izlasi ir reālas iespējas tikt, jo kā atceramies pērn Boni viņa vietā paņēma, bet šogad Bonim trauma
jā bet trauma nav Bertānam jaunākajam, kā arī vēl jau Siliņš...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-05-04 21:09, pirms 10 gadiem
Nav jau tā ,ka Tima baigi ponto ar to ka ir draftēts vai visi viņa fani doma kad viņš ir 100%nba špīleris nakam gad. Puisis strādā un ir mērķis tur tik un mums latviešiem būtu jāpriecājas kad mūsejais ir draftēts un ir potenciāls uzspēlet tur ,paņems nepaņems ir atkarīgs no viņa un komandas vajadzībām . Neesiet idi*ti un nevis zaimojat vai skaužat ,bet priecājaties un ceriet ,ka viņš tur tiks . Nevis sakat kada jega ,kads sakars, tiekat savas nodarbošanās sfēras , pie iespejas stradat ar labakajiem ,pasaule,turies JT par BKV.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-04 21:11, pirms 10 gadiem
aloizs rakstīja: Rādās, ka pie mums dzīvo tādi eksperti, kas no baša sajēdz daudz vairāk nekā tie nejēgas tajā NBA, kas izdomāja Janku nodraftēt..
Pilnībā piekrītu tavam sarkasmam. Kā var būt tik tupi cilvēki un domāt, ka NBA cilvēki kaut kā netīšām uz labu laimi draftē spēlētājus. Arī 60. izvēle ir ar konkrētu pamatojumu, un aiz tās 60. vietas palika vēl simtiem spēlētāju, kurus nepaņēma. Bet ''katra latvieša saldākais ēdiens ir cits latvietis''. Žēl, ka jūs nevarat priecāties par vienu no Latvijas lielākajiem basketbola talantiem un pietam tik maz sajēdzat no basketbola.

  -3 [+] [-]

, 2014-05-04 21:18, pirms 10 gadiem
entuziasts rakstīja: Timma lab spēl! 1 vai vairāk spēļ pasaul spēcīgākaj līg - tas jau būs tik no viņ atkarīg.
Protams, visi kas iemet Jēkabpilij 20+ ir jāspēlē NBA, viss viņu rokās
beidz dzert !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 21:20, pirms 10 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: A ko tu smejies? Netiks jau ar vai būs 11-12 spēlētājs, jo Bertāns, Kuksiks un Mejeris labāki.
KUKSIKS

  +3 [+] [-]

, 2014-05-04 21:21, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Protams, visi kas iemet Jēkabpilij 20+ ir jāspēlē NBA, viss viņu rokās
beidz dzert !!!
beidz mēģināt domas par savu skumjo dzīvīti padarīt ne tik sāpīgas heitojot citus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 21:29, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Tā jau nav hejtošana, ja pasaka, ka Jēkabpils Bārnīss viņu apspēlēja, tas vien parāda viņa pašreizējo līmeni
Statistika Timmam bija labāka, viņa komanda uzvarēja. Kaut kā nešķiet, ka tas liecina par Bārnīsa pārākumu.
Tas nav streetball, kurā spēlētāju kvalitāti nosaka spēle 1:1.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 21:35, pirms 10 gadiem
ko?

SportExpert rakstīja: Ko?

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 22:30, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kāpēc smejies? Visticamāk viņš finālos spēlēs un ja traumas nebūs, tad arī izlasē un ja piemēram Bagijam jāizvēlas starp Kuksiku un Timmu viņš ņems Kuksiku
Timma izlasei nav vajadzīgs ,tas arī pierādijās pēdējā EČ, kad "itkā noķēra traumu"... to, kas Kuksiks izlasei noderīgāks kā Timma es piekrītu, taču tur dibena_bakstītājs kuksiku pieminēja sakarā ar NBA, tapēc arī smējos, atceroties kā viņam ir gājis "lielajās" komandas gan Valensija, gan Kjievā, kur ātri vien kļuba par beņka deldētāju !

  -2 [+] [-]

, 2014-05-04 22:31, pirms 10 gadiem
Mr. Objektīvs rakstīja: beidz mēģināt domas par savu skumjo dzīvīti padarīt ne tik sāpīgas heitojot citus.
Labs mēģinājums, Jāni !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 37 komentāri