Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valeika: "Neviens no mums negaida daudz"

Andrejs Siliņš

Valeika: "Neviens no mums negaida daudz"
Artūrs Valeika
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Latvijā tiek dota iespēja sevi pierādīt un to, ka Tu tiešām vari spēlēt, nevis jau pēc 2-3 spēlēm sāk tevi saukt par neveiksminieku," atšķirību starp Lietuvas un Latvijas basketbolu intervijā "Valmieras" kluba mājaslapā skaidro vidzemnieku komandas uzbrucējs Artūrs Valeika.

Pēdējā spēlē pret "Liepājas Lauvām" Tev izdevās iemest 25 punktus…
- Komandas biedri man veiksmīgi piespēlēja bumbu un laimīgā kārtā metieni arī iekrita. Tā kā nevar teikt, ka tas nopelns bija tikai mans, jo komandas biedri mani nostādīja tādā pozīcijā, ka varēju iemest. Tas bija visas komandas sniegums.

Kādas bija emocijas pēc uzvaras pār "Liepājas Lauvām"?
- Tās bija ļoti spēcīgas un komandā joprojām valda emocionāls pacēlums, jo tā bija pirmā uzvara Baltijas Basketbola līgā. Domāju, ka tas ir labs starts kaut kam lielākam.

Kā Tu raksturotu pēdējo spēli?
- Es domāju, ka noteicošais bija komandas sīkstums, un tieši tas mūs raksturo vislabāk. Mūsu komandā nav lielas zvaigznes, bet, ja saņemamies un spēlējam uz visiem 100%, tad ir iespēja izcīnīt uzvaru ikvienā spēlē, neskatoties uz to, vai esam vadībā vai zaudējam pa 10 punktiem. Mums katra spēle ir jāspēlē ar šādu atdevi un pilnībā tai jānododas.

Nodošanās spēlei ir tas atslēgas vārds…
- Jā, tā ir nodošanās spēlei par visiem 100%. Spēlēt kā komandai un turēt galvas paceltas, neraugoties uz to, ka zaudējam. Visas iepriekšējās spēles pierāda to, ka vienmēr bija vairākas iespējas uzvarēt, neskatoties uz to, ka zaudējām pa 10 punktiem un līdz spēles beigām bija atlikušas vien dažas minūtes.

Pēdējos piecus gadus Tu esi spēlējis ārzemēs: četrus gadus ASV studentu līgā un tad gadu Vācijā…
- Jā, tā bija laba pieredze spēlēt ASV, jo uzvarējām koledžu čempionātā un devāmies uz NCAA turnīru. Kad ierados universitātē, tad mana komanda bija viena no sliktākajām. Taču tā no neveiksminieces kļuva par labāko komandu. Mēs to panācām un pierādījām cilvēkiem, kas neticēja, pretējo! Šeit es saskatu līdzības ar “Valmieras” komandu. Neviens no mums negaida daudz, bet tajā pašā laikā mēs zinām, ko varam paveikt un tas nav maz.

Kā Tev patīk Valmiera?
- Valmiera nav liela pilsēta, bet tieši tā ir priekšrocība, jo daudz vairāk laika var veltīt tam, lai koncentrētos basketbolam un nav citu lietu par kurām raizēties, piemēram, kaut vai tādi sīkumi kā, cik ilgs laiks ikdienā ir jāpavada ceļā uz treniņiem. Ierasties vietā, kur Tu vari no sirds nodoties spēlei, kuru mīli, ir ļoti laba sajūta. Šeit es jūtos gandrīz kā mājās, jo mājas arī neatrodas tik tālu.

Kāda ir atšķirība starp lietuviešu un latviešu basketbolu?
- Man liekas, ja mēs salīdzinām latviešu labākās komandas ar lietuviešu labākajām komandām, tad tur nav daudz atšķirību. Viss ir atkarīgs no trenera un spēlētājiem. Piemēram, "Žalgiris" un Šauļi ir cita līmeņa komandas, kaut vai pēc budžeta lieluma, kas ļauj viņiem iegādāties daudz labākus spēlētājus. Ja skatās atkal no citas puses, tad uzskatu, ka komandas nosaukums nespēlē noteicošo lomu, jo mums bija iespēja uzvarēt Šauļus. Lietuvā kopumā basketbols ir populārāks nekā Latvijā. Visi vienmēr sagaida no komandām labu sniegumu, bet, ja komanda to nedara, tad līdzjutēji vienkārši komandu noraksta. Latvijā tiek dota iespēja sevi pierādīt un to, ka Tu tiešām vari spēlēt, nevis jau pēc 2-3 spēlēm sāk tevi saukt par neveiksminieku.

Kāda ir līdzjutēju nozīmība?
- Līdzjutēji ir komandas sestais spēlētājs. Tāpēc, jo vairāk mēs jūtam atbalstu no līdzjutējiem, jo labāk spēlējam. Es ceru, ka līdzjutēji turpinās nākt uz spēlēm un ceru, ka drīz mājās varēsim svinēt savu pirmo uzvaru.

Izmantotie resursi:
bkvalmiera.lv

  +3 [+] [-]

, 2009-11-03 09:24, pirms 15 gadiem
Iemesls kapēc mūsējie nespēlē LT (vismaz tik cik leišu ir LV)... nemāk sevi pierādīt 2-3 spēlēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-11-03 12:20, pirms 15 gadiem
pampars3 rakstīja: ko tad no švabrakiem var gaidīt?????
pampar,tu esi pampars un lidz švabrakiem vēl jāaug

  +3 [+] [-]

, 2009-11-03 12:32, pirms 15 gadiem
labs speletajs,. lenam klust par valmieras lideri..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-11-03 13:23, pirms 15 gadiem
un bez mācīšanās pampars=pampālis

  +1 [+] [-]

, 2009-11-03 18:43, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: VALMIERA.... SPĒKS....
Balons kas pārsprāga un spēle LBL

     [+] [-]

, 2009-11-03 20:57, pirms 15 gadiem
izskatās tiešām būs Valmieras līderis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja