Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks sezonu sāk ar 16+18, "Jēkabpils" mostas otrajā puslaikā

Emils Ozerinskis

Strēlnieks sezonu sāk ar 16+18, "Jēkabpils" mostas otrajā puslaikā
Artūrs Strēlnieks. Foto: Lāsma Irša

"Ramirent" Nacionālās līgas regulāro sezonu ar uzvaru sāka BK "Jēkabpils", kas savās mājās otrajā puslaikā atspēlējās no deficīta pret "Līvāniem" un svinēja uzvaru ar 85:68. Tāpat sezonas ievadā pie panākumiem tika arī "Gulbenes Buki" un "Ķekava".

Nacionālās līgas pirmajā spēlē ar uzvaru pie "Gulbenes Buku" stūres debitēja Raimonds Gabrāns, kura padotie ar rezultātu 67:55 izbraukumā apspēlēja Raimonda Feldmaņa trenētos "Turības" basketbolistus. Pēc līdzīga spēles pirmā puslaika, gulbenieši izšķirošo pārsvaru guva mača trešajā ceturtdaļā. Buku panākumu ar produktīvu spēli kaldināja pieredzējušais Artūrs Strēlnieks, kurš pret "Turības" studentiem sakrāja 16 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas. Pret savu bijušo komandu ar 14 punktiem gulbeniešu labā izcēlās Ričards Pinne, bet Ervīns Ivanovs uzvarētāju rindās sakrāja 11 punktus. "Turībai" ar 12 punktiem un 15 izcīnītām atlēkušajām bumbām produktīvākais bija Rihards Bērziņš.

Bez oficiālām spēlēm esot teju gadu, miegainu spēles sākumu aizvadīja "Jēkabpils" basketbolisti, kuru pretinieku "Līvānu" rindās ar punktiem pirmajā puslaikā izcēlās tikai trīs spēlētāji. Vēl trešās ceturtdaļas vidū esot iedzinējos ar deviņiem punktiem, lūši modās spēles pēdējās piecpadsmit minūtēs. "Jēkabpils" veica 16-0 izrāvienu, kas ļāva spēles izskaņu mājiniekiem sagaidīt ar komfortablu pārsvaru, ejot pretī sezonas sākšanai ar uzvaru. Ar mača beigu rezultātu 85:68, pie uzvaras, iesākot sava kluba desmito sezonu, tika jēkabpilieši, kuru rindās pa 19 punktiem guva Sandis Bēts un Mikus Sokolovs. "Līvāniem" ar 25 punktiem izcēlās Toms Liepiņš. Tikmēr groza apakšā Renārs Magone "Līvāniem" sakrāja 18 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Jau spēles ievadā pamatīgus pamatus uzvarai pār tukumniekiem ielika "Ķekava". Bez olimpiskajiem čempioniem šīs spēles pieteikumā, ķekavniekus uz priekšu veda Dāvja Klegera rezultatīvais sniegums, palīdzot jau otrās ceturtdaļas izskaņā mājiniekiem pārsniegt divdesmit punktu vadību, kas deva mānīgu drošības sajūtu par laicīgu spēles atrisinājumu. Cīņas otrajā pusē "Tukums" izmantoja ķekavnieku atslābināšanos, noslēdzošajā ceturtdaļā pietuvojoties līdz sešu punktu atstatumam. Tukumnieku izrāvienam punktu ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem pielika Edgars Štelmahers, ļaujot "Ķekavai" turnīra tabulā ierakstīt uzvaru ar 81:69. Klegeris uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais ar 25 punktiem, bet Štelmahera rēķinā 16 gūti punkti. Tukumniekiem ar 19 punktiem un 12 izcīnītām bumbām atzīmējās Rihards Adiņš.

"Ramirent" Nacionālā līga

Dat.SpēleRez.Labākie
21.09.Turība - Gulbenes Buki55:67Bērziņš 12 p.+15 a.b. - Strēlnieks 16 p.+18 a.b.
Ķekava - Tukums81:69Klegeris 25 p. - Adiņš 19 p.+12 a.b.
Jēkabpils - Līvāni85:68Bēts 19 p.; Sololovs 19 p. - Liepiņš 25 p.