Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

NBL: Buki izsēj pārsvaru, tomēr pagarinājumā uzveic ‘’Valmiera Glass/ViA-2’’

NBL: Buki izsēj pārsvaru, tomēr pagarinājumā uzveic ‘’Valmiera Glass/ViA-2’’
Artūrs Strēlnieks. Foto: Lāsma Irša

Šodien vienīgajā ‘’Ramirent’’ Nacionālās basketbola līgas mačā Gulbenes ‘’Buki’’/BJSS spēles gaitā izsēja 19 punktu pārsvaru, taču pagarinājumā prata apspēlēt ‘’Valmiera Glass/ViA-2’’ – 74:72.

# Spēles pirmajā puslaikā krietni sekmīgāk laukumā darbojās Gulbenes basketbolisti, kas vadībā atradās jau no pirmajām minūtēm un pārtraukumā devās ar plus 17 – 37:20.

# Pēc pārtraukuma Sanda Amoliņa trenētie jaunie valmierieši pamatīgi izmainīja spēles gaitu un uzsāka pakaļdzīšanos, veicot 20:6 izrāvienu un pietuvojoties līdz mīnus pieci.

# Buki iedzinējos nonāca ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs, bet Ričards Pinne 19 sekundes līdz pamatlaika izskaņai atjaunoja līdzsvaru uz tablo un panāca pagarinājumu – 66:66.

# Papildus piecminūtē laukuma saimnieki izrādījās nedaudz veiksmīgāki un svinēja panākumu ar 74:72 (17:12, 20:8, 11:20, 18:26, 8:6). Artūrs Strēlnieks noslēdzošajās 19 sekundēs deva labas iespējas viesiem izraut uzvaru, netrāpot četrus soda metienus pēc kārtas.

# Uzvarētāju rindās ar 17 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Ingars Aizpurs, bet Artūrs Strēlnieks, nospēlējot 43:26 minūtes, sakrāja 12 punktus, 15 bumbas zem groziem un četras pārtvertas bumbas.

# Valmieras komandā pa 21 punktam guva Ričards Greitāns un Aleksis Gedrovics. Otrā kontā arī 13 atlēkušās bumbas.


Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs

Pļavnieks, Ginters, Klegeris, Armanovs un Šulcs tiek iekļauti zvaigžņu pieciniekā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc izšķirošajām "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas medaļu spēlēm nosaukusi turnīra zvaigžņu piecinieki, kurā iekļauti pa diviem "Jelgavas" un "Salaspils" basketbolistiem, kā arī viens "Gulbenes Buku" pārstāvis.
Mārtiņš Šteinbergs. Foto: Raimonds Subatovičs

Šteinbergs veic zelta izrāvienu, "Jelgava" atgriežas čempionu tronī, MVP - Pļavnieks

Par "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas čempioniem pēc viena gada pārtraukuma atkal kļuvuši "Jelgavas" basketbolisti, kuri finālsērijas trešajā spēlē veica iespaidīgu pēdējās ceturtdaļas izrāvienu, nokārtojot uzvaru ar 83:62 pār salaspiliešiem. Sērijā ar mazāko iespējamo spēļu skaitu tika sasniegts 3-0.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".