Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Blūms ar draugiem svin uzvaru pārpildīto Saldus tribīņu priekšā

Emils Ozerinskis

Blūms ar draugiem svin uzvaru pārpildīto Saldus tribīņu priekšā
Jānis Blūms. Foto: Jānis Riņķis

Saldus sporta hallē lieliskā atmosfērā Jāņa Blūma draugu komanda ar rezultātu 102:96 uzveica BK "Saldus" basketbolistus. Lai gan šī bija svētku spēle par godu Jāņa Blūma basketbolista karjerai, tomēr laukumā norisinājās sportiski kvalitatīva cīņa. Notikuma galvenais varonis sakrāja 35 punktus.

Desmit gadus Latvijas izlases kapteiņa pienākumus pildījušā Jāņa Blūma draugu komandu duelī pret "Saldu" pārstāvēja cits bijušais Latvijas izlases kapteinis Aigars Vītols, kā arī Blūma komandas biedri Latvijas izlases rindās Kristaps Valters, Kasapars Kambala un arī Gatis Jahovičs, kurš ir Blūma kolēģis "VEF Rīga" kluba vadībā. Tāpat vienību pārstāvēja Brazīlijas multimākslinieks Felipe Gabriels, ilggadējais Lietuvas izlases basketbolists Renalds Seibutis kā arī cits Saldū dzimušais basketbolists Uģis Viļums. Blūma komandā laukumā gāja arī "Saldus" kluba vadītājs Viktors Kulačkovskis un Blūma bērnības draugs Andulis Vitte.

Svētku spēli ar iespaidīgu sniegumu zem groziem iesāka Kaspars Kambala, izmantojot savus iespaidīgos gabarītus pret salīdzinoši smalkajiem saldeniekiem. Punktu guvēju sarakstā strauji pierakstījās lietuvietis Renalds Seibutis, bet pats Blūms ierasti uzbruka grozam no tālās distances. Blūma draugu komandai izdevās 9-0 izrāviens. "Saldum" pirmie punkti nāca ar Rendija Feiknera trejaci. Spēles pirmās ceturtdaļas pēdējā sekundē raidot grozā tālmetienu, Blūms noslēdza pirmo desmitminūti ar rezultātu 32:20.

Feikners apzog Kambalu

Rendijam Feikneram nav bail no Kaspara Kambalas 😏😅

Posted by Sportacentrs.com on Sunday, September 18, 2022

Otrajā ceturtdaļā Jāņa Blūma draugu komandai vadību palīdzēja saglabāt Ādolfs jeb Kristaps Valters, kurš raidīja grozā divus trejačus pēc kārtas. Ilggadējā Latvijas izlases kapteiņa draugi, tuvojoties pirmā puslaika beigām, sāka nedaudz pagurt un Kaspara Baumaņa tālmetiens izlīdzināja spēles rezultātu 49:49. Feiknera tālmetiens pārņēma vadību "Saldum", taču līdz ar puslaika beigu signālu pret Blūmu tika pārkāpti noteikumi tālmetienā un spēles galvenais basketbolists trāpīja divus no trīs sodiņiem, aizsūtot komandas atpūtā pie 53:52.

Pēc puslaika atpūts Blūma komandai atvērās otrā elpa un Seibutis palīdzēja savai blicei palielināt pārsvaru. Ceturtdaļas beigu daļā Kaspars Kambala neizturēja Jāņa Dumbura nepiekāpīgo cīņu, atņemot spēles tiesnesim svilpi un paša spēkiem "piešķirot" saldenieku centram tehnisko piezīmi. Pirms pēdējām desmit minūtēm priekšā bija Blūma draugi.

Pēdējā ceturtdaļā komandas sāka spēlēt strukturizētāku basketbolu un sešas minūtes pirms beigām Blūma draugi panāca desmit punktu pārsvaru. Ar spēcīgiem paņēmieniem zem groziem desmit punktu vadību savai komandai palīdzēja turēt Kaspars Kambala, kurš ik pa brīdim ar niknu aci paskatījās pretspēlētāju virzienā cenšoties iedzīt respektu jaunākajos pretiniekos. Jānis Blūms spēles pēdējās sekundēs pēc precīza sodiņa novilka kedas un devās uz maiņu, skanot līdzjutēju ovācijām. Blūma draugu komanda duelī ar saldeniekiem uzvarēja ar 102:96.

Jānis Blūms šajā spēlē guva par punktu vairāk nekā tas padevās aizvadītājā pavasarī BK "Saldus" rindās, šovakar izceļoties ar 35 gūtiem punktiem. 22 punktu pienesumu Blūma draugu kopā deva Kaspars Kambala, kamēr Renalds Seibutis un Kristaps Valters attiecīgi atzīmējās ar 17 un 15 punktiem.

Jāņa Blūma draugi - "Saldus" 102:96
Blūms 35, Kambala 22, Seibutis 17, Valters 15, Felipe 3, Kulačkovskis 3, Edelmanis 3, Viļums 2, Vitte 2, Vītols, Jahovičs.

Saldū klāt bija pirmais NBA draftētais latvietis Andris Biedriņš, kurš pasaules basketbola Mekā pavadījis desmit sezonas. Biedriņš savas basketbola kedas uz nagliņas pakāris jau labu laiku un pats laukumā nedevās, atbalstot savus bijušos kolēģus no soliņa. Biedriņš atzina, ka šobrīd basketbola dzīvē nav iesaistīts, izņemot to, ka groza bumbas spēlē trenējas viņa dēls, kuram bijušais NBA basketbolists var dot vērtīgus padomus.

Vēl viens Jāņa draugs, kurš bija Saldū, bet laukumā neizgāja ir Žanis Peners. Viņš kā vienu no savām spilgtākajām atmiņām par izlases kapteini nosauca faktu, ka Blūms izdomājis Latvijas valstsvienības saukli "Mūsu zeme Latvija!", kas turpina vest izlasi cīņā arī pēc tam, kad Blūms savu karjeru valstsvienībā jau ir noslēdzis.

Jāņa Blūma karjera

Jānis Blūms profesionālo karjeru uzsāka iepriekšējās tūkstošgades pašā izskaņā, Latvijas basketbola līgā debitējot "Brocēnu" rindās, kurās aizsargs pavadīja divas sezonas. Pēc "Brocēnu" pajukšanas basketbolists sekoja Valdim Valteram uz viņa nākamo projektu "Skonto", rīdzinieku rindās saldeniekam pavadot vēl divus gadus.

Pirmo pieredzi leģionāra gaitās Blūms guva Polijā, pārstāvot Vloclavekas "Anwil". Pēc sezonas Polijā aizsargs atgriezās dzimtenē, pievienojoties "Ventspilij" un kā viens no komandas atslēgas spēlētājiem palīdzot kaldināt kurzemniekiem 2005. un 2006. gada Latvijas čempionāta zelta medaļas. Pēc "Ventspils" posma Blūms pārcēlās uz Viļņas "Lietuvos Rytas", kurā kopā ar vienu no saviem basketbola paraugiem Robertu Štelmaheru izcīnīja Baltijas basketbola līgas čempiontitulu 2007. gadā.

Pa ceļam uz savas karjeras galveno klubu Blūms vēl piestāja Itālijā, pārstāvot "Napoli" komandu. No 2008. līdz 2012. gadam latviešu basketbolists pārstāvēja "Bilbao Basket" vienību. No nosacīti necila basku zemes kluba Blūma laikā vīri melnā aizcīnījās līdz Spānijas čempionāta finālam un iekļuva Eirolīgā.

"Bilbao Basket" sastāvā Blūms pavadīja četrus gadus. Foto: Bilbao Basket

Pēc četriem Spānijā pavadītiem gadiem saldenieks uz gadu atgriezās Viļņā, bet 2014. gadā basketbolists ar "Astana" kļuva par Kazahstānas čempionu. Visaugstāko karjeras lidojumu Blūms sasniedza 2015. gadā, kad spēlētājs pievienojās Grieķijas basketbola milzim Atēnu "Panatinaikos". Zaļās komandas rindās Blūma trofeju saraksts tika papildināts ar Grieķijas kausu.

Blūms Atēnu "Panatinaikos" rindās. Foto: paobc.gr

Pēc Grieķijā pavadītās sezonas Blūms atgriezās Itālijā un papildināja "Sidigas Avellino" rindas. Savukārt itāļu komandu sezonu vēlāk Blūms nomainīja pret "VEF Rīga" vienību. Ar rīdziniekiem 2017. gada pavasarī Blūms ierakstīja savā rēķinā trešo izcīnīto Latvijas čempiontitulu.

Karjeras noslēdzošajā posmā Blūms spēlēja Spānijas klubā "Zaragoza", Krievijas vienībā "Parma" un aizvadīja sezonu "VEF Rīga" sastāvā, kura gan noslēdzās priekšlaicīgi Covid-19 pandēmijas dēļ un vefiņam tika piešķirta tehniskā uzvara Latvijas čempionātā. Par Blūma pēdējo profesionālo klubu kļuva Itālijas vienība "Reggio Emilia" 2020. gada rudenī.

Par pašu pēdējo Blūma pārstāvēto komandu kļuva dzimtās pilsētas vienība "Saldus". Pagājušajā pavasarī basketbolists devās palīgā saldeniekiem Nacionālās līgas izslēgšanas spēlēs, tomēr ilggadējā izlases kapteiņa 34 gūtie punkti nelīdzēja kurzemniekiem pārvarēt astotdaļfināla barjeru.

Jānis Blūms nekad neatteica Latvijas basketbola izlasei, kopumā Latvijas krāsas pārstāvot 170 spēlēs. Viņš piedalījās septiņos Eiropas čempionātu finālturnīros pēc kārtas. Pēc tagad vai nekad izlases baigās vasaras , Blūms kā izlases kapteinis palīdzēja valstsvienībai pārdzīvot paaudzū maiņu un sasniegt izlases lielāko panākumu "Eurobasket" turnīros, izcīnot piekto vietu 2017. gadā, kas arī palika Blūma pēdējais lielais turnīrs.

Jānis Blūms ilgus gadus bija Latvijas izlases kapteinis. Foto: FIBA

Noderīgas saites

# Jānis Blūms un "Bilbao Basket" ziedu laiki
# "eXi" Blūms, Gorkšs un Sorokins: karjeras beigas un atvadu spēles – kā tas ir?
# Klausītava | "Sporta studijas" podkāsts ar Jāni Blūmu
# Klausītava | "Basketstudija 2+1" ar Jāni Blūmu

  +4 [+] [-]

, 2022-09-17 20:35, pirms 2 gadiem
Paldies, Jānim par devumu mūsu basītim! Spēle īstenībā skatāmāka, nekā sākumā likās. Respect Kambim, personība! Kapā sevi nežēlodams. Žēl Biedra. Kāpēc netur sevi kaut minimālā fiziskā formā? Moš kādas veselības problemas...

  -1 [+] [-]

, 2022-09-17 20:41, pirms 2 gadiem
Jānis vēl labā līmenī, varētu mierīgi LBL vēl kapāt.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-17 20:41, pirms 2 gadiem
Cik tad Jankam ači beigās bija?

     [+] [-]

, 2022-09-17 20:41, pirms 2 gadiem
Teicamā Ģēre rakstīja: Cik tad Jankam ači beigās bija?
35

  +5 [+] [-]

, 2022-09-17 20:43, pirms 2 gadiem
Blūms noteikti nebija pelnījis šādu pārraides kvalitāti. Katastrofa

  +2 [+] [-]

, 2022-09-17 20:43, pirms 2 gadiem
Brazīlis iemeta vairāk punktus nekā Vītols, Viļums un Jahovičs kopā 😂

  +2 [+] [-]

, 2022-09-17 20:46, pirms 2 gadiem
Pec sodienas redzeta Blumam vel spelet un spelet! Kritiki gan jau nepiekritis, bet taja pasa CL 15 minutes mierigi uz mainu varetu gazt!

  +2 [+] [-]

, 2022-09-17 20:56, pirms 2 gadiem
Tikko no zāles. Pārpildīto tribīņu ?????

  +4 [+] [-]

, 2022-09-17 20:59, pirms 2 gadiem
Kāpēc Šķēle nebija?

     [+] [-]

, 2022-09-17 21:11, pirms 2 gadiem
Blūms ne kripatu sliktāks nav palicis kopš Panathinaikos laikiem, Ādolfs gluži kā J.Stockton 2003.gadā, Vītols nosvērts kā jau politiķis, Kambalas elkoņi iebiedēja visu BK Saldus. Paldies par maču!

     [+] [-]

, 2022-09-17 21:19, pirms 2 gadiem
Kāpēc Peiners nespēlēja, jo cik zināms viņš uztur sevi formā?

  +4 [+] [-]

, 2022-09-17 21:23, pirms 2 gadiem
Vai raksta autors kaut vienu dienu ir mācījies skolā gramatiku? Tik daudz kļūdu rakstā, ka nav iespējams lasīt.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-17 21:49, pirms 2 gadiem
Autors pat virsrakstu nevar normālu ielikt. Blūms svin uzvaru. Autor tu nopietni? Viņi tur negāja svinēt uzvaru ,bet bija cits iemesls kopā sanākšanai.
Slēpts komentārs: Bujumbura

  -3 [+] [-]

, 2022-09-17 22:15, pirms 2 gadiem
Bija interesanti skatīties, visu cieņu arī BK Saldus par sīvo pretestību. Cerēju arī uz Biedriņu laukumā, bet viņš laikam turās no basketbola pa gabalu. Blūmam meistarība joprojām līmenī, sedza pa diviem

  +1 [+] [-]

, 2022-09-17 22:21, pirms 2 gadiem
Paldies, Jānim, ka no sirds!

     [+] [-]

, 2022-09-17 22:22, pirms 2 gadiem
Bujumbura rakstīja: Jautājums LTV. Kādēļ sabiedriskā TV nespēj parādīt Latvijas izlases spēli tenisā, bet vairāk nekā 2 stundas atvēl šīm atvadām?? Tur taču pietiktu ar normāli samontētu sižetu, nevis mocīt skatītājus ar šo apšaubāmās kvalitātes pasākumu. Izmaksas no malas neviens taču nesedza.
LTV? LTV rādīja Komisāra Rekša sērijas.

     [+] [-]

, 2022-09-17 22:35, pirms 2 gadiem
Nu TV4 arī ir valsts subsidēts kanāls.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-17 23:24, pirms 2 gadiem
Ceru ,ka “oohh b**!” 😍 ir "Õõ bāc" nevis kas pretīgs krievu okupantu nevalodā ...

  +2 [+] [-]

, 2022-09-18 02:31, pirms 2 gadiem
cerēju ieraudzīt Biedžu laukumā, bet beigās biju vīlies. tiešām tik traki viņam ir ar motivāciju vismaz sētas mačā uzspēlēt

  +2 [+] [-]

, 2022-09-18 05:45, pirms 2 gadiem
Otrs šiiiiīs vasaras līdzīgs pasākums,dabīgi grūti salīdzināt līmeņus ar BUKIEM... .
Blūmam rociņa vēl ierindā,Kambis jaunajiem parādija kas ir fiziskais spēks un izturība ???!!!,kā arī ļaut jaunajiem nobaudīt savus elkoņus....;
Nesaprotu ko tur meklēja mūžīgais nevarītis un mākslīgi vilktais Jakovičs !
Lai tur vai kā ,bet manuprāt viena liela darvas karote bija ,Porziņģis savam trenerim Sprūdem pasniedza čeku,Buki Zeltiņam arī čeku,Blūmam laikam tāds, kaut simbolisks čeks savai trenerei Ilgai laikam bankā iestrēga ...kā jau sestdienā banka slēgta...

     [+] [-]

, 2022-09-18 05:49, pirms 2 gadiem
Atvainojos pareizi ir ,Jahovičs .

  -1 [+] [-]

, 2022-09-18 08:19, pirms 2 gadiem
Bujumbura rakstīja: Jautājums LTV. Kādēļ sabiedriskā TV nespēj parādīt Latvijas izlases spēli tenisā, bet vairāk nekā 2 stundas atvēl šīm atvadām?? Tur taču pietiktu ar normāli samontētu sižetu, nevis mocīt skatītājus ar šo apšaubāmās kvalitātes pasākumu. Izmaksas no malas neviens taču nesedza.
Kam nepatika varēja skatīties LTV 1 Komisaru Reksi. Saturīgs seriāls. Vairumam Blūma atvadu pasākums bija gana saturīgs. Arī spēle bija skatāmāka nekā dažugad' NBA Zvaigžņu spēle. Visu cieņu Blūmam!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-18 08:30, pirms 2 gadiem
Jahovičs mūžīgi vilktas? Var redzēt ka nerubī drēbi. Jahovičs bija laba līmeņa basketbolists

     [+] [-]

, 2022-09-18 08:46, pirms 2 gadiem
basux rakstīja: Pec sodienas redzeta Blumam vel spelet un spelet! Kritiki gan jau nepiekritis, bet taja pasa CL 15 minutes mierigi uz mainu varetu gazt!
Te tev nav ps4! Cilvēkam pietiek un redz sevi citā arodā.

     [+] [-]

, 2022-09-18 10:42, pirms 2 gadiem
Latvijas izlases modelim, varbūt arī pietrūkst šāda veida spēlētāju, ar sirdi un dvēseli laukumā, kā Blūms, ilgi un dikti atdevis sevi izlasei. Respekts par karjeru. Malacis, visu izdarījis skaisti un pareizi, ar skaistu atvadu spēli, solīdā vecumā 40.g. Ļoti vajadzīgs uz izlases soliņa, manuprāt labs motivators būtu.

Otrs, kas vajadzīgs izlasei ir tādi džeki kā Kambala, reāli viņu varētu nosaukt par Spēka uzbrucēju.

Ja, domājam kaut ko sasniegt 2025.g. ir jāapdomā kā pilnveidot izlasi un vēl vairāk pilnveidot izlasi.

     [+] [-]

, 2022-09-18 13:35, pirms 2 gadiem
vozā rakstīja: Latvijas izlases modelim, varbūt arī pietrūkst šāda veida spēlētāju, ar sirdi un dvēseli laukumā, kā Blūms, ilgi un dikti atdevis sevi izlasei. Respekts par karjeru. Malacis, visu izdarījis skaisti un pareizi, ar skaistu atvadu spēli, solīdā vecumā 40.g. Ļoti vajadzīgs uz izlases soliņa, manuprāt labs motivators būtu.

Otrs, kas vajadzīgs izlasei ir tādi džeki kā Kambala, reāli viņu varētu nosaukt par Spēka uzbrucēju.

Ja, domājam kaut ko sasniegt 2025.g. ir jāapdomā kā pilnveidot izlasi un vēl vairāk pilnveidot izlasi.
Atgriežam izlasē Blūmu, Kambi un Olgu par motivatori

     [+] [-]

, 2022-09-18 13:44, pirms 2 gadiem
Gaidam Janku izlases sasaukumā! Kā neka nebūs Bertans, KP gan jau vel kāds.