Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vētras vadībā sieviešu basketbola izlase aizvadījusi pirmo treniņu

Vētras vadībā sieviešu basketbola izlase aizvadījusi pirmo treniņu
Latvijas sieviešu basketbola izlases pirmais treniņš. Foto: basket.lv

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības dalībnieces Rīgā aizvadījušas pirmos treniņus komandas jaunā galvenā trenera Gundara Vētras (54) vadībā.

Kā jau ziņots, maija sākumā Gundars Vētra tika apstiprināts Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amatā. Interesanti, ka ASV dzimušais latvietis Alekss Stivriņš savulaik kļuva par pirmo latviešu izcelsmes basketbolistu NBA un 1992. gadā tur spēlēja mačā pret Gundaru Vētru.

Ņemot vērā spēlētāju vēlmi pēc īsa atvaļinājuma atsākt gatavošanos nākamajai sezonai un treneru gatavību strādāt, Latvijas Basketbola savienība nodrošinājusi iespēju trenēties spēlētājām, kuras jūniju pavada Latvijā, tai skaitā vairākām ASV augstskolu studentēm. Pirmdien treniņā ierindā bija 13 basketbolistes – Ilze Jākobsone, Nikola Ozola, Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere (bij. Krastiņa), Māra Mote, Vanesa Jasa, Paula Strautmane, Karlīne Pilābere (bij. Nīmane), Aija Jurjāne (bij. Putniņa), Digna Strautmane, Aleksa Gulbe, Anete Šteinberga un Laura Meldere.

Sieviešu valstsvienības galvenajam trenerim Gundaram Vētram palīdz treneri Ainars Zvirgzdiņš, Mārtiņš Zībarts un Matīss Rožlapa, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens. Ārsts – Mārtiņš Pulveris, fizioterapeiti Līga Folkmane-Eglīte un Toms Ābeltiņš.

Sieviešu valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra: “Prieks par spēlētāju profesionālo attieksmi un gatavību daļu brīvā laika veltīt meistarības pilnveidošanai. Sākotnējais plāns paredzēja individuālos treniņus sākt jūlijā, taču ņemot vērā lielo atsaucību, pie darba ķērāmies agrāk. Strādājam pie individuālās meistarības, izmantosim laiku, lai veidotu komandas spēli. Paredzams, ka tādā režīmā darbosimies līdz jūnija vidum. Arī jūlija plāns paliek spēkā – būs gan treniņi, gan pārbaudes spēles.”

Darbs turpinās arī jaunatnes izlasēs, kas pieteiktas FIBA rīkotajiem Challenger turnīriem.

U20 sieviešu izlases (2001./2002. dzimšanas gads) kandidātes galvenā trenera Mārtiņa Zībarta vadībā līdz 10. jūnijam trenēsies četras reizes nedēļā. Pēc tam sāksies mērķtiecīga gatavošanās FIBA Challenger turnīram, kas notiks no 11. līdz 19. jūlijam.

U18 izlasei no 31. maija līdz 20. jūnijam notiks individuālie treniņi, pēc tam – treniņnometne (FIBA Challenger no 25. jūlija līdz 2. augustam).

U16 izlasei treniņprocess kopš janvāra notiek nepārtraukti. FIBA Challenger turnīrs notiks no 7. līdz 15. augustam, komandas cīnīsies par ceļazīmēm uz 2022. gada FIBA U17 Pasaules kausa izcīņu.

Izmantotie resursi:
basket.lv


, 2021-05-31 23:44, pirms 3 gadiem
Nu skaidrs ka izlase jabuvee ap Strautmanēm, BIJ Putniņu, Steinbergu, Krēsliņu, pārējās jāpiemeklē priekš viņām.
, 2021-05-31 23:48, pirms 3 gadiem
Tik tas palīg- treneru fons tāds ne visai, caurkritušais trīcvaidziņš un bārdainais, nu cerams, ka vētra viņus noliks attiecīgajās pozīcijās kur vinus vislabak izmantot.
, 2021-06-01 09:50, pirms 3 gadiem
ko tad vetrovs māca? ja ir iespēja dabūt lielu naudu, tad meitenes varat nodot dzimteni?
, 2021-06-01 10:18, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ko tad vetrovs māca? ja ir iespēja dabūt lielu naudu, tad meitenes varat nodot dzimteni?
Māca: Nekad nemainiet dzimteni kurā piedzimāt, uzaugāt! Mūsu paaudze uzauga PSRS kā, PSRS patrioti!
, 2021-06-01 11:06, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Māca: Nekad nemainiet dzimteni kurā piedzimāt, uzaugāt! Mūsu paaudze uzauga PSRS kā, PSRS patrioti!
neraksti, ja nezini vēsturi...PSRS beidza pastāvēt 1992.gada 1.janvārī, līdz ar to visi zvēresti, kas doti šai valstij, automātiski atceļas
, 2021-06-01 13:42, pirms 3 gadiem
...tajā brīdī izvēlējās perspektīvāko karjeras variantu ar iespēju tikt pie medāļa, Miglinieks Igors ar ko labāks, cik reizi vadījis izlasi - t.sk. arī EČ finālturnīrā!??? Katrā ziņā salīdziniet ar mazulīti Gulbi(-iti), treneris ar pieredzi, ko tik nav trenējis, arī panākumi ir bijuši (neviens nerunā par vīriešu Eirolīgu).
, 2021-06-01 16:44, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: neraksti, ja nezini vēsturi...PSRS beidza pastāvēt 1992.gada 1.janvārī, līdz ar to visi zvēresti, kas doti šai valstij, automātiski atceļas
Dzimtene sirdī vienmēr dzīva! Tikai PSRS!
Ja Latvija beigs pastāvēt, tad tev viss?!
================
p.s. PSRS beidza pastāvēt "oficiāli" 1991 gada decembrī!
BET NVS izlase vēl piedalījās 1992 gada Barselonas Olimpiādē!
===================
p.s.s. es esmu dzimis, audzis PSRS 1975 gadā, labi redzēju "vēsturi" - kā naciķi pārdevās Rietumiem un sagrāba varu sev un Valsts uzņēmumus!
, 2021-06-01 17:30, pirms 3 gadiem
sramli rakstīja: ...tajā brīdī izvēlējās perspektīvāko karjeras variantu ar iespēju tikt pie medāļa, Miglinieks Igors ar ko labāks, cik reizi vadījis izlasi - t.sk. arī EČ finālturnīrā!??? Katrā ziņā salīdziniet ar mazulīti Gulbi(-iti), treneris ar pieredzi, ko tik nav trenējis, arī panākumi ir bijuši (neviens nerunā par vīriešu Eirolīgu).
miglinieks nav labāks, tāds pat draņķa nodevējs, kuru nedrīkst laist pie izlasēm
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.