Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Labi nospēlējām aizsardzībā"

Krūmiņš: "Labi nospēlējām aizsardzībā"
Varis Krūmiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Veiksmīga spēle aizsardzībā, pretinieku izlases līderu neitralizēšana un sava spēles stila uzspiešana atzīmējami kā galvenie panākuma faktori Latvijas U-18 basketbolistu izcīnītajā uzvarā Eiropas čempionāta mačā pret Francijas vienaudžiem, sarunā ar portālu eSports.lv atzina Latvijas galvenais treneris Varis Krūmiņš.

Atgādināsim, ka Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 83:62, 24 punktus gūstot vienam no mūsu komandas uzbrukuma līderiem Kristeram Zeidakam.

"Komanda labi nospēlēja aizsardzībā, tāpat arī veiksmīgi tikām galā ar Francijas izlases līderiem. Pretiniekiem nepatika lēnais spēles temps, kādu uzspiedām, viņi pieraduši pie ātruma, tādēļ šāda veida cīņā pieļāva daudz kļūdas un neprecizitātes. Mača pēdējās minūtēs gan ļāvām sāncenšiem samest vairākus trīspunktu metienus, tādēļ rezultāts nepalika +30, bet mazāks. Taču kopumā - 38 minūtes no spēles aizvadījām tiešām labi," sacīja Krūmiņš.

Treneris arī atzina, ka šāda veida uzvarās grūti izcelt kādu konkrētu spēlētāju - visa komanda nospēlējusi līmenī, īpaši aizsardzībā. "Jā, punktus visvairāk iemeta Zeidaks, bet viņš arī pieļāva visvairāk kļūdu, epizodiski darbojoties gan veiksmīgi, gan ne tik labi. Jāuzteic arī "garais gals" - Blaus un Rozītis, bet īpaši labi darbojāmies tieši aizsardzībā. Tas, ka francūži iemeta tikai 62 punktus, ir atzīstams sniegums," skaidroja Krūmiņš.

Kārtīgas saaukstēšanās dēļ uz Latviju jau devies Ričmonds Vilde, pārējie basketbolisti "vairāk vai mazāk ir ierindā", norādīja treneris. Tiesa gan, nelieli savainojumi esot gandrīz katram no spēlētājiem.

Runājot par atlikušajām cīņā ar Ukrainu un Krieviju, kā arī Latvijas izredzēm "iespraukties" F apakšgrupas divu labāko vienību skaitā, Krūmiņš vēlreiz akcentēja jauniešu basketbola neprognozējamību.

"Svarīgi ir tas, kā nospēlēsim mēs paši. Jā, zināma nozīme ir arī pārējo spēļu rezultātiem, taču skaidrs ir viens - jāuzvar atlikušajās divās spēlēs un tikai tad varam domāt par augstāku vietu sasniegšanu. Jāatceras, ka uzvara pār Franciju ir tikai viens no nepieciešamajiem trim panākumiem - gan Ukraina, gan Krievija ir ļoti spēcīgas komandas. Jauniešu basketbols ir neprognozējams, un jebura komanda var vienu dienu nospēlēt izcili, bet nākamo - slikti. Ceru, ka mūsu gadījumā darbosies pirmais variants," piebilda treneris.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-29 19:35, pirms 16 gadiem
nu vot tas tik ir pārstegums ,ņem un uzvarēt grupas līderus .....
apsveicu gan trenerus ,gan visu komandu.tā tik turēt.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-29 20:20, pirms 16 gadiem
Labi, bet vēl daudz darāmā. Bet cerības ir! Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-29 21:09, pirms 16 gadiem
noteikti Ukrainu paņems, ar RUS būs smagāk, bet viss iespējams

  +1 [+] [-]

, 2008-07-29 21:24, pirms 16 gadiem
Krūmiņam ar jaunajiem tīri labi sanāk -lai veicas arī turpmāk!