Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Devām iespēju tiem, kas spēlējuši mazāk"

Andrejs Siliņš

Endzels: "Devām iespēju tiem, kas spēlējuši mazāk"
Guntis Endzels
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

"Ar maiņu palīdzību izdevās iegūt nepieciešamo enerģiju, vajadzīgo sniegumu aizsardzībā un spēle aizgāja," pēc uzvaras pār Dienvidkoreju Pasaules Universiādes vīru basketbola turnīra A grupas pēdējā spēlē sacīja Latvijas studentu valstsvienības galvenais treneris Guntis Endzels.

"Korejai šajā spēlē nebija viņu galvenais vilcējs. Noskaņojušies it kā bijām, bet ne līdz galam, varbūt nebija maksimāla koncentrācija no pilnīgi visiem spēlētājiem. Ar maiņu palīdzību izdevās iegūt nepieciešamo enerģiju, vajadzīgo sniegumu aizsardzībā un spēle aizgāja," maču komentēja Latvijas izlases treneris Endzels. "Devām iespēju tiem spēlētājiem, kuri šajā turnīrā bija spēlējuši mazāk. Domāju, ka neviens netika apbižots, visiem bija iespēja sevi parādīt."

"Jāgaida vakara spēļu rezultāti. Serbijas un Taivānas spēlē izšķirsies tas, vai būsim pirmajā astoņniekā vai otrajā," uzreiz pēc mača, vēl nezinot, vai izdosies turpināt cīņu par medaļām, secinājumus par aizvadīto grupu turnīru treneris nevēlējās izdarīt.

Lai arī izlases bāzes komanda ir "Latvijas Universitātes" vienība, vairāki spēlētāji - Rihards Bērziņš, Kārlis Lasmanis, Kristaps Pļavnieks un Guntis Sīpoliņš - pievienojušies no citām augstskolām un citām LBL komandām. Endzels atzīst, ka grupu turnīrs palīdzējis šiem vīriem labāk iekļauties kolektīvā: "Ar katru spēli kļūst aizvien labāk. Trīs nedēļu laikā nav tik vienkārši izveidot komandu, bet ir puiši, kas spēlējuši kopā iepriekš. Komandas spēle noteikti uzlabojas."

Neatkarīgi no iznākuma - iekļūšanas labāko astoņniekā vai palikšanas otrajā astoņniekā - rītdien komandai būs brīvdiena. To plānots izmantot, dodoties vēl vienā ekskursijā, lai apskatītu Taivānu.

Guntis Endzels pēc spēles pret Dienvidkoreju