Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francija uzvar Kotdivuāru un paliek bez centra

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Francija uzvar Kotdivuāru un paliek bez centra
Nikolā Batums
Foto: AFP/Scanpix

Vakar uzvaru pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam, izcīnīja Francijas vīriešu basketbola izlase, kas pašmāju turnīra pirmajā mačā ar 74:66 tika galā ar Kotdivuāras nacionālās komandas pretestību.

Uzvaru francūži nodrošināja mača otrajā puslaikā, kad nopietni palielināja apgriezienus uzbrukumā un sasniedza 20 punktu pārsvaru. Ceturtajā ceturtdaļā vīriem no Kotdivuāras izdevās sadeldēt mājinieku pārsvaru līdz pieklājīgiem astoņiem punktiem, taču spēka kam vairāk pietrūka. Mača beigu rezultāts – 74:66 (17:14, 24:15, 22:14, 11:23). Uzvarētājiem labākais punktu guvējs bija Nikolā Batums (16), bet zaudētāju labā ar 15 ačiem izcēlās Muluky Diabete.

Šī paša turnīra ietvaros Francija šodien spēkosies ar Austrāliju, kamēr Brazīlija cīnīsies ar Kotdivuāru.

Kā atklāja Francijas valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kolē, veselības problēmu dēļ (kreisās rokas pirksta lūzums) čempionāta sākumu, visticamāk, nāksies izlaist centram Ianam Mahinmi. ''Nolēmu viņu paturēt galvenajā spēlētāju grupā, jo viņš var lieti noderēt trešajā mačā, kurš mums jāaizvada ar Kanādu,'' atzina Kolē, norādot, ka izlases galīgais sastāvs tiks paziņots otrdien.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET
2010 FIBA World Championship Turkey - powered...

     [+] [-]

, 2010-08-23 14:57, pirms 14 gadiem
kas ir kotdivuāra basī? cik šie augstu kautkādā rangā? kādam ir nojausma?

     [+] [-]

, 2010-08-23 15:03, pirms 14 gadiem
drenaza rakstīja: kas ir kotdivuāra basī? cik šie augstu kautkādā rangā? kādam ir nojausma?
Nojausma ir, skatoties FIBA rangu, kurā Kotdivuāra ir 41. vietā. Salīdzinājumam Latvija attiecīgi ir 35. vietā.

     [+] [-]

, 2010-08-23 15:31, pirms 14 gadiem
drenaza rakstīja: kas ir kotdivuāra basī? cik šie augstu kautkādā rangā? kādam ir nojausma?
Viņu uz čempi tika tiekot finālā Āfrikas atlase, kur zaudēja Angolai. Vadošie spēlētāji ir no Francijas un Spānijas virslīgas klubiem.