Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvietes uzveic ziemeļnieces

Andrejs Siliņš

Latvietes uzveic ziemeļnieces
Dita Krūmberga
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šovakar Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā Latvijas dāmu basketbola izlase, gatavojoties Pekinas Olimpiskajām spēlēm, pārbaudes spēlē ar rezultātu 72:56 apspēlēja Somijas valstsvienību.

Somietes Rīgā ieradās deviņu spēlētāju sastāvā, bez vienas no labākajām spēlētājām Taru Tūkanenas. Tāpat Latvija laukumā cīnījās deviņas spēlētājas, jo nevarēja spēlēt Tāre, Putniņa un Babkina. Pirms spēles sākuma Latvijas valstsvienības meitenes sveica Šveices pulksteņu firmas "Swatch" Latvijas pārstāve Iluta Gaile, dāvājot Olimpiskos laikrāžus.

Sākuma sastāvi
Latvija: Eglīte, Jēkabsone-Žogota, Baško, Kubliņa, Tamane.
Somija: Pīpari, Korpivāra, Heleniusa, Lāksonena, Stena.

Pirmie metieni no spēles bija neprecīzi abu komandu izpildījumā. Pirmos četrus punktus latvietes guva no soda metienu līnijas, pēc Lāksonenas un Helēniusas pārkāpumiem atzīmējoties Kubliņai, Jēkabsonei-Žogotai un Tamanei. Līdz septītās minūtes beigām no spēles bija atzīmējusies tikai komandas kapteine Jēkabsone-Žogota, pirmajā no diviem gadījumiem pēc precīzas Zanes Tamanes piespēles. Mājinieču neprecizitāti somietes izmantoja, lai izvirzītos vadībā ar 6:9. Taču viņu veiksmes brīdis bija īss, jo Latvijas ārējās līnijas spēlētājas ar precīziem metieniem panāca 8:0 izrāvienu. Turpinājumā sarežģītu metienu no groza apakšas realizēja Aija Brumermane, bet Anete Jēkabsone-Žogota bija gan rezultatīva divas reizes pēc kārtas, gan izvirzīja izdevīgā pozīcijā Ditu Krūmbergu, panākot mājiniecēm astoņu punktu vadību 22:14.

Dita bija nekļūdīga arī izpildot tālmetienu otrās ceturtdaļas sākumā, kamēr saspēles vadītāju duets Zane Eglīte un Anda Eibele partnerēm palīdzēja ar rezultatīvām piespēlēm un, Eglītes gadījumā, izcīnītām bumbām groza tuvumā. Brīdi vēlāk, labojot kļūdu aizsardzībā, Dita Krūmberga īstenoja sekmīgu caurgājienu un pievienojot tam precīzi izpildītu soda metienu pirmo reizi panāca +10 Latvijas labā 30:20. Tālāk latviešu uzbrukumi pāris minūšu beidzās bez rezultātiem, kamēr aizsardzībā lielu robu nebija un no vairākiem tālmetienu mēģinājumiem Domingo Diasa vadītā komanda realizēja tikai vienu. Latviešu sauso periodu pārtrauca Baško caurgājiens un sekmīga Brumermanes cīņa Somijas groza apakšā 34:23. Tūdaļ, Korpivāras rezultativitātes (15 punkti pirmajā puslaikā) iedvesmotas, somietes saņēmās un piecus punktus atspēlēja, tomēr pēdējais vārds puslaikā piederēja Lienei Jansonei, kura izcīnīja divas atlēkušās bumbas un dabūja bumbu grozā 36:28. Abām vienībām bija salīdzinoši zemi rezultativitātes rādītāji (36,8% vs 34,5%), taču latvietes, pateicoties pārākumam zem groziem (24:17) izdarīja vairāk metienu no spēles (38:29) un retāk kļūdījās (7:10).

Otrās divdesmit minūtes labāk sāka Somija. Pīpari tālais, Lāksonenas pustālais un mājinieču pārsvars minūtes laikā saruka līdz trīs punktiem. Īstajā laikā savas snaiperes īpašības parādīja Jansone, nelielo vadību divkāršojot 39:33. Pārējām tik labi negāja un viešņas divkārt pietuvojās divu punktu robežās. Ceturtdaļas noslēgums atkal piederēja Latvijai – Baško caurgājiens, Eglītes soda metiens un Krūmbergas pustālais atjaunoja septiņu punktu priekšrocību Ainara Zvirgzdiņa, Aigara Neripa un Māra Bružika komandai 46:39.

Krūmberga un Kubliņa atklāja noslēdzošās ceturtdaļas rēķinu, sasniedzot pussimta robežu 50:39. Somietes vēl nebija norakstījušas savas izredzes un sadeldēja mājinieču vadību gandrīz uz pusi. Tas arī bija lielākais, ko viņas spēja. Kubliņas rezultatitivitāte, viņas un Brumermanes guvumi pēc Tamanes un Baško piespēlēm panāca trīspadsmit punktu pārsvaru Latvijai, bet 38.minūtē tika sasniegta jau astoņpadsmit punktu vadība 66:48. Spēles pēdējā minūtē Latvijas valstsvienība tika sveikta ar ovācijām un atbalsta saucieniem.

Video: Latvija uzvar Somiju

Pārbaudes spēle sieviešu basketbolā
23. jūlijs, Olimpiskais sporta centrs Rīgā
Latvija – Somija 72:56 (22:14 14:14 10:11 26:17)

Latvija: Jēkabsone-Žogota 17, Kubliņa 14 (7ab), Krūmberga 12, Baško 12 (10ab, 5rp), Jansone 7 (10ab), Brumermane 6 (8ab), Tamane 3, Eglīte 1 (5ab), Eibele (5rp).
Somija: Korpivāra 20, T. Stena 15, Pīpari 10 (8ab).

Otrdien Latvijas valstsvienība izlidos uz Helsinkiem, lai 29. jūlijā atkārtoti sacenstos ar Somiju. Savukārt dienu vēlāk plānota izlidošana uz Ķīnu dalībai „Dimanta bumbas” turnīrā vienā apakšgrupā ar Krieviju un ASV. Pekinas Olimpiskajā ciematā komanda ieradīsies 6. augustā, Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija sāksies 8. augustā plkst. 15:00 pēc Latvijas laika. Devītais Olimpiskais sieviešu basketbola turnīrs sāksies 9. augustā, Latvijai plkst. 17:15 sacenšoties ar Krieviju.

Izmantotie resursi:
basket.lv

1 2 3 75 komentāri
Slēpts komentārs: KB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ivars77
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Edison
Slēpts komentārs: Juri$$$
Slēpts komentārs: karlens

  -2 [+] [-]

, 2008-07-23 21:49, pirms 16 gadiem
Atkal mīnusu vilnis.

  -8 [+] [-]

, 2008-07-23 21:50, pirms 16 gadiem
Ko jūs varat ņemties - rezultāts slikts,vajadzēja +100...
tā taču ir tikai pārbaudes spēle.Galvenais pārbaudīt rezerves,dažādus taktiskos risinājumus un uzlabot formu,kā arī spēļu praksi.Tāpat galvenais atskaites punkts būs Pekina.
Atcerieties ar ko beidzās vīriešu izlases neskaitāmās uzvaras pār Eiropas Top izlasēm?Jā,ar pazemojumu grupu turnīrā.
Es jau nesaku,ka vajag pēkšņi visām zaudēt,bet galvenais būs starts Pekinā. tagad uz rezultātiem nav jāskatās,bet jānovēl veiksmi meitenēm Pekinā un pašiem jāatbalsta viņas. Mūsu zelta meitenēm novēlu labu veselību un labus rezultātus Pekinā!

     [+] [-]

, 2008-07-23 21:50, pirms 16 gadiem
Jukons rakstīja: Atkal mīnusu vilnis.

axa jefinji salīduši ! Viss sākās dēļ pirmā, šim škrobe parāva ka mīnusus viņam sameta !
Slēpts komentārs: Edison
Slēpts komentārs: Juri$$$
Slēpts komentārs: playthegame

     [+] [-]

, 2008-07-23 21:53, pirms 16 gadiem
Malaci meitenes, apsveicu ar uzvaru...

  +1 [+] [-]

, 2008-07-23 21:54, pirms 16 gadiem
shodien mūsējā spēle gāja tikai sākumā un beigās. Neierasti daudz kļūdījās piespēlēs. daudz brīvus metienus nevarēja iemest. Ja viss ietu no rokas, rezultāts būtu vnk graujošs. Paldies meitenēm par spēle. Sarauj
Slēpts komentārs: playthegame

     [+] [-]

, 2008-07-23 21:56, pirms 16 gadiem
Malaces!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lai veicas pekina!
p.s. kurs te liek minusus?

  -4 [+] [-]

, 2008-07-23 21:56, pirms 16 gadiem
Spēles gaitu nezinu,bet šobrīd tas laikam nav izšķirošais,galvenais,ka uzvarēja!
Un Zvirgzdiņš taču teica,ka izmēģina jaunas kombinācijas,lai OS grupas dalībniecēm būtu grūtāk mūsējas atkost,kā arī dos lielu iespēju pārbaudīt un pierādīt visām meitenēm komandā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-07-23 21:57, pirms 16 gadiem
Eu,izskatās,ka gļuki tomēr!!!!! Es liku plusiņu,bet iegāja kā mīnuss!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-07-23 21:58, pirms 16 gadiem
Edison rakstīja: Eu,izskatās,ka gļuki tomēr!!!!! Es liku plusiņu,bet iegāja kā mīnuss!!!!!!

Jo kāds, kamēr tu liki "+", ielika divus mīnusus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jukons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Edison
Slēpts komentārs: somainiitis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: gico
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sengo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 75 komentāri