Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kržiževskis pirmdien nosauks sastāvu

Andrejs Siliņš

Kržiževskis pirmdien nosauks sastāvu
Dveins Veids un Lebrons Džeimss
jau Zvaigžņu spēlē Ņūorleānā
bija komandas biedri.
Foto: AP

Galvenās pretendentes uz Olimpisko zeltu ASV basketbola izlases galvenais treneris Maiks Kržiževskis un direktors Džerijs Kolandželo pirmdien nosauks tos 12 vīrus, kuri pārstāvēs savu valsti Pekinas Olimpiskajās spēlēs.

Šīs būs jau otrās Olimpiskās spēles Klīvlendas "Cavaliers" uzbrucējam Lebronam Džeimsam, tāpat kā Maiami "Heat" aizsargam Dveinam Veidam. Abas superzvaigznes piedalījās arī 2004. gada Atēnu spēlēs, gadu pēc tam, kad abi tika draftēti. Toreiz amerikāņi piedzīvoja vilšanos un ieņēma vien trešo vietu, un varēja priecāties par bronzas medaļu iegūšanu.

"Šobrīd ir viegli koncentrēties izlasei," atzīst Džeimss. "Mums ir viens mērķis - izcīnīt zeltu. Mēs visi esam gatavi to izdarīt, nekas cits mūs neinteresē. Mūs interesē iegūt pareizo formu un būt gataviem iegūt zelta medaļas."

"Mēs esam 12 puiši, kas var būt uz laukuma ilgu laika periodu," turpina Džeimss, kurš nesen tika atzīst par pasaules otro izcilāko atlētu. "Tas nav tā, kā klubos, kur ir tikai pa diviem spēlētājiem, uz kuriem gulstas visa atbildība noslēgt uzbrukumus un tamlīdzīgi."

"Ja mēs tā gribētu darīt ASV izlasē, mēs varētu spēlēs dot Kobe Braientam 20 metienus pēc kārtas, mēs varētu dot Karmelo Entonijam 20 metienus pēc kārtas, mēs varētu dot Dī Veidam 20 pēc kārtas. Mēs katrs neiztērēsim tik daudz enerģijas [uzbrukuma noslēgumam], cik mēs to darītu, ja spēlētu "Cavs" pret "Heat"."

Maiami "Heat" aizsarga Dveina Veida sezona beidzās jau martā, kad spēlētājs savainoja kreiso celi, kurš atsāka sāpēt pēc operācijas, kas tam tika veikta 2007. gadā. Veids jau kopš maija strādā Čikāgā, kur tam palīdz atgūt formu labi basketbolista draugi Lebrons Džeimss un Kriss Pols no Ņūorleānas "Hornets", kuru sagaidāms arī nosauks izlases kandidātu vidū.

"Viena lieta, kas noteikti palīdzēja man atgūt pārliecību, bija tas, ka Čikāgā ieradās Lebrosn un K.P. un, mēs trenējāmies kopā," pateicību saviem draugiem izsaka Veids. "Mēs trenējāmies smagi, un es varēju izdarīt to, ko parasti daru, tāpēc jutos labi. Viss ir atkarīgs no tā, vai būšu vesels. Nekad neesmu apšaubījis savu talantu, galvenais, lai ilglaicīgi būtu veselība."

Oficiālā iepazīstināšana ar ASV izlasi notiks naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika, kad preses konferencē kandidātus paziņos izlases galvenais treneris Maiks Kržiževskis un izlases direktors Džerijs Kolandželo. Bez Džeimsa un Veida sagaidāms, ka tiks nosaukts arī aizvadītās NBA sezonas vērtīgākā spēlētāja Kobe Braienta vārds, tāpat arī Džeisona Kida un Karmelo Entonija vārdi.

Izmantotie resursi:
Associated Press

Slēpts komentārs: Sportiņš

  +4 [+] [-]

, 2008-06-22 10:32, pirms 16 gadiem
Nu es ar domaju ka asv panems zeltu bez varijantiem

  +2 [+] [-]

, 2008-06-22 10:34, pirms 16 gadiem
Zhēl ka Fils Džeksons negribeja vadīt izlasi varētu trīstura uzbrukumu veidot! ;(

 +11 [+] [-]

, 2008-06-22 10:35, pirms 16 gadiem
Sportiņš rakstīja: Nu to es gribēšu redzēt, kā šīs megazvaigznes spēs vienoties kopīgam mērķim - zeltam! Manuprāt, nemaz tik viegli nebūs kādam(-iem) upurēties komandas labā un atteikties no jau ierastiem punktiem spēlē...

Nedomāju gan ,ka būs grūti,jo Kobe jau kvalifikācijā bija tendēt uz aizsardzību un līderu segšanu.

  +6 [+] [-]

, 2008-06-22 10:38, pirms 16 gadiem
Dveins Veids un Lebrons Dzeims buus spēks

  +8 [+] [-]

, 2008-06-22 10:42, pirms 16 gadiem
SKRUNDA rakstīja: Dveins Veids un Lebrons Dzeims buus spēks



Pieliec klat vel dazhus(kids-Kobe+kaads garais), un tas jau bus SUPERSPEEKS!

  +8 [+] [-]

, 2008-06-22 10:58, pirms 16 gadiem
jordan22 rakstīja: Pieliec klat vel dazhus(kids-Kobe+kaads garais), un tas jau bus SUPERSPEEKS!

Pols, Kobe, Džeimss + duets Stodemairs ar Hovardu. Vienkārši nereāli

  +2 [+] [-]

, 2008-06-22 11:01, pirms 16 gadiem
jordan22 rakstīja: Pieliec klat vel dazhus(kids-Kobe+kaads garais), un tas jau bus SUPERSPEEKS!

es domaaju ka centraa pietiktu arii ar taadu dzheky kaa Stodamairs un ASV buutu speeks

  +7 [+] [-]

, 2008-06-22 11:12, pirms 16 gadiem
Lai man piedod pārējās komandas, taču, ja pamatsastāvs tiešām būs Pols, Braients, Džeimss, Entonijs, Hovards tad pretiniekiem cerību uz uzvaru nav praktiski nekādu. Pēdējos gados ASV bija problēmas ar komplektāciju. Atēnās tomēr bija novākti spēlētāji ar diezgan šaubīgu raksturu(izņemot Dankanu) un jaunie, kuri vēl nebija gatavi lielām lietām. Toreiz nebija kārtīga PG, kurš spēlētu komandas interesēs, Mārberijs tomēr diezgan lielus sūdus taisīja. PČ atkal pārāk daudz jauno savāca, it kā jau toreiz ASV bija jāuzvar, taču totāla neveiksme pret Grieķiju sagrāva šīs cerības. Galvenais, lai komandā ir Braients un būtu labi ja būtu arī Kids, ja viņi būs, tad esmu pārliecināts, ka viņi ar savu pieredzi pratīs noskaņot pareizi savējos. Katrā ziņā mūs gaida lielisks šovs, nevaru vien sagaidīt Pekinu!

  +3 [+] [-]

, 2008-06-22 11:36, pirms 16 gadiem
Es espn.com paskatījos rumors un tur itkā ir virsraksts Kobe Won't play GM. Ja kāds espn.com ir inseders, tad varētu pateikt, kas par lietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-22 11:54, pirms 16 gadiem
jaa...optimaalakasi trieciens un speeks tiesam arii manupraat buutu..abi garie...howards+ studamaers... + lebrons kobe un pols...vnk exelenti..neredzu,pat nevienu drsucinju,kur citas pasaules komandas varetuaizkjerties..
iepriex daudz pules ASV sagadaja zonas aizsardziba un eiropas basits...tagas puse nba komandu speele arii taa...ar izcilu aizsardziibu... tapeec sogad olimpiaadee drem teem pretinieku nebuus... uzbrukumaa visi tix vnk saplosiiti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-06-22 12:11, pirms 16 gadiem
nu negribeetu buut tik paspaarliecinaats par ASV paaraakumu,ja Argentina un jebkurs no Eiropas grandiem nospeelees augstaa liimenii,tad noteikti nebuus nekaada pastaiga.

  +3 [+] [-]

, 2008-06-22 12:15, pirms 16 gadiem
Arii ieprieksheejos gados- PČ un OS ASV bija labas komandas, bet kaa zinaams taas neuzvareejaaa....
Takaa nevajag jau priecaaties par ASV uzvaru!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-22 12:49, pirms 16 gadiem
marisb11 rakstīja: jaa...optimaalakasi trieciens un speeks tiesam arii manupraat buutu..abi garie...howards+ studamaers... + lebrons kobe un pols...vnk exelenti..neredzu,pat nevienu drsucinju,kur citas pasaules komandas varetuaizkjerties..
iepriex daudz pules ASV sagadaja zonas aizsardziba un eiropas basits...tagas puse nba komandu speele arii taa...ar izcilu aizsardziibu... tapeec sogad olimpiaadee drem teem pretinieku nebuus... uzbrukumaa visi tix vnk saplosiiti...


manupraat, Stodemaira vietaa pamataa naks Entonijs, jo vinsh starptautiskajos machos sevi ir paraadijis tikai no labaas puses

  +3 [+] [-]

, 2008-06-22 13:46, pirms 16 gadiem
Janizzz32 rakstīja: Arii ieprieksheejos gados- PČ un OS ASV bija labas komandas, bet kaa zinaams taas neuzvareejaaa....
Takaa nevajag jau priecaaties par ASV uzvaru!!!


ir atšķirība starp labu komandu un izcilu. Arī citām valstīm bija labas komandas.