Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kobe ASV vēsturiskajā pieciniekā iekļauj Bērdu un Maģisko Džonsonu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kobe ASV vēsturiskajā pieciniekā iekļauj Bērdu un Maģisko Džonsonu
Kobe Braients 16. martā Šenžeņā. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa vēstnesis Kobe Braients (Kobe Bryant) izvēlējies piecus spēlētājus, kurus iekļaut ASV izlases visu laiku simboliskajā starta pieciniekā – tajā nav neviena no pašreiz aktīvajiem NBA basketbolistiem.

Braients sestdien, 16. martā, piedalījās Pasaules kausa izlozē Ķīnas pilsētā Šenžeņā. Viņš izlozēja G grupas komandas, tai skaitā Jordāniju – valsti, kuras nosaukumu angliski raksta tāpat kā visu laiku labākā basketbolista uzvārdu (Jordan – Džordans).

Kobe arī nosauca piecus spēlētājus, kurus iekļautu ASV izlases visu laiku simboliskajā pieciniekā. Viņa izvēle: Maģiskais Džonsons (Magic Johnson), Maikls Džordans (Michael Jordan), Lerijs Bērds (Larry Bird), Hakīms Olažuvons (Hakeem Olajuwon) un Karīms Abduls-Džabars (Kareem Abdul-Jabbar).

Maģiskais Džonsons 14. augustā svinēs 60 gadu jubileju. “Michigan State” audzēknis (1977-1979), pārstāvot Losandželosas “Lakers”, kļuva par pieckārtēju NBA čempionu. ASV izlases rindās viņš, startējot kopā ar Džordanu un Bērdu, izcīnīja zelta medaļu 1992. gada Barselonas spēlēs.

Trīsarpus gadus jaunākais Džordans trīs sezonas aizstāvēja “University of North Carolina” krāsas, spēlējot trenera Dīna Smita vadībā. Profesionāļa gaitās viņš kļuva par seškārtēju NBA čempionu un padarīja leģendāru Čikāgas “Bulls” vārdu.

Sešdesmit divus gadus vecais Bērds studiju gados pārstāvēja “Indiana State” komandu (1976-1979). Viņa duelis ar Džonsonu un “Michigan State” mainīja NCAA basketbola vēsturi, bet nākamajā desmitgadē Bērds un “Celtics” bija galvenie “Lakers” konkurenti.

Abduls-Džabars pārstāvēja paaudzi pirms Džonsona un Bērda, taču atstāja neizdzēšamas pēdas basketbola vēsturē. Studiju gados viņš spēlēja leģendārā trenera Džona Vūdena vadībā, kopā ar “UCLA Bruins” kļūstot par trīskārtēju NCAA čempionu (1967-1969). Pabeidzot 20 gadus garo karjeru, viņš kļuva par NBA visu laiku rekordistu deviņās kategorijās.

Nigērijā dzimušais Hakīms Olažuvons ieguva ASV pilsonību un pārstāvēja savu jauno valsti 1996. gada Atlantas spēlēs. Garais spēlētājs tobrīd jau bija kļuvis par divkārtēju NBA čempionu Hjūstonas “Rockets” rindās (1994, 1995). Pirms tam viņš trīs sezonas spēlēja “Houston” universitātē (1981-1984).

Slēpts komentārs: KaprīzaisVienradzis

  +5 [+] [-]

, 2019-03-22 19:00, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Mamba ar topošajām lezbēm nofočējies
Nereāli rēcīgs esi, klausies.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-22 20:28, pirms 6 gadiem
Mans piecinieks: Lavars Bols, Liandželo Bols, Lamelo Bols, Lonzo Bols, Lebrons Džeimss.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 21:31, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Mans piecinieks: Lavars Bols, Liandželo Bols, Lamelo Bols, Lonzo Bols, Lebrons Džeimss.
Valters, Strēlnieks, Bertāns, KP, Krūmiņš

  -1 [+] [-]

, 2019-03-22 21:45, pirms 6 gadiem
Džordans, Džonsons, Džabars, Bils Rasels un Bērds - špīleri, kuri savu klasi parādīja laukumā un attieksmē pret dzīvi kopumā. Varbūt Lebrons ir atlētiskāks, varbūt Karijs ir ātrāks un precīzāks truļos, bet savā būtībā viņi nekad nesasniegs apvāršņus, kuri bija pa spēkam vecajai gvardei. Tad jau Kobe ir vistuvāk šim leģendārajam klubiņam.

     [+] [-]

, 2019-03-22 23:34, pirms 6 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Džordans, Džonsons, Džabars, Bils Rasels un Bērds - špīleri, kuri savu klasi parādīja laukumā un attieksmē pret dzīvi kopumā. Varbūt Lebrons ir atlētiskāks, varbūt Karijs ir ātrāks un precīzāks truļos, bet savā būtībā viņi nekad nesasniegs apvāršņus, kuri bija pa spēkam vecajai gvardei. Tad jau Kobe ir vistuvāk šim leģendārajam klubiņam.
Ak tad attieksmē pret dzīvi.

Izstāsti vai varbūt painteresējies kāda tā ir Lebronam pirms glupības raksti.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-23 08:36, pirms 6 gadiem
Kobe jau nevar neielikt kadu Leikeriem. Pec shita atkal visiem Skipiem bus par ko shausminaties