Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Blūms: "Spēlējot Spānijas finālā, izjūtas kā Eiropas čempionātā"

Blūms: "Spēlējot Spānijas finālā, izjūtas kā Eiropas čempionātā"
Jānis Blūms
Foto: acb.com

"Sajūtas apmēram tādas pašas, kā Eiropas čempionātā. Bija liela ažiotāža, 86 valstīs rādīja tiešraides. Varēja kārtīgi izbaudīt play-off basketbolu visaugstākajā līmenī," izjūtas, spēlējot Spānijas ACB līgas finālsērijā, portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas izlases basketbolists Jānis Blūms, kurš jau pagarinājis līgumu ar "Bilbao Basket" klubu vēl uz sezonu.

Blūms noslēdzis jaunu līgumu ar klubu uz vēl vienu sezonu, līdz ar to nākamsezon ULEB Eirolīgā spēlēs vismaz viens latvietis, jo "Bilbao Basket" ir iekļauta dalībnieču skaitā. Ja Dāvis Bertāns nedosies uz Ameriku, tad būs arī otrs Latvijas pārstāvis Eiropas spēcīgākajā un prestižākajā turnīrā. Protams, līdz sezonas sākumam vēl tālu un, iespējams, līdz tai vēl kāds latvietis pievienojas kādai Eirolīgas komandai.

Blūms Basku zemes vienībā spēlē jau kopš 2008. gada, un nākamā būs Blūma ceturtā sezona komandā. Aizvadītajā sezonā, spēlējot līdz tam sev ne tik ierastajā otrā numura pozīcijā, Jānis regulārajā turnīrā 34 spēlēs vidēji mačā laukumā pavadīja 19,5 minūtes, guva 7,7 punktus, izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas un atdeva 1,6 rezultatīvas piespēles. Deviņās izslēgšanas spēlēs Jānim vidēji laukumā 19,6 minūtēs 7,7 punkti, 1,1 bumba zem groziem un 0,7 piespēles.

"Sajūtas apmēram tādas pašas, kā Eiropas čempionātā. Bija liela ažiotāža, 86 valstīs rādīja tiešraides. Varēja kārtīgi izbaudīt play-off basketbolu visaugstākajā līmenī," Jānis atcerējās izjūtas, spēlējot Eiropas spēcīgākās līgas finālā. "Baigi izlikāmies pret Madridi un Valensiju un finālā jau bijām emocionāli iztukšoti. Ne fiziski, bet tieši emocionāli nedaudz pietrūka. "Barcelona" ir "Barcelona" - ja tev kaut kas nedaudz pietrūkst, uzvarēt nav variantu. Sezonas laikā pagarinājumā viesos it kā pat uzvarējām, bet tagad neizdevās."

Protams, Bilbao pilsētā arī tikšana finālā ir milzu sasniegums. "Neviens nepārmet par zaudējumu, visi bija priecīgi, ka tikām finālā. Katrā ziņā nav palikusi nepadarīta darba sajūta. Bilbao bija fantastiski svētki. Kad Madridi uzveicām, tad vispār pilsēta vārījās," patīkamos mirkļus atcerējās Jānis. "Tagad kādu laiciņu jāatpūšas un tad jau sāksies treniņi," Blūms norādīja, ka atpūta nebūs pārāk gara - jau jūlijā jāsāk gatavoties Eiropas čempionātam ar Latvijas izlasi.


, 2011-06-21 12:47, pirms 13 gadiem
Beidzot būs kāda komanda kurai ar deksmi varēs sekot Eirolīgā...
, 2011-06-21 12:48, pirms 13 gadiem
Prieks par Jāni Tā turpini,un nākamgad nokapa Eirolīgā kārtīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-21 13:13, pirms 13 gadiem
BBB, JB , lai izdodas kāda sencācija aeī erolīgā,
, 2011-06-21 13:14, pirms 13 gadiem
Kārtīgi jānosvins sava vārdadiena.. ';
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
5

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.
Malkolms Brogdons. Foto: AP/Scanpix

''Trail Blazers'' aizsargs Brogdons iesniedzis dokumentus Polijas pilsonības iegūšanai

Par Polijas basketbola izlases jaunāko naturalizēto papildinājumu jau tuvākajā laikā varētu kļūt NBA kluba Portlendas ''Trail Blazers'' aizsargs Malkolms Brogdons, kurš iesniedzis dokumentus Polijas pilsonības iegūšanai, ziņo poļu mediji.