Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pārkers: "Dalība olimpiādē man būs milzīgs sasniegums"

Pārkers: "Dalība olimpiādē man būs milzīgs sasniegums"
Tonijs Pārkers ar nepacietību gaida Olimpiskās spēles
Foto: AFP

Lai arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences finālsērijā Sanantonio "Spurs" nācās piekāpties Oklahomsitijas "Thunder" vienībai ar 2-4, "Spurs" saspēles vadītājs Tonijs Pārkers uzskata, ka sezona ir aizvadīta ļoti labi, lai arī galvenais sezonas mērķis tomēr netika sasniegts.

"Spurs" vienība play-off turnīra 1. kārtā neatstāja nekādas cerības Jūtas "Jazz" vienībai, pieveicot to sērijā ar 4-0. Identiski Sanantonio 2. kārtā izrīkojās ar Losandželosas "Clippers" vienību, kura tika apspēlēta četras reizes pēc kārtas. Tomēr Rietumu konferences finālā "Spurs" pretī stājās "Thunder" vienība ar Kevinu Durantu un Raselu Vestbrūku priekšgalā. Sanantonio savā laukumā pirmajos divos sērijas mačos guva uzvaras, taču pēc tam pamanījās zaudēt četros mačos pēc kārtas, lai arī iepriekš "Spurs" bija guvusi 20 uzvaras pēc kārtas.

Francijas izlases līderim Tonijam Pārkeram jūlija nogalē Londonā Olimpisko spēļu turnīra pirmajā mačā būs atkalredzēšanās ar Durantu un Vestbrūku, jo Francijas un ASV valstsvienības tiksies jau turnīra atklāšanas dienā 29. jūlijā.

Lai arī komandai neizdevās iegūt čempionu titulu vai vismaz aizcīnīties līdz NBA finālsērijai, pašam Pārkeram aizvadītā sezona noteikti ir vērtējama ar pluss zīmi, jo viņš gan regulārā sezonā, gan izslēgšanas turnīrā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs un labākais piespēļu dalītājs. 30 gadus vecais aizsargs ieguva 5. vietu balsojumā par regulārās sezonas MVP.

Kopā ar kluba biedru Borisu Diāvu, kā arī Nikolā Batūmu un Žoakimu Noā viņš centīsies Francijas izlasi Londonas Olimpiskajās spēlēs aizvest līdz medaļām. Iekļūšana 2011. gada Eiropas čempionāta finālā Pārkeram šovasar dos iespēju piedalīties Olimpiskajās spēlēs, ļaujot piepildīt vienu no viņa sapņiem.

"Mums bija neticama regulārā sezona. Mēs spēlējām ļoti labu basketbolu visu sezonu un play-off turnīru mēs uzsākām ar lielu pārliecību. Mēs ļoti labi aizvadījām pirmās divas izslēgšanas turnīra kārtas, pieveicot "Jazz" un "Clippers" vienības, taču konferences finālā zaudējām "Thunder". Esmu sarūgtināts, jo mūsu mērķis aizvadītajā sezonā bija izcīnīt NBA čempionu titulu, taču mums nācās piedzīvot neveiksmi pret lielisku komandu," iespaidos par izvadīto sezonu dalās Pārkers.

Jautāts, ko viņam nozīmē dalība Olimpiskajās spēlēs, Pārkers neslēpj, ka tas būs ļoti nozīmīgs notikums viņa sportista karjerā: "Man tas ir milzīgs sasniegums. Esmu lepns, ka varēšu doties uz olimpiādi un pārstāvēt savu valsti. Tas ir sapņa piepildījums. Atceros, kad vēl mazs puika būdams skatījos, kā 1992. gada Olimpiskajās spēlēs spēlēja ASV Dream Team, un sev teicu: "Es gribu spēlēt Olimpiskajās spēlēs." Tagad man tiks dota šī iespēja un tas ir neticami."

"Mums ir ļoti laba komanda, un es domāju, ka mēs varēsim pacīnīties par kādu no godalgotajām vietām Olimpiskajā turnīrā," prognozēs par gaidāmo turnīru dalās Tonijs. "Tas, protams, būs grūti. Vairākas komandas var pretendēt uz medaļām, tādēļ mums būs jānodemonstrē labākais sniegums katrā mačā. ASV un Spānijas izlases ir galvenās favorītes, taču tādas izlases kā, piemēram, Brazīlija un Argentīna, arī pretendentēs uz medaļām. Sacensība būs ļoti aizraujoša."

Lai arī Pārkers ir jau 30 gadus vecs, viņš atzīst, ka vēlas gan kopā ar "Spurs", gan ar nacionālo izlasi izcīnīt vēl vairākus titulus.

Francijas izlases spēļu grafiks Olimpisko spēļu apakšgrupu turnīrā (A apakšgrupa)

DatumsLaiksSpēle
29.07.16.30*ASV - Francija
31.07.22.00Francija - Argentīna
2.08.11.00Francija - Kval. 1
4.08.11.00Tunisija - Francija
6.08.16.30Francija - Kval. 2

* - mača sākums pēc Latvijas laika

Izmantotie resursi:
We Are Basketball | FIBA.COM

  +3 [+] [-]

, 2012-06-16 14:36, pirms 12 gadiem
dzirdēju ka naktī parkers dabūjis stiklu acī jo dreiks un kriss brauns naktsklubā strīdējās par riannu

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 15:09, pirms 12 gadiem
ŽOAKIMU NOĀ AHAHAHAHA

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 16:08, pirms 12 gadiem
enzo360 rakstīja: dzirdēju ka naktī parkers dabūjis stiklu acī jo dreiks un kriss brauns naktsklubā strīdējās par riannu
Parker Injures Eye During Nightclub Brawl -...

     [+] [-]

, 2012-06-16 17:22, pirms 12 gadiem
kkādas kuces dēļ Toņkam trauma. Pats varonis Drake aizmucis. Fake ass rapper. ASV-FRA būs konfekte . Nevaru sagaidīt

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 18:15, pirms 12 gadiem
Kāda tev vēl konfekte? ASV izvaros Frančus, bez variantiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 19:21, pirms 12 gadiem
samcro92 rakstīja: Kāda tev vēl konfekte? ASV izvaros Frančus, bez variantiem..
Labāk ASV-FRANCIJA nevis ASV-Tunisija....

  +3 [+] [-]

, 2012-06-16 21:48, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Go USA, Go James!! James peec medaljaam!!
Tavs james USA izlasee ir ēnā un silda beņķi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-18 00:52, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Bez James Usa izlase neuzvareetu Spaaniju, samierinies ar to mazais bobcats faninj!! Bobcats nekad nedabuus gredzenus!! Samierinies ar to!!
Tev smadzenes ir? Spāniju bez James mierīgi var uzvarēt!