Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA Amerikas čempionātā Argentīna finālā uzveic Brazīliju

Andrejs Siliņš

FIBA Amerikas čempionātā Argentīna finālā uzveic Brazīliju
Vērtīgākais spēlētājs Luiss Skola ar Amerikas čempionu kausu
Foto: AFP/Scanpix

Luisam Skolam gūstot 32 punktus, svētdien Argentīnas pilsētā Mar del Platā par FIBA Amerikas čempionāta uzvarētāju kļuva mājiniece Argentīna, kas finālā ar rezultātu 80:75 apspēlēja Brazīlijas valstsvienību. Trešo vietu izcīnīja Dominikānas Republika.

FIBA Amerikas čempionāts kalpo kā kvalifikācijas turnīrs olimpiskajām spēlēm Londonā nākamgad, tāpat kā tas ir citu kontinentu čempionātos. Tiesa, Amerikā iztiek bez jau kvalificējušās valsts - šajā gadījumā ASV, kas pirms gada kļuva par pasaules čempioni. Uz olimpiskajām spēlēm tiek abas finālistes, bet trešā līdz piektā vieta īsi pirms Olimpiādes spēlēs papildu kvalifikācijas turnīrā.

Pusfinālā uzveicot attiecīgi Dominikānu (83:76) un Puertoriko (81:79), finālā un automātiski olimpiskajās spēlēs nokļuva Argentīna un Brazīlija. Cīņā par titulu, argentīnieši jau pirmajā ceturtdaļā ielika stabilus pamatus panākumam (21:9) un, lai arī zaudēja nākamās divas ceturtdaļas, uzvaru visā mačā noturēja - 80:75.

Uzvarētājiem Hjūstonas "Rockets" spēka uzbrucējs Luiss Skola guva 32 punktus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Aizsargs Karloss Delfino pievienoja 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas. Brazīlijas labā 17 punkti un piecas bumbasMarkusam Vjeram Souzam, bet 12 punkti, piecas bumbas un trīs piespēles Tjago Spliteram.

Mačā par trešo vietu Dominikāna, Alam Horfordam aizvadot teicamu spēli (23 punkti, 12 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles), pārliecinoši uzveica Puertoriko - 103:89. 21 punktu un deviņas bumbas pievienoja Džeks Martinezs. Puertoriko labā 25 punkti un sešas bumbas Danielam Santjago, bet Karloss Arojo pievienoja 24 punktus un septiņas piespēles.

Pēc finālspēles par čempionāta vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika nosaukts uzvarētāju līderis Luiss Skola, bet simboliskajā pieciniekā bez Skolas tika iekļauti arī Manu Džinobili (Argentīna), Karloss Arojo (Puertoriko), Marcelino Huertas (Brazīlija) un Als Horfords (Dominikānas Republika).