Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

U-20: Jagupovai 16+10+7, Polijai pirmais zaudējums

U-20: Jagupovai 16+10+7, Polijai pirmais zaudējums
Alīna Jagupova
Foto: fibaeurope.com

Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionātā aizvadītas vairākas pirmā posma apakšgrupu noslēdzošās spēles. A grupā pirmo zaudējumu piedzīvoja Polija, kas galotnē ar 57:62 piekāpās Ukrainai. Ukrainas rindās tuvu triple-double bijusi saspēles vadītāja Alīna Jagupova.

A grupā pēdējā kārtā Ukrainas basketbolistes tikās ar polietēm, kas līdz šim nebija pazinušas zaudējuma rūgtumu, pie tam vakar pagarinājumā izvilka uzvaru pret mājiniecēm serbietēm. Gandrīz brīnumu izdevās paveikt arī pret ukrainietēm, bet šoreiz nekā. Vēl 15 minūtes pirms mača beigām Polijai bija 19 punktu deficīts, bet pusotru minūti līdz finālsirēnai vairs tikai 57:60. Galotnē Ukraina uzvaru noturēja - 62:57. Lieliska spēle saspēles vadītājai Alīna Jagupovai, kura, spēlējot bez maiņām, guva 16 punktus, izcīnīja 10 bumbas zem groziem, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī pieļāva 9 kļūdas. 16 punkti un deviņas atlēkušās Olgai Mazničenko, bet Oļesjai Malašenko 13+10.

B grupas pirmajā spēlē Lietuva prognozēti viegli ar 88:61 pārspēja Rumāniju, aizsūtot to uz cīņām par palikšanu A divīzijā. Turcijas un Krievijas spēlē noskaidrosies galējais vietu sadalījums.

C grupas spēles vēl nav sākušās, bet tur brīnumiem nevajadzētu notikt - Francijai būtu jāuzvar Nīderlande, bet Baltkrievija diezin vai spēs ar 24 punktu pārsvaru pieveikt Itāliju.

D grupā savu uzdevumu izpildījusi Latvija, kas ar 49:43 pārspēja Slovākiju, bet otrā spēlē Spānija bez variantiem ar 81:31 apspēlēja Lielbritāniju. Žēl, ka vakar nenoturējām uzvaru pret Britu salu komandu...

Situācija grupās

A grupa: Ukraina 5 (3 spēles), Polija 5 (3), Serbija 3 (2), Vācija 2 (2)
B grupa: Lietuva 5 (3), Krievija 4 (2), Turcija 3 (2), Rumānija 3 (3).
C grupa: Francija 4 (2), Itālija 3 (2), Nīderlande 3 (2), Baltkrievija 2 (2).
D grupa: Spānija 6, Lielbritānija 4, Latvija 4, Slovākija 4.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe


, 2011-07-09 19:37, pirms 13 gadiem
Ta ukrainiete esot laikam baiga playere, liepaja jau ardijas un arī skiet vēl valmieras čempī
, 2011-07-09 19:51, pirms 13 gadiem
virsraksta japieraksta ari 9 kļūdas, tā bus godīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.