Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Luiss Skola: "Mēs vēl neesam visu paveikuši"

Luiss Skola: "Mēs vēl neesam visu paveikuši"
Manu Džinobili un Luiss Skola

Foto: Reuters

Pēdējās dekādes laikā Argentīnas basketbola izlase ir izcīnījusi vairākas medaļas planētas nozīmīgākajos basketbola turnīros un guvusi daudzas uzvaras, kuras faniem ilgi paliks atmiņā. Argentīnas izlases līderis Luiss Skola uzskata, ka pašreizējai Argentīnas basketbola zelta paaudzei vēl ir pa spēkam izcīnīt nozīmīgas uzvaras.

2002. gadā Argentīnas izlase ASV, Indianapolisā, notikušajā Pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, bet divus gadus vēlāk - 2004. gadā - Atēnu Olimpiskajās spēlēs argentīnieši ar jau iepriekš minēto Skolu, Emanuelu Džinobili, Andresu Nočioni un Karlosu Delfino priekšgalā finālspēlē pārspēja Itālijas izlasi.

Pirms diviem mēnešiem, septembra sākumā Argentīnas izlase izcīnīja pēdējo nozīmīgo uzvaru, savās mājās triumfējot FIBA Amerikas čempionātā un izcīnot ceļazīmi uz nākamā gada Londonas Olimpiskajām spēlēm.

"Es ticu, ka kādā dienā, kad mēs būsim beiguši savas basketbolistu karjeras, mēs varēsim apsēsties un atskatīties uz visu paveikto, taču šobrīd to ir grūti izdarīt, jo mēs joprojām spēlējam," izteicās Argentīnas izlases līderis Skola.

Vai Argentīnas izlasi var pieskaitīt tām izlasēm, kuras nākamā gada Olimpiādē cīnīsies par augstām vietām?
Lai rastu atbildi uz šo jautājumu, ir jāapskata pašreizējais izlases sastāvs. Izlasē joprojām spēlē Skola, Pablo Pridžioni, Karlos Delfino, Andres Nočioni un, protams, Emanuels jeb Manu Džinobili.

Skola ir galvenais iemesls, kas liek cerīgi vērtēt Argentīnas izlases izredzes nākamā gada Olimpiādē, jo 31 gadu vecais un 204 centimetrus garais spēka uzbrucējs šovasar bija lieliskā formā, jo FIBA Amerikas čempionātā savai izlasei viņš spēja palīdzēt izcīnīt uzvaru vidēji ik mačā gūstot 21,4 punktus un izcīnot 6,3 atlēkušās bumbas.

"Ar gadiem mēs kļūstam vecāki, un drīzumā mūsu zelta paaudzi vajadzēs nomainīt ar jauniem spēlētājiem, taču es uzskatu, ka mēs pāris turpmākajos turnīros vēl pierādīsim, ka spējam izcīnīt nozīmīgas uzvaras," tā Skola.

Izmantotie resursi:
FIBA.com

Vai Argentīnas izlase Londonas Olimpiādē spēs cīnīties par medaļām?

  • 54

  • 21

  • 4


  +3 [+] [-]

, 2011-11-04 17:54, pirms 13 gadiem
Latvijā, lai izlasē savāktu pašus labākos, būtu uz ceļiem jālien, lai pierunātu, pie tam vēl jāpacieš "zvaigžņu" untumi. bet redz kā Argentīnā - labākie paši grib spēlēt kopā un izcīnīt lielas uzvaras.
tiesa, salīdzināt mūsu un viņu labākos laikam būtu, maigi izsakoties, nekorekti...

  +2 [+] [-]

, 2011-11-05 09:47, pirms 13 gadiem
Emilio rakstīja: Latvijā, lai izlasē savāktu pašus labākos, būtu uz ceļiem jālien, lai pierunātu, pie tam vēl jāpacieš "zvaigžņu" untumi. bet redz kā Argentīnā - labākie paši grib spēlēt kopā un izcīnīt lielas uzvaras.
tiesa, salīdzināt mūsu un viņu labākos laikam būtu, maigi izsakoties, nekorekti...
Pilnīgi piekrītu tev visās izlasēs praktiski tā ir ka Lielākās zvaigznes paši vēlas spēlēt !