Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kautiņš Manilā: Filipīnas spēli pret Austrāliju pabeidz trīs spēlētāju sastāvā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kautiņš Manilā: Filipīnas spēli pret Austrāliju pabeidz trīs spēlētāju sastāvā
Andrejs Lēmanis un Austrālijas basketbolisti
Foto: FIBA

Pirmdien, 2. jūlijā, beigsies Pasaules kausa kvalifikācijas pirmās kārtas spēles basketbolā vīriešiem Āzijas zonā. Austrālijas un Filipīnu spēlē izcēlās kautiņš, kura rezultātā no laukuma tika izraidīti 13 spēlētāji – četri austrālieši un deviņi filipīnieši.

Andreja Lēmaņa trenētie austrālieši pirmā apļa spēlē Melburnā pieveica filipīniešus ar 84:68. Salinieki saglabāja izredzes uzvarēt B grupā – lai apsteigtu Austrāliju, viņiem savā laukumā bija nepieciešama uzvara ar 17 punktu pārsvaru.

Austrālija ātri izgaisināja pretinieku izredzes – 36. minūtes beigās pēc kārtējā tālmetiena viesi panāca 31 punkta pārsvaru (79:48) un droši virzījās pretī piektajam panākumam sešās cīņās, kad laukumā izcēlās asumi.

Filipīnu uzbrukuma laikā mājinieku spēlētājs nogrūda zemē austrālieti Krisu Goldingu (Chris Goulding). Viņa kolēģis, spēka uzbrucējs Daniels Kikerts (Kickert) atbildēja, ar kreisās rokas elkoni agresīvi uztriecoties virsū pretiniekam. Sekoja filipīniešu uzbrukums austrāliešu spēlētājiem.

Sākās kautiņš un spēle tika pārtraukta. Pirmās sankcijas bija bargas. Tiesneši izraidīja 13 spēlētājus, tai skaitā četrus austrāliešus un deviņus filipīniešus. Austrālija palika astoņu vīru sastāvā, kamēr Filipīnām spēli nācās pabeigt...ar trīs basketbolistiem.

Austrālieši uzvarēja ar 89:53, pabeidzot grupas turnīru ar bilanci 5-1. Filipīnas (4-2) palika otrajā vietā, bet Japāna “būt vai nebūt” spēlē viesos sagrāva Taivānu ar 108:68. Pirmajā aplī japāņi, spēlējot bez Rui Hačimuras un naturalizētā amerikāņa Nika Fazekaša, zaudēja ar 69:70.

Video: kautiņš Filipīnu un Austrālijas spēlē

Japāna, Filipīnas un Austrālija cīņu turpinās F grupā, sacenšoties pret D grupas vadošo trijnieku (Irāna, Kazahstāna, Katara). E grupā spēlēs Jordāna, Libāna, Jaunzēlande, Koreja, Ķīna un Sīrija. Minētās komandas cīnīsies par septiņām ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019. gada septembrī notiks astoņās Ķīnas pilsētās.

Kvalifikācijas spēles Āzijā, 1.-2. jūlijs

SpēleRezultāts
Jaunzēlande – Ķīna67:57
Honkonga – Koreja91:104
Jordānija – Indija114:70
Libāna – Sīrija87:50
Taivāna – Japāna68:108
Filipīnas – Austrālija53:89
Irāna – Kazahstāna88:56
Katara – Irāka84:79
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-02 23:43, pirms 6 gadiem
Nu kāds kautiņš bērnu čuriņas....Maziem puikām liksies ka riktīgs kautiņš un klope...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 01:42, pirms 6 gadiem
gunars1987 rakstīja: Nu kāds kautiņš bērnu čuriņas....Maziem puikām liksies ka riktīgs kautiņš un klope...
Žēl ka tevis tur nebija, tu tur visiem ierādītu vietu 👌