Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Valančūns: "Darīšu visu iespējamo, lai apturētu Gazolu"

Valančūns: "Darīšu visu iespējamo, lai apturētu Gazolu"
Jons Valančūns un Mants Kalnietis
Foto: AP/Scanpix

Pirms šovakar gaidāmā Eiropas čempionāta finālmačā starp Lietuvas un Spānijas basketbolistiem Jons Mačulis izteicies, ka finālā pirmajā plānā izvirzīsies spēja nospēlēt ar sirdi, nevis taktiskas viltības, bet Jons Valančūns paudis apņēmību ierobežot Pau Gazolu.

"Mums ir daudz augsta līmeņa spēlētāju, kuri ir piedalījušies vairākos finālmačos," norāda viens no Lietuvas izlases uzbrukuma līderiem Jons Mačulis, kurš ir viens no sešiem, kuri pirms diviem gadiem Eiropas čempionāta finālā zaudēja Francijai. "Varbūt ne visi ir spēlējuši Eiropas čempionāta finālā, taču vairums ir spēlējuši nacionālo čempionātu finālos vai Eirolīgas finālos. Mēs zinām, kā koncentrēties un gatavoties finālam, taču no otras puses - arī Spānijas basketbolisti to zina."

"Uzvarētāju noteiks atsevišķas, sīkas nianses. Mums jāveltī visa koncentrēšanās, prasmes un spēki, kas atlikuši mūsu ķermeņos, lai atdotu mača visu, kas mūsos vēl ir," uzsver Mačulis, kurš pagājušajā sezonā kopā ar Serhio Juļu, Rūdiju Fernandesu, Serhio Rodrigesu un Felipi Reijesu Madrides "Real" sastāvā izcīnīja četras trofejas, ieskaitot ULEB Eirolīgu un Spānijas čempionātu.

"Šī būs cīņa starp komandām, nevis komandas biedriem. Katru sezonu mēs tiekamies ar šiem spēlētājiem Eirolīgā, bet pērn es spēlēju ar viņiem kopā. Taču finālā nav nozīmes tam, cik labi tu pazīsti spēlētājus. Finālā visu izšķir tas, cik agresīvi tu spēlē, cik daudz esi spējīgs nospēlēt ar sirdi atdot sevi visu vienam mačam," norāda lietuviešu basketbolists. "Tikai pēc tam nāk skautings un tamlīdzīgas lietas."

"Protams, man šis ir bijis ļoti veiksmīgs gads, bet Spānijas valstsvienībā ir četri spēlētāji, kuriem šis gads ir bijis tikpat labs. Tas būs trekns punkts šim gadam, ja izdosies uzvarēt arī izlašu līmenī. Ārpus laukuma esam draugi, bet laukumā katrs cīnīsimies par savu valsti."

"Mēs visu vasaru negulšņājām dīvānā vai pludmalē, mēs strādājām tam, lai šeit nonāktu," uzsver Mindaugs Kuzminsks, bet Jons Valančūns viņam piekrīt. "Šim brīdim esam gatavojušies divus mēnešus, mums jāparāda sava labākā spēle un jācīnās par šo iespēju. Pirmkārt, es darīšu visu, kas manos spēkos, lai aizsardzībā apturētu Pau Gazolu. Tas nebūs viegli, taču mēs darīsim visu, lai mazinātu viņa efektivitāti groza apakšā. Mums pret viņu jāspēlē fiziski, jo spēlē viens pret vienu viņš ir ļoti labs. Viņš zina, kā izmantot savu ķermeni un augumu. Pau ir viltīgs spēlētājs."

Tikmēr galvenais treneris Jons Kazlausks izvairās atbildēt uz jautājumu, vai Lietuvas izlase ir stiprāka vai vājāka nekā pirms diviem gadiem. "Taču mēs esam tie paši lietuvieši. Tie paši spēlētāji, kuri spēlēja kā komanda un sasniedza finālu, spēlējot komandas basketbolu. Lietuvas basketbols allaž ir bijis stiprāks ar savu komandas spēli, nevis individuāliem līderiem."

"Mūsu spēles skatās visa Lietuva un, ja skatītājiem nav interesanti, viņi dodas gulēt. Taču mums tagad ir liels sponsors, alus ražotājs, kurš maksā mums naudu, tādēļ mums tam kaut kādā veidā jāpalīdz," ironizē treneris.

Izmantotie resursi:
eurobasket2015.org

  +1 [+] [-]

, 2015-09-20 14:44, pirms 9 gadiem
Šoreiz ar to būs par maz... Gazols ir zvērs. Ceru, ka brāļi tomēr izcīnīs zeltu - kaut vai ar 1p pārsvaru.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-20 14:59, pirms 9 gadiem
Par kādiem brāļiem tu runā.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-20 15:10, pirms 9 gadiem
Cerēsim uz to Joni, par Leišiem!!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-20 15:26, pirms 9 gadiem
Nesaprotu,kāpēc tik ļoti atpaliekam basketbolā no braļukām....

  +2 [+] [-]

, 2015-09-20 15:41, pirms 9 gadiem
furios rakstīja: Nesaprotu,kāpēc tik ļoti atpaliekam basketbolā no braļukām....
Jāmācās lasīt teksts, jo Mačulis tev priekšā saka

  -1 [+] [-]

, 2015-09-20 16:20, pirms 9 gadiem
Pietiek jau viņiem,nu nerāda viņi čempiona cienīgu basi.Ceru uz spāņiem,žēl,ka viņi netrāpījās uz frančiem dabūtu iekšā jau laicīgi.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-20 16:35, pirms 9 gadiem
Zvirgzdinš nolaida uz grunti sieviešu un pēc tam vīriešu izlasi,sieviešu bija labāka,bet zaudētāju psiholoģija visu sabojāja-nav patriotisma par savu valsti kā Leišiem. precīzāk mums patriotisms ir uz papīra tāpat kā Savickim.

     [+] [-]

, 2015-09-20 16:39, pirms 9 gadiem
Gazolu apturēt var, bet tikai ar double team un ātru agresīvu aizsardzību. Diemžēl Jonas netiks kājās līdz, jo ja jau Golberts pakāsa, tad kur nu Jons

  +3 [+] [-]

, 2015-09-20 17:01, pirms 9 gadiem
Aiziet lietuva,pēc ilgiem jadabū kādai baltijas vastij zelts!!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-20 18:10, pirms 9 gadiem
Davai Lietuva!