Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Slovēņu izlūks: "Atmosfēra Rīgas spēlēs bija laba, taču to nevar salīdzināt ar mūsējo"

Rolands Eliņš

Slovēņu izlūks: "Atmosfēra Rīgas spēlēs bija laba, taču to nevar salīdzināt ar mūsējo"
Aleksanders Sekuličs
Foto: Kzs.si

Slovēnijas basketbola kluba "LTH Castings" galvenais treneris Aleksanders Sekuličs atgriezies savā dzimtenē no "EuroBasket 2015" D grupa izspēles Rīgā un savas valsts basketbola federācijas mājaslapā dalījies iespaidos par gaidāmo pretinieku astotdaļfinālā, proti, Latvijas izlasi.

Aleksanders Sekuličs Slovēnijas izlases treneru uzdevumā bija Rīgā divas dienas, kuru laikā klātienē redzēja sešas spēles, vērtējot un ievācot informāciju par izlases iespējamajiem pretiniekiem astotdaļfinālā, par kuriem vakar kļuva Latvija. Slovēnijas un Latvijas mačs paredzēts jau rīt 13:00 pēc Latvijas laika.

"D grupa bija īpaši līdzvērtīga," izteicies Sekuličs. "To apstiprināja arī tas, ka vēl līdz pašai pēdējai spēlei nebija skaidrs galīgais vietu izkārtojums."

"Rīgas grupā Latvija droši vien bija vienīgā, kas izmantoja desmit spēlētāju rotāciju, taču tai nav neviena centra šī vārda klasiskajā izpratnē," turpināja Sekuličs. "Šajā pozīcijā spēlē tikai Rolands Freimanis. Latvijai ir trīs ļoti labi snaiperi, proti, Dairis Bertāns, Jānis Blūms un Kristaps Janičenoks, taču komandas motors ir Jānis Strēlnieks, kurš prot veidot ātras un efektīvas "pick&roll" situācijas. Svarīgi, ka mūsu izlase šīs kombinācijas izspēli ierobežo un spēj sadarboties aizsardzībā, mainoties ar sedzamajiem."

Sekuličs arī norādīja, ka Rīgas turnīrs spējis piesaistīt daudz ārzemju līdzjutēju uzmanību, pārsvarā no Lietuvas un Igaunijas: "Visi mači ar Baltijas izlašu dalību bija ļoti labi apmeklēti, atmosfēra arēnā bija laba, tiesa, to nevar ne salīdzināt ar to līmeni, ko spēj piedāvāt mūsu līdzjutēji spēlēs Slovēnijā. Neko sliktu nevaru teikt arī par turnīra organizāciju, un kopumā jāatzīst, ka sajutu - Rīgas pilsētai šis bija liels notikums."

Jāatgādina, ka iepriekšējais Eiropas čempionāta finālturnīrs norisinājās tieši Slovēnijā, kurā tika uzstādīts "EuroBasket" apmeklētības rekords. Katru grupu turnīra spēli vidējo vēroja 2588 skatītāji, bet izšķirošo spēļu posmā šis rādītājs sasniedza 5086 līdzjutējus.

Slovēnijas izlase Lillē ieradās šonakt, apmēram trīs stundas pēc pusnakts, taču izlases treneris Jure Zdovcs šodien nolēmis komandai uzlikt divus treniņus - papildus oficiāli atvēlētajām 45 treniņa minūtēm zālē tika veikts arī īsais treniņš svaru zālē. "Mēs gatavojamies astotdaļfinālam tādā pašā ritmā kā grupu turnīrā," norādīja Zdovcs. "Lai nu kā, puiši saka, ka treniņos nekādas uzvaras netiek izcīnītas, tas būs jādara rītdienas mačā. Taču spēle pret Latviju mums ir tik ļoti svarīga, ka ātri aizmirstam visu nogurumu. Kad rīt iziesim laukumā, visi būs gatavi!"

Izmantotie resursi:
Košarkarska zveza Slovenije: V Rigi je tekmece...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Chris_Drury

  +5 [+] [-]

, 2015-09-11 18:37, pirms 9 gadiem
Freimanis ir mūsu vienīgais centrs, interesanti.

  +8 [+] [-]

, 2015-09-11 18:45, pirms 9 gadiem
Nav ko komentēt. Spēle visu parādīs. Nu tad pēc spēles arī gaidām abu komandu treneru komentārus.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-11 18:58, pirms 9 gadiem
klubu nosaukums gan izraisa smaidu
Riit #TeamSlovenia neizies "Castingu"

  +2 [+] [-]

, 2015-09-11 19:02, pirms 9 gadiem
Slovenija ar savu petisanu tiks aizsutita majas

  -2 [+] [-]

, 2015-09-11 19:25, pirms 9 gadiem
Nevar gan salīdzināt ar Dienvidnieku zirņsmadzenēm , IQ vidēji 0.39, vienā rokā rozīte ar petardi, otrā kastete uzmaukta, protams , ka homo erectusiem trobelis buus lielaaks! Cerams, ka viņi pie tā arī paliks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-09-11 20:27, pirms 9 gadiem
galvenais trumpis Žanis Peineris palicis nepamanīts Peineris arī būs tas kurš sagraus Slovēnijas izlasi lai Peinerim labi krīt

  +1 [+] [-]

, 2015-09-11 21:02, pirms 9 gadiem
Kļūdas gan vērtējumā. Meiers ir simtprocentīgs centrs, kas citā pozīcijā spēlēt nav spējīgs. Rīgas turnīrā lielākoties kā pamatcentrs spēlēja Kaspars Bērziņš, tad, kad piezīmes vai situācija spieda, retu reizi centra postenī nomimāli atradās Freimanis. Lai gan 80% vai pat vairāk Freimanis nospēlēja smagā uzbrucēja pozīcijā, nevis kā stolbs.

     [+] [-]

, 2015-09-11 21:47, pirms 9 gadiem
Nu protams Sc experti zin labāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-11 22:19, pirms 9 gadiem
your_ufo rakstīja: 100% centrs tam es piekrītu, bet ne TOP līmeņa centrs. Tam centram tomēr ir jābūt virs 2 metri 10 centimetriem, šajā ziņā Freimanis tikai atbilst kaut gan arī tikai epizodiski var tur būt. Kaspars Bērziņš arī epizodiski var tur būt. Tāda masīva īsta centra mums nav, bet teiksim Freimanis pārbaudes spēlē pret Vāciju pierādija ka var apturēt Dirku Novitcki. Pietrūkst Šeļakova, tas kārtīgi atstrādā aizsardzību postā pret centriem.
Tad jau tavā reizrēķinā Kambala ir trešais numurs?

  +1 [+] [-]

, 2015-09-12 11:26, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Freimanis ir mūsu vienīgais centrs, interesanti.
Acīmredzot slovēnis redzēja tikai pēdējo spēli pret igauņiem, kur Bērzs maz spēlēja, bet pārējā laikā par federācijas naudu ievērtēja Rīgas krogus.

     [+] [-]

, 2015-09-12 12:17, pirms 9 gadiem
Iedomīgs, bet labi izpētījis mūsu izlasi.