Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Stumbrim desmit punkti zaudētā FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas spēlē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Stumbrim desmit punkti zaudētā FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas spēlē
Roberts Stumbris. Foto: FIBA

LETA. Latvijas basketbolists Roberts Stumbris piektdien guva desmit punktus FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas mačā, bet viņa pārstāvētā Nīderlandes komanda Hertogenbosas "Heroes Den Bosch" piedzīvoja zaudējumu un neturpinās cīņu par vietu pamatturnīrā.

Antaljā notiekošā turnīra spēlē "Heroes Den Bosch" ar rezultātu 63:78 (19:13, 15:26, 12:17, 17:22) atzina Itālijas komandas Brindizi "Happy Casa" pārākumu.

Stumbris, spēlējot 18 minūtes un trīs sekundes, realizēja divus no trīs divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, četrreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva četras kļūdas, kā vienīgais komandā tika pie pozitīva +/- rādītāja (+3) un sakrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

"Heroes Den Bosch" komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Tomass van der Marss, bet pretiniekiem 19 punktus guva Džamels Moriss.

Trešdien pusfinālā Stumbris guva 17 punktus, kamēr "Heroes Den Bosch" ar rezultātu 96:84 uzvarēja Vācijas vienību "Gottingen", kuras rindās Kārlis Šiliņš guva deviņus punktus.

Pamatturnīra sasniegšanai jāuzvar trīs spēlēs un šīs kvalifikācijas grupas uzvarētāja - Brindizi vienība vai Francijas klubs "Cholet" - pamatturnīrā spēkosies ar "VEF Rīga", Jāņa Timmas pārstāvēto Stambulas "Dariššafaka" un Spānijas vienību Tenerifes "Lenovo".

Pagājušajā sezonā Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Mareka Mejera pārstāvēto Jeruzalemes "Hapoel", bet "VEF Rīga" nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā.

Izmantotie resursi:
LETA