Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par Timmas treneri "Baskonia" kļūst Spānijas čempions Martiness

Andrejs Siliņš

Par Timmas treneri "Baskonia" kļūst Spānijas čempions Martiness
Pedro Martiness
Foto: Sputnik / Scanpix

Basketbolista Jāņa Timmas pārstāvētā ULEB Eirolīgas kluba Vitorijas "Baskonia" vadība pavēstījusi, ka par komandas galveno treneri iecelts vietējais speciālists Pedro Martiness, kurš jūnijā aizveda "Valencia" komandu līdz vēsturiskam Spānijas čempiontitulam.

Jau ziņots, ka pēc otrdien notikušās spēles pret "Valencia" (63:80) par atkāpšanos no amata paziņoja tikai šoruden trenera karjeru sākušais Pablo Pridžioni. 40 gadus vecais argentīnietis vēl gada sākumā turpināja spēlētāja karjeru, bet vasarā parakstīja divu gadu līgumu kā komandas galvenais treneris.

Par pagaidu galveno treneri Pridžioni prombūtnē strādā līdzšinējais asistents Serhi Valdeolmiloss, taču ne uz ilgu laiku, jo kluba vadība paziņojusi, ka nolīgts Pedro Martiness. 56 gadus vecais speciālists iepriekšējās divas sezonas strādāja ar "Valencia" vienību, palīdzot tai jūnijā izcīnīt pirmo Spānijas čempiontitulu kluba vēsturē.

Līgums ar Martinesu, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts arī par ULEB Eiropas kausa gada labāko treneri, noslēgts uz divām sezonām, līdz 2019. gada vasarai.

Martiness 28 gadus ilgajā trenera karjerā strādājis virknē Spānijas augstākās līgas klubu un 2005. gadā uz brīdi jau bija "Baskonia" galvenais treneris. No šobrīd joprojām aktīvajiem treneriem Martiness aizvadījis otro lielāko spēļu skaitu ACB līgā aiz Aito Garsijas Renesesa. Tā kā Aito šosezon strādā Vācijā ar Berlīnes "Alba", Martinesam šosezon būs iespēja vēl vairāk pietuvoties.

1990. gadā, vadot Badalonas "Joventut", Martiness izcīnīja Korāča kausu, bet 2005. gadā ar "Baskonia" - Spānijas superkausu.

     [+] [-]

, 2017-10-27 11:43, pirms 7 gadiem
labs pavērsiens!