Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" uzņems Itālijas superklubu "Montepaschi"

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

"Rytas" uzņems Itālijas superklubu "Montepaschi"
Vai Halids El-Amins palīdzēs ''avīžniekiem'' izcīnīt 1. uzvaru šosezon? Foto: bc.lrytas.lt

Šodien savu 1. mājas spēli ULEB Eirolīgas pamatturnīrā aizvadīs Viļņas ''Lietuvos Rytas'', kas pulksten 19:45 uz ''Siemens Arena'' parketa dēļiem lūkos pieveikt pieckārtējos Itālijas čempionus - Sjēnas ''Montepaschi''. Tikmēr citviet Eiropā tiks aizvadītas vēl sešas Eirolīgas grupu turnīra spēles.

Lietuvas čempionvienība Eiropas prestižāko klubu turnīru pagājušonedēļ iesāka ar pārliecinošu zaudējumu Turcijā, kur ar 69:86 piekāpās Stambulas ''Efes Pilsen''. Tikmēr Sjēnas ''Montepaschi'' dalību Eirolīgā uzsāka vairāk nekā pārliecinoši - ar 76:44 savā laukumā sagrauta Francijas čempione - ''Cholet Basket''.

Itālijas superklubā vadošās lomas spēlē divi lietuviešu basketbolisti - centrs Kšištofs Lavrinovičs un aizsargs Rims Kaukēns. Pēdējais no abiem savas karjeras sākumā maizīti pelnīja tieši ''avīžnieku'' komandā, tāpēc atkalredzēšanās ar ''Rytas'' varētu izvērsties interesanta. Paredzams, ka šodien debiju savas jaunās komandas sastāvā Eirolīgas turnīrā piedzīvos ''Rytas'' jaunieguvums saspēles vadītājs Halids El-Amins. El-Amina saspēles vadītāja prasmes šodienas mačā varētu būt vitāli svarīgas, jo aizvadītajā spēlē pret ''Efes'' bija acīmredzams, ka aizsargiem Artūram Jomantam un Martinam Gecēvičam saspēles diriģēšana nav viņu tiešais pienākums [pa abiem kopā spēlētāji pieļāva desmit no komandas 17 kļūdām].

''Es ceru, ka 1. mājas spēle mums dos nelielu pārsvaru, jo ''Siemens Arena'' būs pārpildīta ar mūsu līdzjutējiem. Kas attiecas uz pretiniekiem - ''Montepaschi'' ir viena no Eirolīgas labākajām komandām, kas pat spēlējusi ''Final Four''. Vasarā viņu sastāvs nedaudz pamainījās, bet ikkatrā no pozīcijām viņiem ir meistarīgi spēlētāji un labs treneris Simone Pianidžiani, pie kura spēles stila viņa padotie jau pieraduši. Mums jāuzmanās no Lavrinoviča un Kaukēna, kuri ir viņu uzbrukuma stūrakmeņi. Tāpat vērība jāpievērš Bo Makalebam - viņš pērn aizvadīja lielisku sezonu Belgradā,'' pretinieku raksturo ''Rytas'' galvenais treneris Aleksandrs Trifunovičs.

''Šī man būs īpaša spēle, jo Viļņa ir mana dzimtā pilsēta, kur dzīvo mana ģimene un liels skaits draugu,'' teic iepriekš minētais Rims Kaukēns. ''Mums jāparāda savs labākais sniegums, jo ''Rytas'' savā laukumā spēlē ļoti labi. Spēles notiek lielā arēnā ar daudz līdzjutējiem, un tas parasti spēlē viņiem par labu. Mums šī būs grūta spēle.''

Spēli no Viļņas tiešraidē translēs televīzijas kanāls ''Viasat Sport Baltic''.

Tikmēr citās spēlēs interesantākie dueļi gaidāmi Stambulā un Gdiņā, kur vietējās ''Efes Pilsen'' un ''Asseco Prokom'' spēkosies ar Valensijas ''Power Electronics'' un Vitorijas ''Caja Laboral''. Rītdien grupu turnīrs turpināsies ar vēl piecām spēlēm.

ULEB Eirolīga. 27. oktobris

SpēleLaiks
Lietuvos Rytas - Montepaschi19:45
Efes Pilsen - Power Electronics20:15
Asseco Prokom - Caja Laboral20:45
Brose Baskets - Olympiacos21:00
Partizan - BC Khimki21:45
Cholet B. - Regal Barcelona21:45
Spirou Charleroi - Virtus Roma22:00

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

  -1 [+] [-]

, 2010-10-27 14:56, pirms 14 gadiem
Rytas uzvarēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-27 15:47, pirms 14 gadiem
Nr.71 rakstīja: KUR NETA BUS?
Neinteresē! Pa NTV+ būs!

     [+] [-]

, 2010-10-27 16:46, pirms 14 gadiem
Rytas nespēlēja pret efes pilsen ja kas, bet pret Fenerbache.