Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mutko: "Volejbols Krievijā apsteidz basketbolu, jo tur neveido apvienotās līgas, kurās liek spēlēt ar varu"

Agris Suveizda

Mutko: "Volejbols Krievijā apsteidz basketbolu, jo tur neveido apvienotās līgas, kurās liek spēlēt ar varu"
Vitālijs Mutko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko televīzijas kanālā "Rossija-2" kritizēja Krievijas basketbola attīstību, uzskatot, ka jāattīsta ir nevis kāda konkrēta līga, kā VTB Vienotā līga, bet gan viss sporta veids kopumā.

"Volejbolā neviens nemetas izveidot kaut kādus apvienotos čempionātus, jaunas līgas un tur visus dzīt ar varu. Visur prioritāte ir nacionālais čempionāts, Krievija. Tāpēc volejbols bērnu skolu ziņā ir pacēlies uz otro vietu, bet basketbols ir nokrities," sacīja Vitālijs Mutko.

"Basketbolā mums ir ļoti daudz "speciālistu", tā sauktā sabiedrība, ar kuru vakar runāju. Visu laiku iekšienē notiek kaut kādas intrigas, bet noteiktas sistēmas nav. Nedrīkst ņemt kaut kādu daļu, kaut kādu līgu un attīstīt tikai to. Ir jāskatās uz visu basketbolu," Mutko turpināja.

"Pretējā gadījumā nāksies iet pa CSKA ceļu. Pirkt ārzemniekus un teikt, ka basketbola prioritāte ir kaut kādas vienas komandas uzvara Eirolīgā. Tai būs 20 līdzjutēji, bet toties kāds apmierinās savu pašapziņu. Nesaprotu cilvēkus, kuri tam dod naudu - viņus vai nu piespiež, vai kā citādi. Ja viņi dotu savu naudu..." teica Mutko.

Pagājušajā sezonā par VTB Vienotās līgas čempioni kļuva Maskavas CSKA, kas finālā četrās spēlēs pieveica Kubaņas "Lokomotiv" (3-1). Eirolīgā CSKA izcīnīja trešo vietu, Londonā ar rezultātu 74:73 uzvarot "Barcelona".

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-28 17:08, pirms 11 gadiem
ir liela atšķirība starp khl un vtb, khl klubiem visiem ir jauniešu komandas, kas spēlē citās Krievijas līgās, nekas tāds nenotiek basketā

     [+] [-]

, 2013-07-29 10:05, pirms 11 gadiem
Vienkārši krieviem visur gribās būt pirmajiem un galvenajiem, ja nevar uzvarēt starptautiskajos mačos, tad taisa tos pie sevis. Sasit visus un ir baigie čempioni!