Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Begičs pastiprina ''Žalgiris''

Begičs pastiprina ''Žalgiris''
Mirza Begičs bloķējot Jonu Mačuli ULEB Eirolīgas spēlē
Foto: AFP

Lietuvas basketbola komanda Kauņas ''Žalgiris'' ir pastiprinājusies ar centra spēlētāju Mirzu Begiču, kurš iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Ļubļanas ''Union Olimpija'', noslēdzot ar basketbolistu līgumu uz trim gadiem pēc sistēmas 2+1.

Jau iepriekš komanda aktīvi komplektējusi sastāvu gaidāmajai sezonai. Komandā atgriezies Markuss Brauns, ''Žalgiris''' spējis noturēt Mantu Kalnieti un Daiņu Šalengu, kā arī vēl ir piesaistīti pāris basketbolisti.

Šodien kļuvis zināms, ka komanda papildinājusies ar centra spēlētāju Mirzu Begiču. Līgums noslēgts pēc sistēmas 2+1 ar iespējām pagarināt šo līgumu pēc divām sezonām. Begičs iepriekšējās divas sezonas spēlēja Slovēnijas komandā Ļubļanas ''Union Olimpija'', pārstāvot komandu arī ULEB Eirolīgā. Pagājušajā sezonā basketbolists ''Union Olimpija'' sastāvā vidēji spēlē guva 11,1 punktus un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu. Pie tam, 220 cm garais basketbolists 1,7 reizes bloķēja pretinieku metienus, esot viens no top bloķētājiem visā Eirolīgā.

Plašāk par Begiču kļuva zināms pēc 2005.gada U-20 Eiropas čempionāta, kur Begiča statistikas rādītāji bija diezgan iespaidīgi - 14,5 punkti, 8 atlēkušās bumbas un 5,5 bloķēti metieni vidēji spēlē. Šovasar Begičs tika izsaukts arī uz Slovēnijas vīriešu izlasi, taču pats basketbolists attiecās doties uz to, aizbildinoties, ka vēlas labāk sagatavoties gaidāmajai sezonai. Pēdējās sešas nedēļas basketbolists ir individuāli strādājis pie savas fiziskās sagatavotības.

Izmantotie resursi:
zalgiris.lt

  +6 [+] [-]

, 2009-08-22 11:40, pirms 15 gadiem
Izskatās ka Žalgirim viss OK.

     [+] [-]

, 2009-08-22 12:08, pirms 15 gadiem
naudiņš atradies lietuviešiem...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-22 12:18, pirms 15 gadiem
Nebiju dzirdējis par viņu bet liekas ka būs kārtīgs tornis groza apakšā