Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Elksnis: "Latviešu komandām būtu jātiecas uz tiem apstākļiem, kas ir Tartu"

Emils Ozerinskis

Elksnis: "Latviešu komandām būtu jātiecas uz tiem apstākļiem, kas ir Tartu"
Edmunds Elksnis minūtes pārtraukuma sarunā ar Emanuelu Vembī. Foto: Renārs Koris/ENBL

Pēc debijas spēles Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL) ar Sportacentrs.com aprunājās "Tartu Ülikool" saspēles vadītājs Edmunds Elksnis, kurš par savu pirmo pieredzi ārzemju klubā neslēpa prieku, norādot, ka Igaunijas studentu pilsētā viņam nodrošināts viss nepieciešamais.

Ar 11 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm ilggadējais Valmieras basketbolists Edmunds Elksnis kaldināja savas jaunās vienības "Tartu Ülikool" panākumu pār liepājniekiem ar 61:53. Negaidīti pašam Elksnim, viņš uz spēli izgāja kā Tartu vienības kapteiņa pienākumu izpildītājs.

Aizvadīta pirmā spēle Ziemeļu līga, uzvarēta "Liepāja". Pastāsti par pašu spēli, kā nāca šī uzvara?
Nebija viegli, nevarējām atrast savu ritmu. Tagad dažas spēles esam tā kā pazaudējušies, bet šī ir mums svarīga uzvara. Uzbrukums bija ļoti iestrēdzis. 27 punkti pirmajā puslaikā ir stipri par maz. Aizsardzībā arī ielaisti tikai 27 punktu, tā kā tā bija pozitīvā lieta spēles pirmajā pusē. Mums no sastāva ir pāris spēlētāji izkrituši un tādēļ rotācija palikusi plānāka. Prieks par uzvaru, jo mums tā tiešām bija ļoti vajadzīga.

Pastāsti kāda ir komunikācija komandas iekšienē par šo turnīru? Vai ir sajūta, ka šie starptautiskie mači ir īpašāki vai gatavojaties tāpat kā parastiem ikdienas mačiem?
Vai tas ir īpašāk, es teiktu ka nē. Ejam tāpat kā uz jebkuru spēli. Taču teikšu, ka tas ir pozitīvi, jo pretī jaunas sejas un kaut kādas jaunas lietas. Tas ir labi, ka ir kādas jaunas vēsmas, jo spēlējot vislaik vienā līgā jau zini visus pretiniekus. Visi uz to skatās pozitīvi, jo ir vairāk spēles un jaunas lietas kam gatavoties.

"Liepāja" šajā gadījumā ir komanda, kas pretī stājas arī Latvijas - Igaunijas čempionātā, bet poļu "Anwil" ir tāds zināms kairinātājs?
Jā, protams. "Anwil", "Enisey" un tā pati "Brno" ir kaut kas jauns. Pirmsezonā mēs bijām Itālijā un tad arī sanāca uzspēlēt ar komandām, kas ikdienā pretī nestājas. Bija interesanti.

Pastāsti kā tu šajā sezonā nonāci Tartu komandā?
Aģents piedāvāja tādu iespēju. Var teikt, ka Tartu sameklēja mani un ļoti gribēja redzēt savās rindās. Man bija piedāvājumi arī no citurienes. Esmu ļoti priecīgs, ka nonācu Tartu un izvēlējos šo variantu. Bija tā, ka svārstījos starp variantiem, bet tiešām esmu priecīgs, ka izvēlējos tieši šo. Apstākļi tiešām ir ļoti, ļoti labi. Apstākļu ziņā nevaru neko labāku vēlēties.

Kopumā kā esi iedzīvojies Tartu? Pati pilsēta ir simpātiska, bet kas ir tas ko komanda nodrošina?
Priekš manis ir jāiet tikai uz treniņiem. Treniņš un māja. Ir nodrošināta ēšana divreiz dienā, mašīna, dzīvoklis, uz treniņlaukumu varu iet kad vien es gribu. Brīvdienā varu aiziet uz pirti. Atliek tikai trenēties un spēlēt. Esmu pat pārsteigts cik tur viss ir sakārtots. Tas būtu noteikti solis uz ko iet Valmierai un citām latviešu komandām. Neesmu nekur citur bijis, kur tā ir. Uz tādu pusi būtu jāiet mūsu komandām.

Zinām, ka Latvijas komandās ne visi spēlētāji ir profesionāļi. Jums ir Tartu Universitātes pieraksts. Pastāsti cik daudz komandā esat profesionāli spēlētāji un cik ir no studentu frontes?
Mēs esam tikai četri profesionālie un pārējie visi ir studenti. Viņi cenšas tikt uz rīta treniņiem un ir sabīdīts viss tā, lai varētu pakārtot. Jāatzīst, ka viņi diezgan daudz iet uz skolu.

Kā kļuvi par komandas kapteini?
Es neesmu komandas kapteinis. Lietuvietis ir izkritis ārā un viņš ir komandas kapteinis. Es pat nezināju, ka šodien esmu ielikts par kapteini, bet ja sauc kā pirmo ārā, tad ir jāiet. (smejas)

Kas ir komandas spēlē ko treneri no komandas vēlas, kāds ir Tartu iecerētais modelis?
Tas ir ātrs un azartisks basketbols ar pilna laukuma aizsardzību. Komandā ir jauni spēlētāji un visiem ir jāstrādā aizsardzībā. Taču jādomā ar galvu. Mēs te dažas spēles ieskrējāmies tā, ka neviens ar galvu vairs nedomāja. Skrējām ar galvām sienās un tā bija liela kļūda. Šodien mums parādīja video un sapratām, ka brīžiem arī jonobremzē. Treneris vēlas ātro basketbolu, jo mums nav to lielo centu un lielo ķermeņu, lai spēlētu lēnu basketbolu.

Lietuviešu centrs Drungila, cik ilgi apmēram viņš ir ārā? Kad gaidāt viņu atpakaļ?
Viņam pateica, ka divas nedēļas būs ārā. Treniņos nedaudz pārslodze sanāca. Treniņi mums ir smagi, pats arī cīnos un brīžiem kājas iet ciet. Tagad vēl arī spēļu grafiks ir pietiekami intensīvs. Gaidām pēc divām nedēļām viņu atpakaļ, jo mūsu komandā viņš ir diezgan liels puzzles posmiņš.