Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmits: ''Spēlēšana "Žalgiris" ir man šobrīd vispiemērotākais variants''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šmits: ''Spēlēšana "Žalgiris" ir man šobrīd vispiemērotākais variants''
Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas

LETA. Latvijas basketbolistam Rolandam Šmitam spēlēšana Lietuvas klubā Kauņas "Žalgiris" ir šobrīd vispiemērotākais variants karjerā, sarunā ar žurnālistiem atzina Šmits.

27 gadus vecais uzbrucējs šovasar pievienojās "Žalgiris" klubam un pirmo reizi karjerā kopš 2012.gada nespēlēs Spānijā, kur "Barcelona" rindās vairāk bija otrā plāna spēlētājs.

"Piedāvājumu bija ļoti daudz, taču uzskatu, ka šajā brīdī tas man ir visatbilstošākais variants. Man ir tikai 27 gadi un vēlos vēl sevi pierādīt laukumā. Pagaidām vēl neesam runājuši par spēles minūtēm, bet ceru, ka būs vieta starta pieciniekā. Taču neviens neko tāpat vien nedos, pašam vien tā vieta būs jāizcīna," teica Šmits.

Salīdzinot ar Eiropā spēcīgāko līgu - Spānijas čempionātu (ACB) -, Lietuvā nav tik augsts vidējais līmenis, tomēr Šmits uzskata, ka vietējo meistarsacīkšu mačos viņam nāksies sastapties ar gana lielu pretestību. "Katru nedēļu būs Eirolīgas mači, tāpat arī Lietuvā arī ļoti spēcīgi spēlētāji. Jāgatavojas būs visiem mačiem," uzsvēra valmierietis.

Piedāvājumi bijuši arī no citām Eirolīgas komandām, bet šobrīd tas vairs neesot svarīgi, jo izvēlēts variants, kas visvairāk viņu saistījis. Šmits arī īpaši nedomājot par sevis apliecināšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, lai atrādītu sevi NBA komandām.

"Esmu ar aģentu par to runājis, tomēr pēc sezonas ir jāatpūšas. Mums sezona Spānijā beidzas ļoti vēlu, ja salīdzina ar citiem čempionātiem," atzina Šmits.

Barselonas klubā pēdējās divas sezonas Šmits spēlēja pie lietuviešu trenera Šarūna Jasikēviča, taču kā kaimiņvalsts basketbolists viņš neesot baudījis lielāku labvēlību no trenera.

"Ar Šarūnu attiecības bija labas, tāpat arī ar pārējo treneru korpusu, kur visi ir profesionāļi. Viņš pret visiem bija vienāds - neskatoties no kuras valsts nāk, viņam nebija mīlulīšu. To es arī viņā visvairāk cienu," teica Šmits.

Latvijas valstsvienība 25.augustā "Arēnā Rīga" aizvadīs Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Turciju, bet 28.augustā izbraukumā stāsies pretī Lielbritānijai. Savukārt pirms tam vēl 19.augustā savā laukumā paredzēta pārbaudes spēle pret Igauniju.

Izlases galvenais treneris Luka Banki pulcējis teju visspēcīgāko izlases sastāvu un Šmits uzskata, ka visi basketbolisti ir gatavi spēlēt tā, kāds būs trenera redzējums. Īpaši izlasi stiprināšot Kristapa Porziņģa palīdzēšana komandai.

"Jābūt gatavam jebkurā brīdī iet laukumā un mest pa grozu tik, cik vajadzēs. Zinu, ko treneris no manis grib, to arī darīšu - būs sava sistēma un pie tās arī pieturēsimies. Kristaps ir spēlētājs, kurš var gan atvērt laukumu, gan spēlēt kā piektais numurs, gan arī mest aiz perimetra. Viņa klātbūtne ir ļoti, ļoti liels pluss komandai," atzīmēja Šmits.

Izmantotie resursi:
LETA