Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais Eirolīgas čempions Kampaso atgriežas trofejas īpašniecē "Real Madrid"

Agris Suveizda

Divkārtējais Eirolīgas čempions Kampaso atgriežas trofejas īpašniecē "Real Madrid"
Fakundo Kampaso "Real Madrid" kreklā. Foto: Zumapress,com/Scanpix

ULEB Eirolīgas čempionvienība basketbolā "Real Madrid" pavēstījusi par četru sezonu līguma parakstīšanu ar 32 gadus veco argentīniešu saspēles vadītāju Fakundo Kampaso.

Karjeras labākās sezonas Kampaso aizvadījis tieši Karaliskajā klubā. Karjeru sācis Argentīnas "Penarol", Kampaso no 2014. līdz 2020. gadam pārstāvēja "Real Madrid", 2015. un 2018. gadā triumfēja Eirolīgā un pievienoja trīs Spānijas titulus, 2019. gadā arī kļūstot par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Pēc tam Kampaso devās uz Nacionālo basketbola asociāciju un Denveras "Nuggets" un Dalasas "Mavericks" rindās sāka 23 no 138 spēlēm un vidēji 19,3 minūtēs tika pie 5,3, punktiem, 3,3 rezultatīvām piespēlēm, 1,8 atlēkušajām bumbām un 1,0 kļūdām. Decembrī Kampaso atgriezās Eirolīgā, pievienojoties Belgradas "Crvena zvezda", tiesa, kluba spēlētāju reģistrācijas lieguma dēļ argentīnieša reālā atgriešanās laukumā aizkavējās.

Kampaso Eirolīgas sezonā paguva aizvadīt deviņas spēles, vidēji 28,6 minūtēs izceļoties ar 15,0 punktiem, 5,9 rezultatīvām piespēlēm, 2,8 atlēkušajām bumbām un 2,9 kļūdām. Kampaso arī kļuva par Serbijas čempionu. Ārzemju mediji lēš, ka Kampaso bruto alga Madridē būs ap trim miljoniem eiro sezonā, bet pēc nodokļu nomaksas – ap 1,5 miljoniem sezonā. Kampaso ar Madrides klubu arī vēl nav pilnībā norēķinājies par līguma izpirkumu, kad devās uz NBA.

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/noticias...