Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Skyliners" kļūst par pēdējo FIBA Izaicinājuma kausa "Final Four" dalībnieci

Andrejs Siliņš

"Skyliners" kļūst par pēdējo FIBA Izaicinājuma kausa "Final Four" dalībnieci
Džastins Kobss
Foto: FIBA Europe

Otrdienas vakarā Frankfurtē FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfināla trešajā spēlē vietējā "Fraport Skyliners", ko pārstāv bijušais Rīgas VEF leģionārs Džastins Kobss, uzveica Krasnojarskas "Enisey" ar rezultātu 85:80, sērijā triumfējot ar 2-1.

Pēc uzvaras pirmajā spēlē (77:74) vācieši izbraukumā zaudēja ar desmit punktu starpību (68:78), tomēr viens no iemesliem zaudējumam bija komandas rezultatīvākā spēlētāja un labākā piespēlētāja Džastina Kobsa nespēlēšana. Izšķirošajā trešajā sērijas spēlē ceļgalu savainojušais Kobss atkal bija ierindā un lielā mērā sekmēja "Skyliners" panākumu ar 85:80.

Uzvarētājiem 22 gadus vecais centrs Johaness Voigtmans, kurš jau aizvadījis dažas spēles Vācijas izlasē, guva 26 punktus, bet amerikāņu aizsargs Kobss, kurš novembrī uz pārbaudes laiku atradās VEF sastāvā, 38 minūtēs pievienoja 19 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas izprovocētas piezīmes.

Kobss Izaicinājuma kausa turnīrā šosezon vidēji 35,8 minūtēs guvis 17,1 punktu, atdevis 6,4 piespēles un izprovocējis 5,1 piezīmi.

Spēli Frankfurtē tiesāja Latvijas tiesnesis Andris Aunkrogers.

FIBA Izaicinājuma kausa "Final Four" turnīrs notiks no 24. līdz 26. aprīlim. Pagaidām vēl nav noteikta vieta, kur jaunā čempione tiks noskaidrota.

Pusfinālā "Skyliners" tiksies ar Francijas kausa ieguvēju "JSF Nanterre", kas vēl pagājušajā sezonā spēlēja Eirolīgā, bet šobrīd ieņem otro pozīciju Francijas čempionātā. Otrajā pusfināla pārī Rumānijas kausa ieguvēju un starptautisko turnīru debitanti "Energia" eksaminēs turku "Trabzonspor Medical Park".

     [+] [-]

, 2015-03-18 09:25, pirms 9 gadiem
Raksta autors varēja būt vērīgāks un protokolā pamanīt, ka vācieši pēc pirmā puslaika zaudēja ar 19 punktiem.