Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Esam uzvarējuši divas vadošas Eiropas komandas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Esam uzvarējuši divas vadošas Eiropas komandas"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Esmu apmierināts ar visiem spēlētājiem, īpaši Šeļakovu, kurš grūtā brīdī pienācīgi nospēlēja. Trešā ceturtdaļa bija izšķiroša, no mīnus septiņi panācām plus septiņi, tātad atspēlējām 14 punktus," izcīnot otro uzvaru Eiropas kausa G grupā, preses konferencē teica basketbola kluba "VEF Rīga" basketbola kluba (2-3, mājās 2-1) galvenais treneris Rims Kurtinaitis. Potīti izmežģījis uzbrucējs Tailers Keins, kuram trešdien tiks veikta medicīniskā pārbaude.

Otrdien rīdzinieki teicami nospēlēja trešajā ceturtdaļā, kad realizēja 9 no 15 divpunktu metieniem, 2 no 5 tālmetieniem, 3 no 6 soda metieniem, izdarīja 6 rezultatīvas piespēles un tikai vienu reizi kļūdījās. Saspēles vadītājs Dairis Bertāns otrajā puslaikā guva 17 no 20 punktiem, tādējādi palīdzot uzvarēt 2004. gada ULEB kausa ieguvējus un šobrīd otru labāko Izraēlas klubu. Pirms nedēļas VEF savā laukumā pieveica ACB līgas klubu "Cajasol Sevilla", kas pērn Spānijas čempionātā izcīnīja piekto vietu.

“Pirmkārt, vēlos apsveikt puišus ar lielisku uzvaru,” komandu uzslavēja Kurtinaitis un norādīja, ka cīņa par iekļūšanu otrajā kārtā izšķirsies 21. decembrī Nimburkā un Jeruzalemē. “Mūsu mērķis bija uzvarēt ar lielāku starpību, nekā zaudējām Jeruzalemē, tātad ar 14 punktiem, taču uzvara paliek uzvara. Mums ir palikušas izredzes, gaidīsim, kā beigsies spēle Čehijā. Ja CEZ Nymburk šodien uzvarēs Cajasol, mums būs labākas izredzes iekļūt nākamajā kārtā, bet vēl pašiem vajadzēs uzvarēt čehus ar 11 punktu pārsvaru (un būs jāsagaida “Hapoel” zaudējums Jeruzalemē).”

Treneris bija priecīgs par VEF progresu. “Kā plānoju, uz Jauno gadu esam ieguvuši jaudu. Tagad spēlējam uz uzvaru, nevis vienkārši spēlējam basketbolu. Ja sezonas sākumā sākumā vēl nezinājām viens otru laukumā, uzvara bija atkarīga no labas vai sliktas dienas laukumā, tagad spēli kontrolējam. Divas uzvaras pār vadošām Eiropas komandām, tas ir labs rezultāts.”

Lūzumu spēlē izdevies panākt pēc puslaika pārtraukuma, teica Kurtinaitis. “Trešā ceturtdaļa bija izšķiroša, no mīnus septiņi panācām plus septiņi, tātad atspēlējām 14 punktus. Spēles beigās pieļāvām dažas nevajadzīgas kļūdas, tomēr nosargājām uzvaru.”

Juris Umbraško pagaidām cīnās ar savainojuma sekām un nav zināms, kad viņš varēs palīdzēt komandai laukumā. “Umbraško ir pārbaudes laiks, viņam bija meniska operācija. Vēl jūt sāpes celī un savainojuma sekas, pagaidām nezinu, kad viņš varēs spēlēt.”

Keins: "Kurtinaitis no mums gaida daudz"

“Uzvara tika gūta ar komandas spēkiem. Puiši iemeta svarīgus metienus, kad to visvairāk vajadzēja,” pēc uzvaras par spīti potītes savainojumam smaidīja uzbrucējs Tailers Keins. “Aizsardzībā labi nospēlēja visi, sākot ar aizsargiem. Uzvarējām cīņā par atlēkušajām bumbām un ieguvām mums labvēlīgo rezultātu.”

Aizsardzībā cenšamies spēlēt ļoti agresīvi, bet garajiem spēlētājiem neizdodas izvairīties no piezīmju problēmas,” teica Keins, atgādinot, ka otro spēli pēc kārtas laukumu ar piecām piezīmēm spiesti pamest Parahovskis un Bērziņš. “Tā ir rezultāts agresīvai aizsardzībai.”

“Tagad esam viens otru labāk iepazinuši, zinām spēles stilu, spēlētājus, kuri var iemest svarīgus metienus, kuri var aizsardzībā savākt atlēkušās bumbas. Spēlējam viens par otru. Kristaps (Janičenoks) ir pieredzējis vīrs, viņš citus aizrauj ar personīgu piemēru, kārtīgi cīnās abos laukuma galos, labs līderis, kuram visi var sekot. Galvenais treneris strādā tikpat smagi. Viņš no mums daudz gaida un, ja tā nebūtu, neaizsniegtos līdz tam, kur esam šodien.”

Odeds Katašs, “Hapoel Migdal Jerusalem” galvenais treneris

Jau pēc spēles Jeruzalemē teicu, ka Rīgas komandai ir labs potenciāls. Labi garie, labi aizsargi, laba sistēma ar labu intensitāti. Otrajā puslaikā viņi laukumā devas ar lielāku enerģiju, savukārt mēs sākām kļūdīties un atļāvām pretiniekiem izmest brīvus metienus. Cerēsim, ka zaudējums mums netraucēs iekļūt nākamajā kārtā. Savā laukumā šosezon neesam zaudējuši ne reizi.

 +13 [+] [-]

, 2010-12-14 22:11, pirms 13 gadiem
Ja Vefs sadi speles, bus fani uz spelem daudz vairak!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-12-14 22:14, pirms 13 gadiem
uz nākamo būs jāatnāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-14 22:15, pirms 13 gadiem
2nd Quarter Cajasol- Nymburg 33-47

  -3 [+] [-]

, 2010-12-14 22:15, pirms 13 gadiem
Kurš no šiem klubiem ir eiropas vadošais klubs?

  +2 [+] [-]

, 2010-12-14 22:17, pirms 13 gadiem
Diezgan daudzaam sakritiibaam jaabuut,zheel,ka zaudeeja ''Nymburk'' savaa laukumaa,21 decembrii ir jaaizdara neiespeejamais,ceru,ka abas LV komandas tiks taalaak

     [+] [-]

, 2010-12-14 22:18, pirms 13 gadiem
manliekas ka hapoel tiesi pedeja spele ir javinē spāņi,vai tiešām es sajaucu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-14 22:24, pirms 13 gadiem
ja un mums pats galvenais ar 11 punktiem javinē/
spēles sāksies vienlaicigi,buus intresanti.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-14 22:33, pirms 13 gadiem
lūdzu turam īkšķus Watch Live Cajasol vs CEZ Nymburk

     [+] [-]

, 2010-12-14 22:44, pirms 13 gadiem
Kad vinnes spanijas top3 klubus tad vares tik gudri runat

     [+] [-]

, 2010-12-14 22:45, pirms 13 gadiem
piszdec,kaa stimacam aci paarshkeela..

  +2 [+] [-]

, 2010-12-14 22:57, pirms 13 gadiem
Viss ir ļoti vienkarši Hapoel jauzvar majas Cajasol kas ir ļoti ticams variants, bet mums jauzvar ar 11 punktu starpību Nymburk viņu laukuma, kas būs pats, pats grūtakais un to varēs nosaukt par neiespējamo misiju, jo tomēr komandai pietrukst manuprāt vienas lietas, ļoti alba saspeles vaditaja kas izdala piespēles, ka Adolfs vai Blums Lai Valdis saruna jaunāko dēļu uz vienu spēli, tas tā nenopietni.. Visu cieņu Šelakovam kurš šodien un arī iepriekšeja uzvara bija viens no varoņiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-12-15 00:44, pirms 13 gadiem
tas lietuvietis galīgi stulbs? Kadi vēl top klubi?

     [+] [-]

, 2010-12-15 06:10, pirms 13 gadiem
vakar spēle bija laba.

tikai brīnos par trenera komentu - vai tad pašreizējie rezultāti ir kāds panākums priekš komandas, kura sezonu uzsāka ar 7 esošajiem vai bijušajiem izlases spēlētājiem un 5 labiem leģionāriem???