Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eiropas grandi aptur sarunas ar Mirotiču, Papapetru atgriežas Atēnās

Agris Suveizda

Eiropas grandi aptur sarunas ar Mirotiču, Papapetru atgriežas Atēnās
Nikola Mirotičs. Foto: Barça Basket

Spānijas basketbola grands "Barcelona" nevēlas paturēt savu dārgāko spēlētāju Nikolu Mirotiču, kurš nepalikšanu Katalonijā jau paguva apstiprināt arī publiski, taču Eurohoops ziņo, ka sarežģīto juridisko attiecību dēļ Mirotiča došanās prom nemaz nav akmenī cirsta.

Eiropas mediji vasaras sākumā mēļoja, ka gadījumā, ja Pirejas "Olympiacos" līderis Aleksanders Vezenkovs dosies uz NBA, favorīts uz viņa atstāto vietu būs 32 gadus vecais spēka uzbrucējs Mirotičs. Bulgāru zvaigzne ir nonākusi NBA, taču "Olympiacos" pārrunas ar Mirotiču jau pārtrauca – bez līguma parakstīšanas. Nupat "Olympiacos" piemēram esot sekojušas arī Atēnu "Panathinaikos", Milānas "Olimpia" un "Monaco", kandidātu pulkā piesaukta arī Belgradas "Partizan".

Problēma ir tā, ka Mirotičam vēl ir spēkā esošs līgums ar "Barcelona", kura izbeigšana priekšlaikus ir problemātiska – acīmredzot nepieciešama piekāpšanās no kādas no pusēm. Mirotičs vasaras sākumā Mundo Deportivo teica, ka "Barcelona" viņa saglabāšanu sastāvā neizskatīja pat par samazinātu algu, bet šobrīd nevarot izslēgt, ka melnkalnietis tomēr paliks. 2022. gada Eirolīgas MVP šosezon 29 spēlēs un vidēji 25,0 minūtēs sakrāja 15,4 punktus, 4,3 atlēkušās bumbas, 1,2 rezultatīvas piespēles un 1,4 kļūdas.

Tikmēr sastāvu komplektēt turpina Eirolīgas agresīvākā komanda šajā vasarā – Atēnu "Panathinaikos", kurā atgriezies 29 gadus vecais grieķu uzbrucējs Joannis Papapetru. Pirms gada viņš no Atēnām devās uz Belgradu, ar "Partizan" kļuva par Adrijas čempionu, bet Eirolīgā sāka 24 no 38 spēlēm un vidēji 20,6 minūtēs atzīmējās ar 5,4 punktiem, 2,3 atlēkušajām bumbām. Ja Mirotičs ir spēlējis abos Spānijas milžos "Real Madrid" un "Barcelona", tad Papapetru pirms "Panathinaikos" spēlēja "Olympiacos".

Atēnu "Panathinaikos" šovasar pievienojušies grieķi Kostass Slukass, Joannis Papapetru, Kostass Adetokunbo, Dinoss Mitoglu un Dimitris Moraitis, argentīnietis Luka Vildosa, francūzis Matiass Lesors un amerikānis Džerians Grānts.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/arbarkas/status...
https://www.paobc.gr/en/game-news/1...