Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikevičs par Žagaru: "Jācer, ka viņš izaugs par vēl vienu Valteru"

Andris Liepa
Andris Liepa

Jasikevičs par Žagaru: "Jācer, ka viņš izaugs par vēl vienu Valteru"
Artūrs Žagars Foto: Fenerbahce/Facebook

Basketbola kluba Stambulas "Fenerbahce" galvenais treneris Šarūns Jasikevičs pēc ceturtdien, 10. oktobrī, gūtās uzvaras pār Stambulas ''Anadolu Efes" atzinīgi izteicās par latviešu saspēles vadītāju Artūru Žagaru.

“Fenerbahce” Stambulas derbijā ar 83:78 pārspēja cita latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvēto “Anadolu Efes”.

Žagars šajā spēlē uz parketa pavadīja 13:57 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar 11 punktiem (2p. 2/3, 3p. 2/2, s.m. 1/2). Pēc spēles Jasikevičam tika jautāts, vai Žagars šobrīd ir uzskatāms par Eiropas Džonu Stoktonu (NBA leģenda).

Lietuviešu speciālists norādīja, ka gan pretinieki spēlēs, gan komandas biedri treniņos pret latvieti spēlējot ļoti fiziski.

“Tāpēc, ka viņš ir balts un mazs? Tāpēc tu viņu salīdzini ar Stoktonu? Artūrs šobrīd cenšas izkarot savu vārdu. Jums vajadzētu redzēt, kā viņš tiek “iekaustīts” treniņos. Vienu dienu viņš treniņu pamet ar asiņojošu degunu, citu – ar asiņojošu lūpu. Pēc mača pret “Olympiacos” domāju, ka viņš dosies uz slimnīcu, jo pretinieki spēlēja fiziski. Bet viņš pastāv par sevi,” sacīja Jasikevičs.

Žagars savas karjeras laikā bieži cīnījies ar dažādiem savainojumiem. Vēl pērn viņš iedzīvojās ceļgala traumā, kas saspēles vadītājam liedza doties laukumā lielākajā daļā sezonas. Jasikevičs norādīja, ka Žagaram vispirms jāizvairās no savainojumiem, un tikai pēc tam var sākties sarunas par salīdzinājumiem ar leģendām.

“Pirmkārt, viņam jābūt veselam. Šis puisis ir ļoti talantīgs un fantastisks spēlētājs, bet viņš nav bijis vesels. Šī viņam bija iznākšana uz lielās skatuves, par to nav šaubu. Viņš spēja noturēties pret lieliskajiem “Anadolu Efes” aizsargiem. Artūrs šajā uzvarā bija svarīgs faktors. Viņam ir jābūt veselam. Treniņos viņš strādā fantastiski, viss ir ļoti labi. Mēs ar Artūru būsim ļoti pacietīgi. Vispirms jācer, ka viņš izaugs par vēl vienu Valteru, pirms mēs viņu salīdzinām ar Stoktonu,” ar smaidu piebilda Jasikevičs, liekot noprast, ka bija domājis tieši Valdi Valteru.

Žagars divos šīs sezonas Eirolīgas mačos izcēlies ar vidēji septiņiem punktiem un 1,5 rezultatīvām piespēlēm. Līdz šim vienīgajā Turcijas augstākās līgas spēlē latviešu saspēles vadītājs bija lielisks – 19 punkti un četras rezultatīvas piespēles.

  -3 [+] [-]

, 10:00, pirms 2 stundām
Valters bija labāks par stoktonu, tikai padumjās savienības dēļ nespēlēja nba

  +2 [+] [-]

, 10:01, pirms 2 stundām
cerams, ka tomēr labāk, jau nē...

  +3 [+] [-]

, 10:06, pirms 2 stundām
Mazliet paskatījos spēli. Tas ir kaut kas iespaidīgs. Talanta ziņā, tas kā Žagars kontrolē bumbu... Tiešām sajūta, ka puisis ir kā burvis laukumā. No nekā var uztaisīt situācijas, kur pretinieku miljonāri sapinas kājās un vārtās pa zemi

  -1 [+] [-]

, 10:26, pirms 2 stundām
. Vispirms jācer, ka viņš izaugs par vēl vienu Valteru, pirms mēs viņu salīdzinām ar Stoktonu,” ar smaidu piebilda Jasikevičs, liekot noprast, ka bija domājis tieši Valdi Valteru.

Šaras noteikti domāja KRISTAPU VALTERU
Maz ticams, ka Ēvaldu vai Sandi

  +3 [+] [-]

, 10:41, pirms 2 stundām
beiziiters rakstīja: . Vispirms jācer, ka viņš izaugs par vēl vienu Valteru, pirms mēs viņu salīdzinām ar Stoktonu,” ar smaidu piebilda Jasikevičs, liekot noprast, ka bija domājis tieši Valdi Valteru.

Šaras noteikti domāja KRISTAPU VALTERU
Maz ticams, ka Ēvaldu vai Sandi
Jā, noteikti par Kristapu, kurš nekad nav spēlējis Žagara līmenī

  +1 [+] [-]

, 11:03, pirms stundas
And10 rakstīja: Jā, noteikti par Kristapu, kurš nekad nav spēlējis Žagara līmenī
Nu tik slikts jau ar nebija. Tikai audzinasana patrauceja...

  +1 [+] [-]

, 11:16, pirms stundas
Murlāpsis rakstīja: Nu tik slikts jau ar nebija. Tikai audzinasana patrauceja...
Bet reāli paskatoties uz viņa statistikām viņš reāli izskatās visai pieticīgi.
Man pat nedaudz pārsteigums bija skatoties uz viņa statiem.Likās ka viņš meta vairāk.Vidēji ap 10 punkti spēlē

     [+] [-]

, 11:28, pirms stundas
GreenBoston#7 rakstīja: Bet reāli paskatoties uz viņa statistikām viņš reāli izskatās visai pieticīgi.
Man pat nedaudz pārsteigums bija skatoties uz viņa statiem.Likās ka viņš meta vairāk.Vidēji ap 10 punkti spēlē
Tu par Kristapu? Bija sezonas, šķiet, kad viņš bija starp līderiem visā ACB rezultatīvajās piespēlēs. Var patikt, var nepatikt viņa izgajieni, bet Kristaps arī bija labs spēlētājs, nevajag viņu noniecināt (es to ne par Tevi, bet vispār). Cita lieta, ka nepamet sajūta, ka ar pareizo attieksmi varēja sasniegt krietni vairāk.

  +1 [+] [-]

, 11:45, pirms stundas
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu par Kristapu? Bija sezonas, šķiet, kad viņš bija starp līderiem visā ACB rezultatīvajās piespēlēs. Var patikt, var nepatikt viņa izgajieni, bet Kristaps arī bija labs spēlētājs, nevajag viņu noniecināt (es to ne par Tevi, bet vispār). Cita lieta, ka nepamet sajūta, ka ar pareizo attieksmi varēja sasniegt krietni vairāk.
Bija jau viņš labs protams.
Ģenerālis taču pats pateica,ka viņš viņus vnk neaudzināja īsti ārpus basketbola.Palika pilngadīgi un tā arī viss beidzās.

Vot paskatijos intereses pēc status Sandim,Sķēlem un Janičenokam.
Principā visi vienādi meta to 10-11 punktu robežās.
Laikam NBA vidēji gūtie punkti sačakerējuši atmiņas par vecajiem laikiem

     [+] [-]

, 12:06, pirms 23 minūtēm
jānovēl veselība, Šarasam pilnīga taisnība, jo talanta šim puikam ir vesels vezums! Prieks skatīties uz viņa spēli uzbrukuma diriģēšanā. Aizsardzībā gan ir pavājš pagaidām, bet arī Valters aizsardzībā bija tuvu 0 , Stoktons gan prata spēlēt uz abiem groziem..

     [+] [-]

, 12:27, pirms 3 minūtēm
Šaras pret Valdi nav spēlējis
Noteikti domāts KRISTAPS, ACB legenda