Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Henrijs un Ertels pēc sezonas beigām pievienosies Madrides ''Real''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Henrijs un Ertels pēc sezonas beigām pievienosies Madrides ''Real''
Pjerija Henrijs. Foto: Euroleague

Artūra Kuruca komandas biedrs Vitorijas ''Baskonia'' komandā Pjerija Henrijs un Vilerbānas ASVEL basketbolists Tomā Ertels vienojušies par pāreju uz Spānijas superklubu Madrides ''Real''. Līgumi ar aizsargiem oficiāli tiks noslēgti pēc 2020./2021. gada sezonas beigām.

Spāņu medijs ''Encestando'' ziņo, ka karaliskais klubs jau panācis vienošanos ar Vitorijas ''Baskonia'' par amerikāņu basketbolista Pjerija Henrija līguma izpirkšanu, kura summa tiek lēsta ap 500 tūkstošiem eiro. Tāpat interesi par aizsarga pakalpojumiem izrādīja Maskavas CSKA un Stambulas ''Anadolu Efes''. Henrijs Madrides komandai pievienosies pēc šīs sezonas beigām.

Šajā ULEB Eirolīgas sezonā 34 mačos 193 centimetrus garais aizsargs vidēji guva 10,5 punktus, izcīnīja 3,2 bumbas zem groziem, kā arī bija līgas labākais piespēlētājs ar 7,3 piespēlēm.

28 gadus vecais amerikānis karjeru Eiropā uzsāka Nikolaja Mazura trenētajā Tbilisi ''Vita'', pēc tam spēlēja Ulmas ''Ratiopharm'', Bursas ''Tofas'', kā arī Kazaņas ''Unics''. 2019. gada vasarā Pjerija Henrijs pievienojās ULEB Eirolīgas vienībai Vitorijas ''Baskonia''.

Tāpat uz Spānijas galvaspilsētu pārcelsies Francijas izlases saspēles vadītājs Tomā Ertels, kurš sezonu uzsāka kā Rolanda Šmita komandas biedrs ''Barcelona'' rindās, bet pēc konfilkta ar klubu vairākus mēnešus nespēlēja. Ertels patlaban pārstāv Vilerbānas ASVEL, piedaloties ''Pro A'' čempionāta spēlēs.

Ertels, kurš sevi apliecinājis kā vienu no labākajiem piespēlētājiem Eiropā, Barselonas kluba rindās piedalījās 12 Eirolīgas spēlēs. Francūzis vidēji 13:31 minūtē guva 2,9 punktus un 2,4 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Paredzēts, ka Madrides ''Real'' pametīs argentīniešu saspēles vadītājs Nikolass Laprovitola, par kuru nopietnu interesi izrāda Atēnu ''Panathinaikos''.

Izmantotie resursi:
https://encestando.es/el-real-madri...