Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Spēlē pret VEF pozitīvā noteikti bija vairāk nekā negatīvā"

Andrejs Siliņš

Štelmahers: "Spēlē pret VEF pozitīvā noteikti bija vairāk nekā negatīvā"
Roberts Štelmahers un "Ventspils" komanda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pārliecinājāmies, ka varam viņus vinnēt. Šajā reizē mazliet nepaveicās, cerams, paveiksies citreiz," zaudējumā Rīgas VEF pozitīvās lietas vairāk saredzēja "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers, norādot, ka tieši šī spēle ļāvusi atgūt spēlētājiem pārliecību, kas iepriekš pazudusi.

"Nepatīkami šādi zaudēt, protams, tajā pašā laikā – man tiešām prieks, ka džeki kopumā nospēlēja tā, kā varam spēlēt. Pēdējā laikā mums tas nebija sanācis. Pirms FIBA kausa mača – tā bija ļoti, ļoti vajadzīga spēle, lai atgūtu pārliecību par savām spējām. Citādi tā bija kaut kur pazudusi. Pie viena – laba iespēja paskatīties, kā šosezon izskatās VEF. Ko mēs varam un ko nevaram uz viņu fona. Spēle sanāca diezgan laba, pozitīvā noteikti vairāk nekā negatīvā. Pārliecinājāmies, ka varam viņus vinnēt. Šajā reizē mazliet nepaveicās, cerams, paveiksies citreiz," pagājušajā nedēļas nogalē notikušo pirmo dueli pret Latvijas čempioni atcerējās Štelmahers.

"[...]Parādījām savu aizsardzību. Uzbrukumā – jā, būtu gribējies realizēt savus brīvos metienus no groza apakšas, tad arī iznākums varbūt būtu bijis cits. Patika, ka acīs varēju nolasīt, ka džeki grib cīnīties un uzvarēt. Tā tam jābūt, kad spēlējam pret VEF – savu galveno pretinieku pašu mājās. Pat ne galveno, principiālāko. Galvenie mums visi," savu spēlētāju attieksmi uzslavēja treneris.

"Jāiet soli pa solim – šobrīd uzdevums ir pirmās kārtas pārvarēšana Eirokausos un BBL un ielikts normāls pamats, lai to arī paveiktu. Tālāk jau būs nākamie mērķi. Mēs neesam komanda, kas varētu atļauties skatīties pāri kādām spēlēm, jau uz priekšu," par turpmākās sezonas uzdevumiem izteicās Štelmahers. "Ja nesagatavosimies vai nebūsim pienācīgi nokoncentrējušies, varam zaudēt gandrīz jebkuram. Tāpēc soli pa solim. Pašam gribētos vairāk iesaistīt jaunos spēlētājus. Sezonas sākumā tas sanāca vairāk, tagad, ņemot vērā pēdējā laika problēmas un situāciju, ka ierindā pamazām atgriežas savainotie, mazāk. Jādod viņiem iespējas spēlēt – lai pieļauj savas kļūdas un atgūst spēles garšu mačos, kur uzvaru jau izdevies nodrošināt. Taču būs iespējas arī jaunajiem, tās nekur nepazudīs."

Plaša intervija ar Robertu Štelmaheru par "Ventspils" sniegumu un spēlētāju progresu šajā sezonā lasāma jaunajā "Sporta Avīzē".