Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kacikaris: "Bilbao jāatgūst savu spēli un jāuzvar Rīgā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kacikaris: "Bilbao jāatgūst savu spēli un jāuzvar Rīgā"
Nimburkas amerikāņu centrs Drū Neimiks ar partneriem pierādīja, ka "vīrus melnā" iespējams pieveikt viņu laukumā
Foto: www.bilbaobasket.biz

"Tā ir viena no lielākajām uzvarām kluba vēsturē, pat lielāka nekā panākumi pret CSKA vai Belgradas "Partizan". Pieveikt "Bilbao Basket" viņu arēnā, tās fanu priekšā, ir labāka un vērtīgāka uzvara," pēc panākuma Eiropas kausa "Last 16" kārtas pirmajā spēlē teica Čehijas basketbola kluba "CEZ Nymburk" galvenais treneris Ronens Ginzburgs.

Trešdien Čehijas čempioni izbraukumā pārsteidza “Bilbao Basket”, pārspējot Eirolīgas ceturtdaļfinālistus ar rezultātu 85:83. Eiropas kausa spēlēs Bilbao basketbolisti savā laukumā iepriekšējo zaudējumu piedzīvoja 2010. gada 31. martā, kad ceturtdaļfināla atbildes cīņā zaudēja...”CEZ Nymburk” ar 46:52. Tiesa, viesos iekrātais divpadsmit punktu pārsvars (59:47) nodrošināja uzvaru divu spēļu summā un ceļazīmi uz “Četru Finālu”.

“J grupa ir ļoti sarežģīta,” atzina Bilbao galvenais treneris Fotis Kacikaris. “Nimburka spēlēja labāk kā komanda, sodot mūsu vājo aizsardzību. Nākamajās spēlēs mums jāparāda labākais, uz ko esam spējīgi. Rīga otrdien brīdināja Valensiju, esot tuvu uzvarai un šodien redzējām Nimburkas sniegumu Bilbao. Mums jāatgūst komandas spēle un jāuzvar Rīgā.”

“Katra spēle mums tagad būs kā “Četru Fināls”,” uzsvēra Bilbao grieķu aizsargs Nikos Zisis. “Nimburka trešajā ceturtdaļā ieguva lielu pārsvaru un nevaru vainot nevienu citu kā tikai mūs pašus par šo neveiksmi. Mums jāskatās uz priekšu. Komandas “Last 16” kārtā ir ļoti konkurētspējīgas. Zaudējām mājās, taču mums joprojām palikušas piecas spēles un varam visu mainīt.”

Pirms brauciena uz Latvijas galvaspilsētu Bilbao basketbolistiem (10-6, #6) 13. janvārī paredzēta ACB līgas mājas spēle pret “CB Canarias” (6-10, #12).

Izmantotie resursi:
bilbaobasket.biz