Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga turpina ceļu pretī slēgtam turnīram - tuvākajos gados zināmi 14 no 18 klubiem

Agris Suveizda

Eirolīga turpina ceļu pretī slēgtam turnīram - tuvākajos gados zināmi 14 no 18 klubiem
Komandas biedri sveic Berlīnes "Alba" zviedru aizsargu Markusu Ēriksonu. Foto: Euroleague

Notikusi ULEB Eirolīgas valdes sēde, kurā pieņemti būtiski lēmumi gan par nākamo basketbola sezonu dalībnieku sastāvu, gan arī šīs sezonas izslēgšanas spēļu procesu.

Eirolīgas valde panākusi vienošanos ar Minhenes "Bayern" un Lionas ASVEL par nosacījumiem, kas jāizpilda, lai abi klubi saņemtu ilgtermiņa licences. Ja viss būs kārtībā un Vācijas un Francijas klubi spēs pildīt solījumus, Eirolīgas ilgtermiņa licenču turētāju skaits pieaugs līdz trīspadsmit. Šobrīd ilgtermiņa licences ir trim Spānijas ("Barcelona", "Real Madrid", "Baskonia), diviem Turcijas ("Fenerbahce", "Anadolu Efes") un Grieķijas ("Olympiacos", "Panathinaikos") un pa vienam Izraēlas ("Maccabi Tel Aviv"), Krievijas (CSKA), Itālijas ("Olimpia Milano") un Lietuvas ("Žalgiris") klubam.

Tāpat Eirolīgas valde lēmusi par īstermiņa licences piešķiršanu Berlīnes "Alba", kas Eirolīgā aizvada otro sezonu pēc kārtas, vēl uz diviem gadiem. Tādējādi 2021./22. un 2022./23. g. sezonās brīvas palikušas tikai četras no astoņpadsmit vietām. Divas vietas Eirolīgā pienāksies ULEB Eirokausa finālistēm, bet pa vienai vietai atvēlētas Vienotajai līgai un Adrijas līgai.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Tāpat virkne reglamenta grozījumu pieņemti pandēmijas apstākļu dēļ. Būs jānorāda rezerves arēnas, uz kurām būs iespējams pārcelt spēles pandēmijas ierobežojumu dēļ, taču katru "play-off" spēli nedrīkstēs pārcelt vairāk kā vienu reizi. Spēles atcelšana ierobežojumu vai minimālā spēlētāju skaita nenodrošināšanas dēļ nozīmēs tehnisko zaudējumu. Ja spēlēt nevarēs abas komandas, tad tehnisko zaudējumu saņems abas vienības. Šādā gadījumā spēle netiks kompensēta un sērijā uzvarēs komanda ar lielāko uzvaru skaitu. Ja sērija beigsies neizšķirti, tad priekšroka būs komandai, kurai bija augstāk regulārajā sezonā.

Ja komanda ceļošanas vai sastāva problēmu dēļ atteiksies no dalības "Final 4", to aizstās nākamais rangā esošais klubs pēc regulārās sezonas rezultātiem, taču šādu komandu aizstāt drīkstēs tikai līdz "Final 4" pirmajai spēļu dienai. "Final 4", kā sākums paredzēts 28. maijā, nedrīkstēs aizstāt vairāk par diviem klubiem. Arī "Final 4" spēlē ceļošanas vai sastāva problēmu dēļ varēs saņemt tehnisko zaudējumu. Ja pusfinālā spēlēt nevarēs abas komandas, tad abas saņems tehnisko zaudējumu, bet par Eirolīgas čempioni tiks kronēta otra pusfināla uzvarētāja.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...

     [+] [-]

, 2021-03-08 22:21, pirms 3 gadiem
Un dēļ šitā sviesta nevar normāli izlases spēlēt.. Memormals bardaks tomer tai basī

     [+] [-]

, 2021-03-09 00:54, pirms 3 gadiem
Jābūt kārtībai kā futbolā - tikai pamēģini kādu nelaist uz izlasi, par regbiju vispār nerunājot, arī pārējos populārākajos(olimpiskajos) sporta spēļu veidos, rocenē, vollejā, ūdenspolo šajā ziņā viss ir pilnīgi sakārtots, lūk. piemēram, nākošnedēļ rocenē izlasēm atlases spēles, - iesaistītie čempionāti iepauzē, žēl, ka tas pie tam deva netiešu triecienu LV basim, vairāk gan vaina jāuzņemas šajā gadījumā pašiem...