Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Bayern", "Alba" un "Bamberg" jau runā par Novicka piesaisti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Bayern", "Alba" un "Bamberg" jau runā par Novicka piesaisti
Vai Dirks Bauermans iečukstēs Dirkam Novickim - nāc uz "Bayern Munich"?

Ņemot vērā iespējamo NBA lokautu 2012. gada sezonā, trīs spēcīgi Vācijas basketbola klubi "Bayern Munich", "Alba Berlin" un "Brose Baskets Bamberg" sākuši apsvērt iespējas piesaistīt nacionālās izlases un "Dallas Mavericks" līderi Dirku Novicki.

Gadu mijā visi trīs klubi Vācijas medijos apliecinājuši savu interesi par valsts labāko spēlētāju, kurš agrāk izteicies, ka NBA lokauta gadījumā izskatītu iespēju spēlēt Vācijas bundeslīgā BBL.

“Protams, tas būtu sapnis, risinājums 1-A. Taču tas var notikt tikai, ja NBA tiešām streikos. Lidz tam brīdim tas paliks sapnis,” Bavārijas galvaspilsētas Minhenes kluba “Bayern” prezidents Uli Hēness gada sākumā teica Vācijas izdevumam “Bild”. Interesanti, ka “Bayern” no rudens trenē Vācijas valstsvienības galvenais treneris Dirks Bauermans, kuram ir lieliskas attiecības ar vācu superzvaigzni.

Nodomu tikt pie Novicka pakalpojumiem atklājis Berlīnes “Alba” kluba menedžeris Mithats Demirels. “Mēs būtu ar mieru piesaistīt Dirku pat uz pāris mēnešiem,” Demirels teica Vācijas galvaspilsētas laikrakstam “Berliner Zeitung”. “Ja viss nonāks līdz situācijai, kad viņš nevarēs spēlēt (NBA), darīsim visu, lai viņu dabūtu pie sevis.”

Berlīne labprāt redzētu Novicki savā sastāvā arī pēc vācieša NBA karjeras beigām, saka “Alba” ģenerālmenedžeris Marko Baldi, kura pārraudzītais klubs 2009. gada maijā rīkoja Eirolīgas “Četru Finālu” un var lepoties ar vienu no modernākajām arēnām Eiropā. “Nav noslēpums, ka mūsu lielākā ilgtermiņa vēlme ir redzēt Dirku Berlīnē. Finansiāli mēs spētu vienoties, nauda Dirka izvēlē nav tik noteicoša. Kad zināsim par lokautu, būsim pirmie, kuri viņam zvanīs.”

Arī Bambergas kluba “Brose Baskets” ģenerālmenedžeris Volfgangs Haiders atzīst, ka pašreizējie divkārtējie Bundeslīgas čempioni un Vācijas kausa ieguvēji interesējas par Novicki. “Dirks un Bamberga ir ideāla kombinācija. Dirks nāk no Frankonijas reģiona un savā dzimtajā novadā kopā ar vadošo Vācijas klubu labprāt spēlētu Eirolīgā. Finansiāli varam atrast variantus. Lokauta gadījumā Dirks bez šaubām būs mūsu redzeslokā,” teica Haiders, kurš īsi pirms Jaunā gada noraidīja “Bayern Munich” piedāvājumu un parakstīja trīs gadu līguma pagarinājumu ar Bambergu.

Minhenes klubs, atšķirībā no pārējiem, 2012. gada sezonā nepiedalīsies starptautiskajās spēlēs, jo tam vispirms jāiekļūst Vācijas virslīgā. Taču komandas priekšgalā ir Bauermans un vienībā spēlē Novicka jaunības draugs Demonds Grīns, kā arī Vācijas izlases spēlētājs Štefans Hāmans. “Alba” ļoti vēlas uzvarēt Bundeslīgā un sasniedzot mērķi, var cerēt uz “wild-card” dalībai Eirolīgā, savukārt “Brose Baskets” šosezon jau spēlēja Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā.

Novickim vēl četrus gadus jāspēlē “Dallas Mavericks” sastāvā. Lokauta gadījumā viņu atturēt no spēlēšanas Vācijā var tikai Teksasas kluba aizliegums vai noteiktās apdrošināšanas prēmijas apmērs. Pats spēlētājs izteicies, ka labprāt spēlētu Minhenē.

Izmantotie resursi:
heinnews — the world of international sports

  +8 [+] [-]

, 2011-01-07 17:13, pirms 13 gadiem
Cerams, ka viņi runā par Novicka piesaisti tā pat kā mēs par Lebrona piesaisti VEFiņam!!
Slēpts komentārs: skumsts

  +9 [+] [-]

, 2011-01-07 17:30, pirms 13 gadiem
skumsts rakstīja: Es viņu gribētu VEFā redzēt!
es gan LU vai Turībā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: skumsts

  +4 [+] [-]

, 2011-01-07 17:57, pirms 13 gadiem
skumsts rakstīja: Tā bija asprātība?
Un kā tu sauktu savu izcilo komentāru?

  +1 [+] [-]

, 2011-01-07 17:59, pirms 13 gadiem
Sternam jau galva strādā, kā naudu taisīt, tā ka gan jau lokauts nebūs un Novickis un citi stāri paliks, kur ir.

  +7 [+] [-]

, 2011-01-07 18:06, pirms 13 gadiem
4uwis rakstīja: Nu BBL mēs viņu varbūt redzētu.. Domāju, ka daudzus NBA spēlētājus Eirolīgā redzētu, tas būtu tik kruta.
Nu ja tiešām tiks samazināts klubu skaits NBA, tad vairāki spēlētāji ar NBA pieredzi visdrīzāk pārcelsies uz Eiropu

  +1 [+] [-]

, 2011-01-07 18:25, pirms 13 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Nu ja tiešām tiks samazināts klubu skaits NBA, tad vairāki spēlētāji ar NBA pieredzi visdrīzāk pārcelsies uz Eiropu
lokauts jau nenozime klubu samazinashanu, bet gan speletaju streiku

     [+] [-]

, 2011-01-07 18:27, pirms 13 gadiem
tagad rakstīja: lokauts jau nenozime klubu samazinashanu, bet gan speletaju streiku
Bet es ne jau par lokautu runāju.
Es runāju par to, ka tiks samazināts NBA klubu skaits no 30 uz ....

  +1 [+] [-]

, 2011-01-07 18:31, pirms 13 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Nu ja tiešām tiks samazināts klubu skaits NBA, tad vairāki spēlētāji ar NBA pieredzi visdrīzāk pārcelsies uz Eiropu
a kur tiek runāts par klubu skaita samazināšanu???

     [+] [-]

, 2011-01-07 18:40, pirms 13 gadiem
Bumba rakstīja: a kur tiek runāts par klubu skaita samazināšanu???
TVNET :: Basketbols - Džeimss aicina samazināt...

  +2 [+] [-]

, 2011-01-07 18:57, pirms 13 gadiem
Lukstins88 rakstīja: http://www.tvnet.lv/sports/basketbols/359472-dzeimss_aicina_samazinat_nba_komandu_skaitu
nu tas, ka Džeims to murgo jau nenozīmē, ka NBA apsver vai plāno ko tādu darīt. gaidāms ir lokauts, bet neviss klubu skaita samazināšana!

     [+] [-]

, 2011-01-07 19:00, pirms 13 gadiem
Bumba rakstīja: nu tas, ka Džeims to murgo jau nenozīmē, ka NBA apsver vai plāno ko tādu darīt. gaidāms ir lokauts, bet neviss klubu skaita samazināšana!
Man liekas, ka tu izlasi tikai virsrakstu un viss.
No sākuma izlasi visu rakstu un tad saki, ka NBA neapsvērs šo ideju

     [+] [-]

, 2011-01-07 20:53, pirms 13 gadiem
Manuprāt,ja Dirks nolems spēlēt eiropā,tad kādā ACB komandā kā nekā otr stiprākā līga pasaulē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja